Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Περί Σαββίδη και ξανθού γένους...

Από τον σχολιασμό άρθρου στο antinews: Θα μας... σώσει για ακόμα μια φορά το ξανθό γένος;


Ιεροφάντης06/05/2017 23:26:36
Καλησπέρα.
Θα αρκεστώ να πω στην παρούσα φάση ότι ο ρόλος του ανδρός δεν φαίνεται να είναι "καθαρός".

Όχι τόσο για τις επιχειρηματικές επιλογές ή κινήσεις του. Αυτές είναι αδιάφορες αν, όσοι αποκωδικοποιούν τις κινήσεις του, είχαν εδραία την πεποίθηση ότι εμφορείται μοναχά από επιχειρηματικό δαιμόνιο και δεν τον ενδιαφέρουν πολιτικές εξυπηρετήσεις ή παίγνια.

Για να χρησιμοποιήσω έναν αδόκιμο όρο μου φαίνεται ότι πολιτεύεται ...δια του επιχειρείν. Κάνοντάς το αυτό, λόγω και έργω υποθάλπει και αναζωπυρώνει με την πρώτη ευκαιρία, τον τεχνητό (στα του ποδοσφαίρου αρχικώς) διαχωρισμό της χώρας στον άξονα Βορράς - Νότος, τον αναβιβάζει σε υπαρξιακό επίπεδο και τελικά, επενδύοντας στο θυμικό των βορειοελλαδιτών αλλά και στην δημοφιλία που του εξασφαλίζει η προεδρία ενός δυναμικού και ιστορικού αθλητικού σωματείου, μαζί με την αχλή μυστηρίου και που περιβάλει κάθε αναφορά στο μόσκοβο και το ξανθό γένος, στην ουσία φαίνεται να εξυπηρετεί τους απαράλλακτους εδώ και αιώνες γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς των Ρώσων για πάσει θυσία έξοδο στις θερμές θάλασσες δια της χερσονήσου του Αίμου, δημιουργία πανσλαυϊκού τόξου ελεγχόμενο από αυτούς μέχρι τη Θεσσαλονίκη, απόσπαση της Μακεδονίας από τον ελληνικό εθνικό κορμό, κατάργηση του Οικουμενικού χαρακτήρα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως υπέρ του νεοπαγούς Πατριαρχείου Μόσχας, έλεγχο του Αγίου Όρους και εν τέλει, πλήρη εκμετάλλευση των αφελών ομοδόξων τους οποίους ουκ ολίγες φορές, μόλις ο σχεδιασμός σκάλωσε, παρέδωσε βορά στον Τούρκο.

Η άποψή μου είναι γνωστή.

Φυσικούς συμμάχους της Ελλάδος θεωρώ μόνο (α) όσους έχουμε βρει δίπλα μας και όχι απέναντι μας, στα πεδία των μαχών εκτός Ελλάδος ή στις διπλωματικές αίθουσες και (β) όσους έχουν πολεμήσει για εμάς στην πατρίδα μας. Αυτοί είναι οι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί. Όπως και οι Αυστραλοί και οι Νεοζηλανδοί. Άπαντες οι ανωτέρω, Αγγλοσάξονες και με μεγάλες και ακμάζουσες ελληνικές κοινότητες στα εδάφη τους. Ακολουθούν οι Γάλλοι.

Φίλοι μας είναι πολλοί. Όπως είναι και οι Ρώσοι. Όπως είναι και οι Κινέζοι.

Αλλά σύμμαχοι, να έχουμε δηλαδή χύσει αίματα μαζί, είναι ελάχιστοι και, καλώς ή κακώς, δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς οι Ρώσοι.


ΝΕΦΕΛΗ@ Ιεροφάντης07/05/2017 10:01:29
Ιεροφάντης συμφωνώ. Η Ρωσία είτε τσαρική είτε μπολσεβική είτε Βλαδιμιρική ίδια κι απαράλλαχτη ήταν και είναι απέναντι στους Έλληνες.
Εμείς εδώ έχουμε την αφέλεια να πιστεύουμε σε ξανθό γένος ομόθρησκους και ... παραμύθια της χαλιμάς προς τέρψη και κατανάλωση αφελών εγκεφάλων. Οι επώνυμοι που τσιροκοπάνε στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα για ξανθό γένος, μαμά Ρωσία και άλλες τέτοιες βλακείες είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία .. και καλά αμειβόμενοι.
1770 Ορλοφικά. Ξεσήκωσαν τους Έλληνες και τους άφησαν αβοήθητους στον σφαγιασμό των Τούρκων
3 Μαρτίου 1878 Συνθήκη ΑΓ. Στεφάνου. Νίκη των Ρώσων εναντίον των Τούρκων. Δημιουργία
μεγάλης Βουλγαρίας Παραχώρηση και Ελληνικών εδαφών στην Βουλγαρία. Ο τσάρος Αλέξανδρος Β΄ τηλεγραφούσε στη ρώσικη αντιπροσωπεία: "ουδεμίαν σπθαμήν εδάφους στο Βασίλειο της Ελλάδος"
Την περίοδο της Κρητικής επανάστασης βομβάρδισαν την Κρήτη. Υποχρεώθηκαν από τις τότε Μ.Δυνάμεις να συμφωνήσουν στην αυτονομία της.
Τον Κεμάλ τον εξόπλισε και τον βοήθησε η Ρωσία να σφαγιάσει τους Ελληνικούς πληθυσμούς του Εύξεινου πόντου.
Όταν δε οι Έλληνες για να γλυτώσουν το μαχαίρι του Κεμάλ προσέφυγαν στην ομόδοξη Ρωσία τους "περιποιήθηκε" ο Στάλιν.
Από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να αναγνωρίσουν τα Σκόπια.
Η τελευταία επίσκεψη του Πούτιν αυτό επιβεβαίωσε. Την εξασφάλιση των συμφερόντων και της κυριαρχίας του πατριαρχείου της Ρωσίας και των μονών του Άθως.
Εάν φύγει ο Λαμπρόφ φοβάμαι ότι θα είναι απροκάλυπτη η αρωγή του Βλαδίμηρου υπέρ της Τουρκίας.
Φιλίες και "αγάπες" δεν υπάρχουν σε επίπεδο κρατών. Συμφέροντα εξυπηρετούνται. Ίδια η πολιτική ανά τους αιώνες: της κυριαρχίας και της επιβολής της.

Ένα είναι βέβαιο: εάν θέλουμε να "σωθούμε" μόνο ΜΟΝΟΙ μας.Είμαστε ανάδελφον έθνος......
... Μοναχή το δρόμο επήρες, εξανάλθες μοναχή·δεν είν' εύκολες οι θύρες εάν η χρεία τες κουρταλεί.

Κώστας Σταματάκης@ ΝΕΦΕΛΗ07/05/2017 13:33:47
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που αναφέρεις και στο σχόλιο του Ιεροφάντη
Την μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια, ίση περίπου με το διπλάσιο του ΑΕΠ της Τουρκίας, την είχε δώσει η κομουνιστική Ρωσία επί Λένιν και Τρότσκι στον σφαγέα του Μικρασιατικού Ελληνισμού τον Κεμάλ, γεγονός που συνετέλεσε και στην ήττα του Ελληνικού Στρατού. Αυτά για να καταλάβουν μερικοί αλλά και οι μοναχοί του Αγίου Όρους, ότι οι Ρώσοι ήταν, είναι και θα παραμείνουν ανθέλληνες και πάντα απέναντι μας σε όλες τις ιστορικές περιόδους, παρά τις δικές μας ιδεοληψίες περί ορθοδοξίας Πούτιν και άλλα φαιδρά.

ψυχραιμια@ Ιεροφάντης07/05/2017 13:00:54
Πρόσεξε γιατί με αυτά που γράφεις θα σε βγάλουν πληρωμένο πράκτορα της CIA.Μιλώ εκ πείρας.Ίσως πάλι διστάσουν επειδή έχεις ιεροπρεπές όνομα και όχι "νεοταξίτικο" ύφος.
Εν πάσει περιπτώσει εκείνο που συνέβη μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου είναι ότι η Αμερική έδωσε τα οικονομικά κλειδιά των Βαλκανίων στην Ελλάδα και αυτή τα πέταξε στην θάλασσα.Όλες αυτές τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες στα Βαλκάνια που αγόραζαν οι Έλληνες τις αγόραζαν επειδή οι Αμερικανοί είχαν πει στις μετακομμουνιστικές κυβερνήσεις να τις πουλάνε σε Έλληνες.Αλλά υπήρχε εδώ αντίδραση.Θυμάμαι όταν συζητείτο ότι μπορεί να γίνει η Θεσσαλονίκη κέντρο των Βαλκανίων και να φθάσει 4 εκατομμύρια πληθυσμό έβγαιναν οι "πατριώτες" και φώναζαν όχι δεν το θέλουμε είναι νεοταξίτικο σχέδιο.Με το ζόρι μεγάλος δεν γίνεται κανείς.
Η ιστορία τέλειωσε με την χρεωκοπία που προκάλεσαν οι Έλληνες και με δυνατή συμβολή της λαικής δεξιάς (Greek statistics) και ολοκληρώθηκε με την πώληση των τραπεζικών υποκαταστημάτων στα Βαλκάνια που προκάλεσε ο Βαρουφάκης με τα capital controls.Ο αντιμνημονιακός λαός πήρε αυτό που του άξιζε.Η ελληνική "ιμπεριαλιστική" διείσδυση στα Βαλκάνια τέλειωσε,αρχίζει η ρωσική στην Ελλάδα.
Παρ όλα αυτά σήμερα δεν υπάρχει απειλή από βορρά καθώς ο κομμουνισμός έκανε ζημιά στην Ελλάδα αλλά τους Σλάβους τους αποδεκάτισε.Για να καταλάβεις σήμερα που μιλάμε ο βουλγαρικός εναέριος χώρος με απόφαση του ΝΑΤΟ είναι στην ευθύνη της ελληνικής αεροπορίας και το ίδιο θα ήταν και ο χώρος των Σκοπίων εάν αυτά ήσαν στο ΝΑΤΟ,πράγμα που το εμπόδισε εννοείται η Ελλάδα.
Δεν έχουν παρά μόνο απαρχαιωμένα παλιά σοβιετικά αεροπλάνα και μόλις τώρα παρήγγειλαν 8 φθηνά σουηδικά.Όσο ο Τραμπ ΔΕΝ πραγματοποιεί τις απειλές για διάλυση του ΝΑΤΟ έτσι θα μείνει.Η ενότητα της Ελλάδος είναι αποκλειστικά στα χέρια του ελληνικού λαού.Αυτό φυσικά με τα μυαλά που κουβαλάει δεν είναι και καμμιά εγγύηση αλλά τέλος πάντων.

Σόλοικος07/05/2017 17:09:13
Ιστορικά το ξανθό γένος δεν έχει τίποτε να προσφέρει στην οικοδόμηση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Ο Καποδίστριας οργάνωσε το Ελληνικό Κράτος, με τη λογική να δοθεί στην τσαρική Ρωσία, δυνατότητα εξόδου της στη Μεσόγειο, με δημιουργία ερεισμάτων της στον Ελλαδικό χώρο. Στις ιστορικά κρίσιμες στιγμές, αποδείχθηκε εχθρός των Ελληνικών συμφερόντων και επιδίωξε την επιβολή της ισχύος του κομμουνιστικού τόξου στη χώρα, παρά τη συμφωνία της Γιάλτας, που η Ελλάδα κρατήθηκε κάτω από την Αμερικανική και Ευρωπαϊκή επιρροή ευνοώντας πάντα τις γειτονικές χώρες, που οι κυβερνήσεις τους ήταν υποχείριά τους.. Παρά ταύτα δεν απέτρεψε τον εμφύλιο, που η ίδια τον δημιούργησε παρακινώντας τα ενεργούμενά της στην Ελλάδα, κατέστρεψε την Ελλάδα και δημιούργησε τον μετεμφυλιακό σπαραγμό της, που ακόμα πληρώνουμε.τον λογαριασμό του, με κόμματα βγαλμένα μέσα από τις ρωσικές δήθεν αριστερές ιδεολογίες, που τελματώνουν κάθε μορφής προσπάθεια προόδου, δημιουργώντας το κρατικό τέρας. Ούτε κανένα αξιόλογο πολιτισμό δημιούργησε, αφού ιστορικά δεν είχε ειρηνικές περιόδους, παρά μόνο πολεμούσε όσους επιχειρούσαν να φύγουν από το άρμα επιρροής της. Η Ευρωπαϊκή οικογένεια ήταν εντιμότερη απέναντι στους Έλληνες, γιατί ενστερνίσθηκε την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και την εδραίωσε ως βάση του πολιτισμού της και της κουλτούρας της. Η αχανής αποικιοκρατική πρώην Σοβιετική Ένωση περιορίσθηκε να ηγεμονεύει στις γειτονικές χώρες της, γιατί δεν είχε ποτέ τη δύναμη επεκτατικής πολιτικής πέραν των συνόρων της, καθυστερώντας πάντοτε στην εξέλιξη απέναντι στις προηγμένες χώρες της Δύσης, που ήταν πάντα ουραγός της και αντέγραφε τις μορφές των εξοπλιστικών τους προγραμμάτων. Η ισχύ της είναι μόνο από το δυσκολοκατάβλητο του εδάφους της, γιατί είναι εδαφικά χαώδης και ο δριμύς χειμώνας της,, αποδυναμώνει κάθε μορφής πρόθεση για την εδαφική της επικυριαρχία τρίτων, γιατί είναι ανίκητος. Κατά τα λοιπά καμιά κουλτούρα δεν παρήγαγε, καμία εξέλιξη δεν έδωσε στο σύγχρονο πολιτισμό, τέχνες, εφευρέσεις, φάρμακα, κ.λ.π., όντας ουραγός των εξελίξεων και προκαλώντας μόνο το φόβο, με την σκληρότητα που επέβαλλε στα καθεστώτα επιρροής της χωρίς κανένα στοιχείο μετεξέλιξης πολιτιστικά, αλλά και στο θέμα της καλυτέρευσης των λαών, που καταδυνάστευσε από άποψη πολιτιστικών κατακτήσεών τους σε θέματα ατομικών δικαιωμάτων τους και ελευθεριών, ζώντας σε απαρχαιωμένο και εντελώς ανελεύθερο καθεστώς, που οι στοιχειώδεις ελευθερίες είναι άγνωστες για τον κοινό πολίτη.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: