Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Πρωτοφανές επεισόδιο: Ο Άθλιος Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια μέσα στη Βουλή

«Όχι από μπροστά μου δεν βλέπεις ότι μιλάω» είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής στον βουλευτή της ΝΔ - Την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής από τη φρουρά ζήτησε ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας - Διακομματική καταδίκη και αίτημα υποβολής κυρώσεων

Πρωτοφανές επεισόδιο ανάμεσα στον Ηλία Κασιδιάρη και το Νίκο Δένδια σημειώθηκε το μεσημέρι κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από το κανάλι της Βουλής το επεισόδιο με τη χειροδικία ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μιλούσε από τα έδρανα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να περνά από μπροστά του. «Όχι από μπροστά μου δεν βλέπεις ό,τι μιλάω» ακούγεται να λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Νίκο Δένδια να σταματά και να του ζητά το λόγο. Η κίνηση αυτή προκάλεσε νέα αντίδραση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή που ακούγεται να λέει «Τι ύφος είναι αυτό τώρα».

Τη στιγμή εκείνη ο σκηνοθέτης άλλαξε πλάνο με βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα να καταγγέλλουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε βίαια τον βουλευτή της ΝΔ και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες τον «έλουσαν» με μπουκάλια με νερό με τουλάχιστον δύο εξ αυτών, τον Γιάννη Λαγό και τον Χρήστο Παππά να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του κ. Δένδια καθώς νωρίτερα ακούγονται στο βίντεο να λένε «πήγαινε από εδώ ρε» ο Χρήστος Παππάς και «έλα, έλα πήγαινε από εδώ» ο Γιάννης Λαγός.

Απειλήθηκε σύρραξη με βουλευτές άλλων κομμάτων να αντιδρούν λεκτικά στο επεισόδιο.


Πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλη: Ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια στη Βουλή


Όταν η εικόνα επανήλθε ακούστηκε ο προεδρεύων της συνεδρίασης Μάκης Μπαλαούρας να φωνάζει «αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ. Κασιδιάρη».

Η ένταση συνεχίστηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζει «μολύνετε το κοινοβούλιο. Κύριε Κασιδιάρη έχετε αποβληθεί. Σας είπα έξω τον Κασιδιάρη, το έχουμε πει 100 φορές. Έχετε αποβληθεί, σας παρακαλώ πολύ να εγκαταλείψετε τα έδρανα».

Προσπαθώντας να επιβάλει την τάξη ο κ. Μπαλαούρας στη συνέχεια ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματός του Τάσο Κουράκη και Νίκο Ξυδάκη να καθίσουν κάτω.

Αν και ακολούθησε πεντάλεπτη διακοπή τα πνεύματα δεν ηρέμησαν με τον Μάκη Μπαλαούρα να ζητά συγγνώμη στον Νίκο Δένδια και να ανακοινώνει την υποβολή πρότασης μομφής απέναντι στον χρυσαυγίτη βουλευτή.


Βορίδης: Να αποβληθούν από το σύνολο των επιτροπών


Αποβολή όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τις συνεδριάσεις των επιτροπών ζήτησε ο Βορίδης


Για στιγμές που δεν έχει ζήσει το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε λόγο εκ μέρους της ΝΔ ο Μάκης Βορίδης. «Ο κ. Δένδιας υπέστη επίθεση χωρίς να υπάρχει λόγος εντάσεως. Η στόχευση είναι σαφής. Κύριε πρόεδρο ζητάμε να διατάξετε την αποβολή του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία. Να αποβληθούν όλοι, όλοι συμπράξανε, όλοι βρίζανε. Πρέπει αυτό να είναι ένα μήνυμα: το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τις διαδικασίες του. Να αποβληθούν από το σύνολο των επιτροπών».
Δένδιας: Το «αδίκημά» μου ήταν ότι πέρασα μπροστά του

Για το επεισόδιο τοποθετήθηκε ο Νίκος Δένδιας υπογραμμίζοντας ότι «με κανέναν τρόπο δεν υπήρξα πρόξενος του επεισοδίου. Το αδίκημα μου ήταν ότι πέρασα μπρστά από τον κ. Κασιδιάρη. Ως αντίδραση δέχτηκα αυτό που είδατε κατα αρχήν από αυτόν και μετά και από άλλους βουλευτές».

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «ανατριχιαστική» την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ, Γιάννη Λαγού, ο οποίος εμμέσως παραδέχθηκε τη χειροδικία λέγοντας ότι «εξαιτίας του συγκεκριμένου κυρίου, του Αθανασίου και του Σαμαρά βρεθήκαμε στη φυλακή χωρίς στοιχεία». «Θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα της αυτοδικίας απέναντι σε όσους έκαναν αυτό που τους επέβαλε η συνείδησή του, το Σύνταγμα και οι νόμοι. Μακάρι με αυτό το επεισόδιο να γίνει αντιληπτό στην κοινωνία ότι η δημοκρατία δεν είναι κάτι δεδομένο αλλά κάτι για το οποίο πρέπει να μαχόμαστε καθημερινά».

Λοβέρδος: Ξεφτίλισε το σώμα ο Κασιδιάρης

Για τρομερά δυσάρεστη έκπληξη έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που υποστήριξε ότι «βρέθηκε ασπίδα να υπάρξει ένταση για να αλλάξουμε θέμα, λόγω της συζήτησης».

«Ο λαός να καταλάβει ότι ένας βουλευτής της ΧΑ χειροδικεί, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, δεν αρκεί να παραπεμφθεί σε μία επιτροπή. Το σημερινό πέρα από τον αποπροσανατολισμό, ξεφτιλίζει το σώμα. Ζητούμε να εξειδικεύσετε τη μομφή. Μέχρι να παραπεμφθεί θα έρχεται εδώ και θα μας λέει τις απόψεις του; Κύρι πρόεδρε να είστε πολύ συγκεκριμένος, και να αναλάβετε τις ευθύνες σας».

Αμυράς: Εικόνες ντροπής

Για εικόνες ντροπής και «λεκέ» στον κοινοβουλευτικό σημείο έκανε λόγο ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς απευθύνοντας έκκληση στο προεδρείο να λάβει όλα τα μέτρα: «κύριε πρόεδρε να εξαντλήσετε τα προβλεπόμενα μέτρα. Το Ποτάμι καταδικάζει»
protothema.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: