Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Κωτσόβολος των Γερμανών

"Ο ΣΥΡΙΖΑ για να μη χάσει τις επόμενες εκλογές θα κάνει πράγματα που κανείς δεν φανταζόταν. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα."

Του Θανάση Χειμωνά

Δεν θέλω να περιαυτολογήσω αλλά πόσο όμορφο είναι να δικαιώνεσαι, φίλοι μου! Έγραφα σε τούτο δω το site τα ξημερώματα της Δευτέρας που πέρασε: «Ο Ιβάν είναι πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Και ο ΠΑΟΚ, ή πιο σωστά οι φίλαθλοί του, αποτελούν ένα φαινόμενο που δε συναντάς αλλού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν και οι παοκτζήδες πανελλαδικώς είναι λιγότεροι από τους ολυμπιακούς και τους παναθηναϊκούς στη Βόρεια Ελλάδα αποτελούν καθεστώς. Το αίσθημα της αδικίας που τρέφουν (δικαιολογημένο μεν, υπερβολικό δε) απέναντι στο αθηναϊκό κατεστημένο τους κάνει ιδιαίτερα ευάλωτους σε πολιτική εκμετάλλευση. Ας μην ξεχνάμε πως, στην πρόσφατη συνέντευξη του, ο ιδιοκτήτης της ομάδας της καρδιάς τους τους έχει ήδη ζητήσει (γιατί σε αυτούς απευθύνεται) να ψηφίσουν Τσίπρα». Και λίγο πιο κάτω: «Φανταστείτε λοιπόν το φθινόπωρο του 2018, με τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια, να βγει ο Τσίπρας στην Έκθεση Θεσσαλονίκης και να πει κάτι του στυλ: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, το ελληνικό πρωτάθλημα παίχτηκε στα ίσα». Ή μήπως δεν τον έχετε ικανό να το κάνει;»

Εντάξει, προφανώς και δεν μπορώ να γνωρίζω από τώρα ποιος θα κατακτήσει το επόμενο πρωτάθλημα. Ξέρω όμως πολύ καλά τι ακολούθησε το δευτεριάτικο κείμενό μου.

Όλα ξεκίνησαν από μια συνέντευξη ρουτίνας που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε. Εκεί, ανάμεσα σε πολλά και διάφορα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κρίθηκε να σχολιάσει τον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας λέγοντας –διπλωματικά- πως: «Ο ΠΑΟΚ μάλλον είχε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ εφέτος. Άρα δε χρειαζόταν ένα "πέτσινο γκολ" για να κερδίσει». Και τα δύο ισχύουν. Και ο ΠΑΟΚ είναι αισθητά καλύτερος φέτος από την ΑΕΚ και το νικητήριο τέρμα των Θεσσαλονικέων ήταν οφσάιντ. Λίγη σημασία έχουν όμως όλα αυτά. Σχεδόν αμέσως τα φιλοκυβερνητικά site «σήκωσαν» το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης, δήθεν, αμφισβητεί την επιτυχία του ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστικά, γνωστό συριζαίικο site (από τα σχετικά σοβαρά) μίλησε για «Επίθεση Μητσοτάκη σε Σαββίδη για το πέτσινο πέναλτυ».

Το πανηγύρι είχε μόλις αρχίσει. Σε μια κίνηση πρωτοφανή για τα παγκόσμια πολιτικά χρονικά, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού απάντησε με επίσημη ανακοίνωση (!) στον Μητσοτάκη αναφέροντας:
««Ο κ. Μητσοτάκης τελικά δεν βγήκε σε «πρωινάδικο», όπως είχαμε προβλέψει προχθές, αλλά σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή για να καταγγείλει ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε με «πέτσινο» γκολ στον προχθεσινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Άντε και στην Αθλητική Κυριακή ή στη Δίκη της Δευτέρας!». Υποτίθεται, πως ο ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει έτσι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. ασχολείται με «ταπεινά» θέματα σε «ταπεινές» εκπομπές αντί προφανώς να ξημεροβραδιάζεται στο CNN μιλώντας για την παγκόσμια οικονομική κρίση. Όπως όλοι ξέρουμε όμως, στην Κουμουνδούρου έχουν κάνει εικόνισμα τον Γιόζεφ Γκέμπελς. Η ανακοίνωση αυτή, απλώς «κλείνει το μάτι» στους χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Βλέπετε; Ο “Κούλης” είναι εχθρός σας. Εμείς είμαστε μαζί σας!»

Έτσι, χθες το απόγευμα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ εξέδωσε δριμύτατη ανακοίνωση σε βάρος του Μητσοτάκη. Μπορείτε εύκολα να την διαβάσετε όλοι με ένα απλό γκουγκλάρισμα στο διαδίκτυο. Εκεί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζεται ως «Κούλης», «Εκλεκτός της Siemens», «Κωτσόβολος των Γερμανών» κ.ο.κ. Στις ανακοινώσεις οργανωμένων οπαδών γράφονται συχνά πολύ χειρότερα. Ωστόσο οι παραπάνω χαρακτηρισμοί διαθέτουν και έντονη πολιτική χροιά…

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, παρέμβαση (από τον Εύοσμο…)έκανε και αυτοπροσώπως ο Τσίπρας τονίζοντας: «Τα βλέπουν όλα πέτσινα, πέτσινα τα αντίμετρα, πέτσινο και το κύπελλο στον ΠΑΟΚ».

Ξαναλέω λοιπόν όσα υποστήριξα τη Δευτέρα: Είναι προφανές πως ο Τσίπρας θα «επενδύσει» στο όνομα του ΠΑΟΚ , στην τεράστια δυναμική των οπαδών του στη Μακεδονία καθώς και στη δίψα τους για τίτλους. Μη σας κάνει εντύπωση αν αρχίσει να μιλάει ακόμα και για «χαμουτζήδες» ή για «Κράτος των Αθηνών». Δίχασε την Ελλάδα ανάμεσα στο «Ναι» και το «Όχι», γιατί να μην το κάνει ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο; Ψηφαλάκια είναι κι αυτά. Και μπαίνουνε, για να παραφράσουμε τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για να μη χάσει τις επόμενες εκλογές θα κάνει πράγματα που κανείς δεν φανταζόταν. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: