Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Δεξιούληδες και αριστερούληδες... ζορίζονται που ο Κυριακός χτυπάει την διαπλοκή


Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή το διάλογο που γίνεται γύρω την υπόθεση της εισόδου του Ιβάν Σαββίδη στο Mega και τις υπόγειες διαδρομές, με τις πολιτικές προεκτάσεις που έχει όλη αυτή η διαδικασία.
Υπάρχουν αυτοί, και το Antinews μεταξύ τους, που θέτουν εύλογα ερωτήματα για το deal με τον Μπόμπολα. Όχι για μια επιχειρηματική συμφωνία που καλώς έγινε μπας και σωθεί το κανάλι και 500 εργαζόμενοι, αλλά για την μεθόδευση. Τις μη ενεχειριασμένες μετοχές, το τίμημα, τι δόθηκε κάτω από το τραπέζι, το ρόλο των τραπεζιτών, αν πήραν ή όχι εντολές από την κυβέρνηση, αλλά και το ρόλο της δικαιοσύνης.
Εύλογα ερωτήματα που θα έκανε κάθε σοβαρός άνθρωπος και κάθε Έλληνας που θέλει μια διαφορετική χώρα. Μια πατρίδα που να πάψουν ή να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα διαπλοκής και η πλήρης κυριαρχία των ολιγαρχών. Τα ζήσαμε με τη ΝΔ, τα πληρώνουμε τώρα, ε, καιρός είναι να μην τα ζούμε και με την αριστερά. Και σε καμιά περίπτωση όσοι θέτουν ερωτήματα για τον Σαββίδη, τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τι πάει να κάνει στα μίντια και τις επιχειρήσεις, δεν τα βάζουν με κανέναν, αρκεί όλα να έχουν γίνει νόμιμα.

Υπάρχουν κι εκείνοι που βυσσοδομούν κατά του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ που «σήκωσε» το θέμα της διαπλοκής του Ιβάν Σαββίδη, θέτοντας επίσης εύλογα ερωτήματα. Βγήκαν στο κλαρί διάφοροι και λένε απίστευτα πράγματα.
Ο ένας αναφέρει ότι ο Μητσοτάκης έκανε έγκλημα που τα έβαλε με τον Σαββίδη γιατί έτσι στρέφει τη Βόρεια Ελλάδα εναντίον του και δεν θα τον ψηφίσουν τα Παόκια. Μα είναι δυνατόν; Η Βόρεια Ελλάδα θα ψηφίσει τον εγκληματία Τσίπρα επειδή είναι φίλος με τον Σαββίδη και δεν θα επιλέξει κάτι καλύτερο για τη ζωή του; Τόσο ανόητους τους θεωρούνε τους πολίτες αυτής της χώρας; Και πώς τολμούν να διχάζουν την Ελλάδα εν έτει 2017 σε Βόρειους και Νότιους; Σε Παοκτζήδες και Ολυμπιακούς ή Παναθηναϊκούς. Σε Πόντιους και γηγενείς. Ντροπή που τα σκέφτονται αυτά τα πράγματα. Αν είναι έτσι να δώσουμε και το βρακί μας στον κάθε Σαββίδη ή στον εκάστοτε διαπλεκόμενο επιχειρηματία γιατί αγόρασε ένα παίκτη, πήρε ένα κύπελλο ή γιατί χρησιμοποιεί τους Πόντιους, τους Βλάχους, τους Κρητικούς κ.λπ. για να αναδειχθεί ο ίδιος. Έτσι θέλουν όλοι αυτοί την Ελλάδα; Μια χώρα των Κοσκωτάδων που αγοράζουν ομάδες και μίντια και ρίχνουν σανό στους οπαδούς; Αυτή την Ελλάδα ονειρευόμαστε;
Εντελώς... συμπτωματικά διαρρέεται στον κεντροδεξιό χώρο ότι είναι πολύ ενοχλημένοι οι Καραμανλικοί από την επιλογή του Κυριάκου να επιτεθεί στον Σαββίδη. Το συνδέουν προφανώς και με τη Θεσσαλονίκη, όπου ο πρώην πρωθυπουργός είναι πάντα ο... πρόεδρος της καρδιάς. Κάποιοι εν ενεργεία αλλά και πρώην βουλευτές της ΝΔ θίχτηκαν με την επίθεση της ΝΔ στον... σωτήρας της Βορείου Ελλάδας, τον μέγα Ρωσοπόντιο Ιβάν. «Έρχεται και βάζει τα ωραία του λεφτά στην Ελλάδα και τον κυνηγάμε», λένε, όπως είχε υποστηρίξει... εντελώς συμπτωματικά και ο Πάνος Καμμένος, φίλος του Σαββίδη και... εντελώς τυχαία καραμανλικότερος του Καραμανλή.
Βρε αθεόφοβοι, αν έχετε τα κότσια όλοι εσείς να το πείτε: Θέλουμε έναν ισχυρό Ιβάν Σαββίδη, να παίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ, να παίζει με τους καραμανλικούς και λοιπούς γενίτσαρους της δεξιάς που στηρίζουν Τσίπρα. Βγείτε και πείτε το και θα σας κρίνει ο λαός της Νέας Δημοκρατίας. Αν δεν έχετε το κουράγιο να το κάνετε γιατί θέλετε να παίξετε τα πολιτικά και επιχειρηματικά σας παιχνίδια, μην τα βάζετε με τη ΝΔ. Ή με όποιον θέλει όλα να είναι διάφανα κι όχι να στήνονται σκάνδαλα με επίκεντρο το Μαξίμου και η αντιπολίτευση να κοιμάται.
Και τι παραλογισμός. Οι δεξιοί που βρίζουν τον Κυριάκο γιατί είναι μαλθακός, δεν κάνει σκληρή αντιπολίτευση, πίνει φραπουτσίνο αντί για φραπέ και άλλα τέτοια, μόλις αποφασίζει να ανεβάσει ένα μείζον θέμα διαφάνειας πέφτουν να τον φάνε.
Αλλά να θυμίσουμε και κάτι τελευταίο. Δεν επιτέθηκε η ΝΔ στον Ιβάν Σαββίδη, αλλά ο επιχειρηματίας στη ΝΔ. Αυτός, που κάποτε ήταν μέρα – νύχτα στο Μαξίμου αλλά προφανώς δεν έγιναν οι δουλειές που ήθελε, επιτέθηκε στον Μητσοτάκη κι άνοιξε μέτωπο στηρίζοντας ξεκάθαρα τον Τσίπρα. Κι όσοι στηρίζουν τον Σαββίδη, δεξιοί, κεντρώοι ή αριστεροί, στην Αθήνα, στα Μεσόγεια ή στη Θεσσαλονίκη, ας απαντήσουν επιτέλους αν σκέφτονται να στήσουν μια νέα διαπλοκή στις στάχτες της χώρας.

antinews.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK


Δεν υπάρχουν σχόλια: