Απαντήσεις προς πολλές κατευθύνσεις για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με σημερινές του δηλώσεις. 
Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο ραδιόφωνο Real και ερωτώμενος για το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Αυγής" ξεκαθάρισε:"Πρώτα από όλα έχω δημοσιεύσει στο twitter μου δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, του Μαρτίου του ’14, με πηχυαίους τίτλους των εφημερίδων και των sites με τίτλους όπως «μνημόνιο σωτηρίας για το Ερρίκος Ντυνάν». Η υπογραφή αυτού του μνημονίου όχι μόνο δεν ήταν μυστική αλλά ανακοινώθηκε και με συνέντευξη τύπου. Χάρη αυτήν την συμφωνία που πετύχαμε τότε μεταξύ του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Ερρίκος Ντυνάν και της τραπέζης Πειραιώς, -όχι του κυρίου Μαρτίνη,- ο κος Μαρτίνης είχε φύγει τότε μετά από τη δική μου πίεση να παραιτηθεί, μπόρεσαννα πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Μετά από αυτή τη συμφωνία η τράπεζα επέτρεψε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και οι ασφαλιστικές εισφορές και έτσι να συνεχίσει το νοσοκομείο τη λειτουργία του και να μην κλείσει. Χάρη λοιπό στη διαμεσολαβητική μου προσπάθεια μεταξύ δυο ιδιωτών, ο ελληνικόςΕρυθρός Σταυρός είναι ιδιώτης και το Ερρίκος Ντυνάν ένας άλλος ιδιώτης, μπόρεσε το νοσοκομείο να μην κλείσει και να φτάσει ομαλώς στον πλειστηριασμό όπου τελικώς κατέληξε με ένα εξωφρενικάυψηλό τίμημα κατά την γνώμη μου στην τράπεζα Πειραιώς. 
Ως προς την ρήτρα εμπιστευτικότητας που είχε μέσα το μνημόνιο, πράγματι είχε, ήταν απαίτηση  της τραπέζης Πειραιώς να υπάρχει διότι σε όλες τις συμφωνίες που κάνει η τράπεζα με τους ιδιώτες μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας και πράγματι δεν είχα κανένα λόγο να μην δεχτώ αυτόν τον όρο εφόσον η τράπεζα δέχτηκε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και οι ασφαλιστικές τους εισφορές.  Κατά συνέπεια η ρήτρα εμπιστευτικότητας στην όποια πιάνεται η "Αυγή" μπήκε ως συνήθης τραπεζική πρακτική τέτοιων συμφωνιών, η πράξη υπογραφής ανακοινώθηκε στον Τύπο και στα Μέσα και υπήρχαν εκτενή ρεπορτάζ εκείνη την περίοδο. Εάν νομίζουν ότι ειναι ξεπούλημα, δεν έχει πάρα ο ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώσει με μια τροπολογία τον σχετικό πλειστηριασμό και να αποφασίσει να πουλήσει ο ίδιος το Ερρίκος Ντυνάν". 
Ερωτώμενος να σχολιάσει  την αγορά ποσοστού του Mega από τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε: "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να φτιάξει δικιά της διαπλοκή. Όλη η ιδέα του πολέμου της διαπλοκής τελικά τι ήταν; Ήταν πράγματι η διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να πολεμήσει την διαπλοκήή ήταν στην πραγματικότητα η διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει τη δική του διαπλοκή; Προφανώς το δεύτερο.  Εδώ έχουμε έναν επιχειρηματία, τον κ. Σαββίδη, ο οποίος έχει ανακοινώσει δημοσίως ότι σε ένα μήνα θα πάρει media, να το επιβεβαιώθηκε ο Σαββίδης. Παίρνοντας  το μέσο θα κάνει δυο πράγματα είπε σε συνέντευξη του, το ένα θα εμποδίσει τον Κυριακό Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός και το δεύτερο, θα εχει το media αυτό όχι για λόγους ενημέρωσης αλλά γιατί θέλει να κάνει business στην Ελλάδα και αν δεν έχεις media στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνει business. Αυτά λέει ο ίδιος ο κοςΣαββίδης στη συνέντευξη του και καθόμαστε τώρα μια ολόκληρη ελληνική κοινωνία και βλέπουμε τον κ. Σαββίδη να αγοράζει ένα media από τον κ. Μπόμπολα κανείς δεν ξέρει τώρα με ποιο τρόπο ακριβώς και γιατί οι τράπεζες δεν είχαν αντιδράσει, όλα αυτά είναι θέματα προς έρευνα. Εάν οι τραπεζίτες έχουν συμπράξει με πράξη ή παράληψή τους σε καταδολίευση της τραπέζης τους προφανώς θα έχουν τις ποινικές ευθύνες που ορίζει ο νόμος. Εννοείται αυτό. Εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν οι τράπεζες να ξέχασαν να ενεχυριάσουν τις μετοχές του Mega"
Τέλος αναφορικά με την ανακοίνωση του κ. Μπόμπολα ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε: "Ο κος Μπόμπολας λέει «έκανα μια επιχειρηματική κίνηση χωρίς πολιτική στόχευση», μα πως αγαπητέ κ. Μπόμπολα κανείς επιχειρηματική κίνηση χωρίς πολιτική στόχευση με έναν άνθρωπο που προ μηνός έχει δηλώσει ότι θέλει να πάρει media για να εμποδίσει τον Κυριακό να γίνει πρωθυπουργός και θέλει να κάνει business  στην Ελλάδα για τα media; Άμα αυτό δεν είναι πολιτική στόχευση τότε τι είναι η πολιτική στόχευση; Ο κος Μπόμπολας επέλεξε αυτό που επέλεξε, να είναι με το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Σαββίδη, τι να κάνουμε τώρα, ο καθένας κάνει τις επιλογές του, δεν μπορώ εγώ να κρίνω τις επιλογές του κου Φώτη Μπόμπολα, δικαίωμα του είναι. Εννοώ ως προς την επιλογή του, ως προς  τις ευθύνες των τραπεζών εξήγησα ότι αν οι τράπεζες έχουν συμπράξει καταδολίευση μέτοχων θα υποστούν τις συνέπειες, προφανώς! Η ιδέα ότι ξέχασαν να ενεχυριάσουν τις μετοχές του mega φαντάζει σχεδόν αστεία"  κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.