Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Γκ. Χαρδούβελης: Το email προέβλεπε μέτρα 1 δισ. η κυβέρνηση πήρε 12,5 δισ


Γκ. Χαρδούβελης: Το email προέβλεπε μέτρα 1 δισ. η κυβέρνηση πήρε 12,5 δισ.
Το λεγόμενο «email Χαρδούβελη» προέβλεπε μέτρα 1 δισ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πήρε μέτρα ύψους 12,5 δισ. ευρώ τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Γκίκας Χαρδούβελης, επισημαίνοντας ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ανάταξη της οικονομίας.
«Τα δικά μας μέτρα ήταν αύξηση της φορολογίας στα ξενοδοχεία ύψους 350 εκατ. ευρώ, πάγωμα συντάξεων για τριετία και κάτι ψιλά 1 δισ. ευρώ, ενώ μπορεί να είχαμε και τον Ιούνιο του 2015 επιπρόσθετα μέτρα ύψους 0,5 δισ. ευρώ», σημείωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
«Ελήφθησαν μέτρα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει θα είχαμε υψηλότερο βιοτικό επίπεδο… Είναι ένα άλλο δημόσιο χρέος η απώλεια. Γυρίσαμε 2,5 χρόνια πίσω, μείναμε στον πάτο, χάσαμε αξίες, όπως στην αγορά κατοικίας ύψους 15 δισ. ευρώ, χάσαμε τραπεζικές αξίες, και υπήρξε brain drain, κάτι που σημαίνει μικρότερη παραγωγική μηχανή» εξήγησε.
«Είναι δύσκολο να μπούμε στο QE νωρίτερα από το Σεπτέμβριο», εκτίμησε ακόμη ο κ. Χαρδούβελης. «Σημασία έχει να μπούμε, είναι προς το συμφέρον όλων… Δεν βλέπω γιατί θα είχαν αντίρρηση οι εταίροι να μειωθούν τα επιτόκια», τόνισε.
Όσον αφορά την εκλογή του Emmanuel Macron στη γαλλική προεδρία ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέφερε ότι είναι θετική για το θέμα του χρέους, καθώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είναι υπέρμαχος της αναδιάρθρωσής του.
Πηγή: skai.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: