Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ή με τη ΝΔ ή με τον Σαββίδη

Ή με τη ΝΔ ή με τον Σαββίδη
Την κίνηση την έκανε και τώρα περιμένει. Ο λόγος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που επί της ουσίας έβαλε τη μεγάλη διαχωριστική γραμμή, που θα χωρίζει το κόμμα του από τη «διαπλοκή», όπως εκείνος την ορίζει.
Η αναφορά του προέδρου της ΝΔ στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha ότι «δε θα δεχτεί εκβιασμούς από κανέναν» είχε ξεκάθαρους αποδέκτες και ασφαλώς προκάλεσε πλήθος συζητήσεων εντός και εκτός των γαλάζιων τειχών.
Πρώτος αποδέκτης ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο οποίος δείχνει έτοιμος να μπει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και να κινήσει τα όποια νήματα θελήσει, προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του. Στη ΝΔ παρακολουθούν, αν και δεν το λένε στο προσκήνιο, τις επιλογές του Ιβάν Σαββίδη, για τον οποίο γνωρίζουν ότι πίσω του έχει ως κινητήριο δύναμη τον Vladimir Putin.
Στον τρίτο όροφο των γραφείων της ΝΔ ξέρουν καλά ότι ο κ. Σαββίδης έχει εισβάλλει με δυναμικό τρόπο στην οικονομική ζωή της χώρας και πώς ελέγχει «ό,τι περπατάει πάνω από τα Τέμπη». Δε θεωρούν ότι είναι αμελητέα ποσότητα, ούτε όμως τον υπερεκτιμούν. Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά τις δυνατές σχέσεις που έχουν βουλευτές του κόμματός του με τον ομογενή επιχειρηματία, ορισμένοι μάλιστα εκ των οποίων είναι και εξ αγχιστείας συγγενείς με τον κ. Σαββίδη. Στο πλαίσιο αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φρόντισε να στείλει μήνυμα στον κ. Σαββίδη ότι δε θα ανεχτεί «περίεργες» μεθοδεύσεις και συναλλαγές με «ύποπτους» σκοπούς.

Για τη ΝΔ, Σαββίδης και Τσίπρας πορεύονται μαζί, χέρι χέρι, στοχεύοντας στη δημιουργία μίας νέας τάξης πραγμάτων. «Όπως ο Maduro έχει τους ολιγάρχες του, έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει τους δικούς του επιχειρηματίες, μέσω των οποίων θα επιχειρήσει να ελέγχει την οικονομική ζωή της χώρας», τονίζουν γαλάζια στελέχη που δεν κρύβουν το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να βρίσκεται σε μια σχετική «επιφυλακή» για τις μελλοντικές επιλογές Σαββίδη σε ό,τι έχει να κάνει με τα ΜΜΕ, αλλά και με τις δουλειές που κλείνει στη Βόρεια Ελλάδα.
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένουν να δουν ποια κατάληξη θα έχει η ενασχόληση του επιχειρηματία με τον ΔΟΛ και το MEGA, την οποία δεν πρόκειται να αφήσουν στην τύχη της, όπως φάνηκε και από την ανακοίνωση του γραφείο τύπου της ΝΔ το βράδυ της Παρασκευής. Η γαλάζια παράταξη περιμένει στη γωνία, την όποια συμφωνία υπάρξει και δηλώνει έτοιμη να καταγγείλει πιθανές «σκοτεινές» διαδρομές.
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη όμως είχε ως κύριους αποδέκτες τους βουλευτές της ΝΔ, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διατηρούν σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη. Με τον τρόπο του, ο πρόεδρος της ΝΔ τους έθεσε μπροστά σε ένα ξεκάθαρο δίλημμα, το οποίο ίσως δε χρειαστεί να το απαντήσουν σήμερα, αλλά θα πρέπει να το έχουν υπόψιν τους στο εγγύς μέλλον. 
«Ή με την ΝΔ, ή με τον Σαββίδη» ήταν η ουσία του μηνύματος Μητσοτάκη, ο οποίος φρόντισε να βάλει το πλαίσιο πριν ακόμα η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου.
Δεν είναι μυστικό ότι στο παρασκήνιο ακούγονται πολλά για προσπάθεια δραστηριοποίησης του «ρώσικου» παράγοντα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Ως όχημα αυτής της κίνησης ακούγεται το όνομα του κ. Σαββίδη, συνεπικουρούμενος και από σημερινούς βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου Κάποιοι μάλιστα μιλούν ακόμα και για την ίδρυση ενός καινούργιου κόμματος.. Αλήθεια ή ψέματα, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. Ο κ. Μητσοτάκης πάντως φρόντισε να κάνει πράξη το γνωστό ρητό πως «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Χωρίς να υπονοεί κάποιους ή να στοχοποιεί γαλάζια μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, επέλεξε μέσω της συνέντευξης στον ALPHA, να δείξει ότι δε βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Επέλεξε να προειδοποιήσει χωρίς να οπλίσει... Επέλεξε να δείξει ότι γνωρίζει, με τις όποιες συνέπειες σε όσους κινηθούν εκτός γραμμής να είναι ήδη προδιαγεγραμμένες.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: