Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Οικονομικό Επιμελητήριο: Κακόγουστη φάρσα οι ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομικό Επιμελητήριο: Κακόγουστη φάρσα οι ασφαλιστικές εισφορές
Η Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ενημέρωσε ότι κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, συζήτησε διεξοδικά το νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση, «πρόκειται, προφανώς, για μια κακόγουστη, προαποφασισμένη φάρσα», ενώ εξηγεί ότι οι νέες αλλαγές, που προωθούνται, σημαίνουν ότι, το αργότερο από το 2019, οι υπόχρεοι, όχι μόνο θα καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές επί των εσόδων, από τα οποία δε θα έχουν αφαιρεθεί οι καταβληθείσες τον προηγούμενο χρόνο εισφορές, αλλά κινδυνεύουν να πληρώνουν και φόρο επί των εισφορών αυτών.
Πολύ απλά, συνεχίζει το ΟΕΕ, οι αλλαγές αυτές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών και, κατά συνέπεια, στη διεύρυνση της τρύπας για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Η συμφωνία της κυβέρνησης στο αίτημα των δανειστών προς αυτή την κατεύθυνση αποδεικνύει ότι τα πάντα είχαν αποφασιστεί εκ των προτέρων, και τώρα σερβίρονται σταδιακά.
Το ΟΕΕ υπογραμμίζει ότι καλεί την Κυβέρνηση να μην καταθέσει τη συγκεκριμένη διάταξη και να εξηγήσει το πώς θεωρεί ότι ένας ελεύθερος επαγγελματίας - και ειδικά ο συνεπής - μπορεί να συνεχίσει να επιχειρεί, υπό αυτές τις συνθήκες.
Τέλος, και με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην Υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου, εμπνευστή του ασφαλιστικού νόμου – «λαιμητόμο», όπως το χαρακτηρίζει, σε ραδιοφωνικό σταθμό, που αμφισβήτησε εκ νέου τα στοιχεία που παρουσίασε από την πρώτη στιγμή το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, συνεχίζοντας τα συνήθη ψεύδη του, το Επιμελητήριο δηλώνει «ότι δεν θα τον ακολουθήσουμε στο συνεχιζόμενο κατήφορό του».
«Η αλήθεια είναι μία και αποδεικνύεται με απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς», τονίζει καταλήγοντας το ΟΕΕ και σημειώνει ότι ως θεσμοθετημένος οικονομικός σύμβουλος της Πολιτείας, θα συνεχίσει να δημοσιοποιεί τις οικονομικές του μελέτες, με αληθή στοιχεία και πραγματικά δεδομένα, έξω από κάθε μικροκομματική σκοπιμότητα, προασπίζοντας το θεσμικό του ρόλο.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: