Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Η Βουλή διέγραψε τα πρόστιμα Σαββίδη πριν κρίνει η Δικαιοσύνη

Η κυβέρνηση προωθούσε την τροπολογία ενώ η υπόθεση εκκρεμούσε στα δικαστήρια - Αποκλειστικές δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου στο parapolitika.gr
Δίκη για την υπόθεση των προστίμων που είχαν επιβληθεί στη ΣΕΚΑΠ από λαθρεμπορία, φαίνεται να υπήρχε σε εξέλιξη, στις αρχές Απριλίου, τη στιγμή που κυβέρνηση κατέθετε και ψήφιζε την γνωστή τροπολογία υπέρ του Ιβάν Σαββίδη.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σε ερώτηση μάλιστα που κατέθεσε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, επικαλείται δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο Ιβάν Σαββίδης και η εταιρεία του ΣΕΚΑΠ, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για την αποφυγή των προστίμων από λαθρεμπόριο που είχαν επιβληθεί στην ιδιωτικοποιηθείσα αυτή εταιρεία. Και ενώ η δίκη αυτή είχε διεξαχθεί – ή σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα και ενώ είχε εκδοθεί και η πρωτόδικη απόφαση και είχε ασκηθεί ή θα ασκούνταν έφεση- μεσολάβησε η χαριστική-φωτογραφική τροπολογία και η ψήφισή της από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

«Αν τα δημοσιεύματα αυτά ευσταθούν, με την οποιοδήποτε εκδοχή τους, τότε η ανωτέρω τροπολογία συνιστά παρέμβαση της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας στη δικαστική, αφού επί επίδικου θέματος παρεμβαίνει τελικά ο νομοθέτης υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων», αναφέρει ο κ. Λοβέρδος και προσθέτει πως «αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε το συγκεκριμένο σκάνδαλο Σαββίδη-ΣΕΚΑΠ παίρνει ακόμη βαρύτερη μορφή και διάσταση και τίθενται νέα ζητήματα κυβερνητικών ευθυνών».
«Εκκρεμούσε η έκδοση απόφασης Εφετείου για την περίπτωση Σαββίδη – ΣΕΚΑΠ και αντί να βγάλει απόφαση το δικαστήριο έβγαλε απόφαση η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;», διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας στο parapolitika.gr.
«Η Ελλάδα δεν είναι Βενεζουέλα. Αν αυτό είναι αλήθεια το σκάνδαλο ΣΕΚΑΠ- Σαββίδη αποκτά τεράστιες διαστάσεις και γεννά αντίστοιχες ευθύνες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Στο ίδιο πλαίσιο αξίζει να σημειωθεί ότι μιλώντας το πρωί της Τρίτης στα Παραπολιτικά 90.1, ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για πολιτικές και ποινικές ευθύνες στην υπόθεση με τα πρόστιμα για λαθρεμπορία που είχαν επιβληθεί στη ΣΕΚΑΠ και την τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση
Χαρακτήρισε δε με την έκφραση «αδιανόητα και άγρια πράγματα» την τροπολογία που κατατέθηκε για το θέμα και ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.
«Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής πρωθυπουργός που να ανέλαβε τη ρύθμιση προστίμων όσο του συγκεκριμένου επιχειρηματία» είπε. Επιτέθηκε στον Ιβάν Σαββίδη λέγοντας ότι αυτοχρίστηκε λαγός καθώς είχε πει μετά τη διαδικασία πλειοδοσίας των τηλεοπτικών αδειών ότι ανέβαζε το τίμημα για να πληρώσουν οι υπόλοιποι περισσότερα.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: