Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Βόμβα Eurostat για την υπόθεση Γεωργίου!


Βόμβα Eurostat για την υπόθεση Γεωργίου!
Η έκθεση του συμβουλευτικού οργάνου της Eurostat (ESGAB) με ημερομηνία 11 Μαΐου είναι πραγματικά «καταπέλτης». Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παραδόξως διώκονται τρία επίσημα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ που σύμφωνα με την Κομισιόν έκαναν σωστά την δουλειά τους βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ενώ δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να δώσουν λόγο όσοι ήταν υπεύθυνοι για τα λάθος στατιστικά στοιχεία σε δύο περιόδους το 2004 και το 2009».
Έχουν περάσει 7 χρόνια από την επίσημη εμφάνιση των Greek Statistics της Νέας Δημοκρατίας και 14 χρόνια από τα «φουσκωμένα» στατιστικά του ΠΑΣΟΚ, τα οποία από κοινού διαμόρφωσαν εν πολλοίς το σκηνικό των πρώτων χρόνων της κρίσης και ακόμα δεν έχει γίνει το αυτονόητο. Να βρεθούν και να καθίσουν στο «σκαμνί» οι υπεύθυνοι οι οποίοι εν γνώσει ή εν αγνοία τους έστελναν λάθος στατιστικά στοιχεία στις ευρωπαϊκές αρχές. Να διερευνηθεί έστω. Τι κι αν άλλαξαν 4 κυβερνήσεις, όλες καλύφθηκαν πίσω από την δίωξη αυτού που αποκάλυψε το πιο πρόσφατο, το σκάνδαλο των Greek Statistics, τον κ. Ανδρέα Γεωργίου. Ο μόνος που διώχτηκε δηλαδή για τα υποεκτιμημένα ελλείμματα του 2010 ήταν αυτός που τα αποκάλυψε, καθώς και δύο συνεργάτες του. Για δε την αντίστοιχη περίπτωση του 2004 και αυτά ξεχάστηκαν προς χάρη της επανιδρύσεως.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε για να ανατρέψει υποτίθεται τα πάντα, επικαλούμενη την κάθαρση σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και της οικονομίας δεν διερεύνησε καν τις δύο περιόδους και τα στατιστικά τους. Σχεδόν συνυπεύθυνη η κυβέρνηση, με τις συγκεκριμένες της ΝΔ του 2009 και του ΠΑΣΟΚ του 2004, αποδέχτηκε αμάσητα την σκοτεινή θεωρία περί κάποιου είδους συνωμοσίας κύκλων των Ευρωπαίων με στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, προκειμένου να μπει η Ελλάδα στα μνημόνια. Περιττό να προστεθεί ότι όσοι πιστεύουν στην εν λόγω θεωρία, προσθέτουν με άνεση και σιγουριά ότι όλο αυτό το σκοτεινό σχέδιο είχε ως στόχο να «μας πάρουν τα ασημικά μας». Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι την άποψη των κυβερνήσεων φάνηκε να υιοθετεί και η δικαιοσύνη, ασκώντας διώξεις επί 6 χρόνια στον κ. Γεωργίου. Διώξεις προς τον άνθρωπο που τιμούν και παραδέχονται στην Ευρώπη και όχι προς τους προκατόχους του οι οποίοι παραμένουν έκθετοι με επίσημες ανακοινώσεις της επίσημης ευρωπαικής στατιστικής αρχής.
Αν ήμουν οπαδός των συνωμοσιολογικών θεωριών, εύκολα θα συνδύαζα την τεράστια ολιγωρία στην παραπομπή των πραγματικά υπευθύνων, με όσα σχεδιάζουν κέντρα και παράκεντρα που προσπαθούν να στηρίξουν την εξουσία του κ. Τσίπρα, η οποία βασίστηκε τουλάχιστον στην προσπάθεια ανόδου στην κυβέρνηση, στις θεωρίες συνωμοσίας. Το πρόβλημα για αυτά τα κέντρα είναι ότι ο Τσίπρας ψήφισε μνημόνιο, μέτρα πολλών δις., μοίρασε χρήματα στηριζόμενος πάνω σε στατιστικά στοιχεία και προσποιείται τον φιλοευρωπαϊστή. Μιλάει πλέον όσο περνάει ο καιρός και λιγότερο  για τους «κακούς» Ευρωπαίους.
Ωστόσο φαίνεται να βολεύεται από το σκηνικό που υπάρχει ακόμα στην ΕΛΣΤΑΤ και περιγράφεται στην έκθεση: Στατιστικολόγοι που δεν μπορούν να αφοσιωθούν την δουλειά τους υπό το κράτος του φόβου, των απειλών και πιθανών διώξεων. Παραδόξως ακόμα τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ σε περίπτωση παραπομπής τους, είναι εκτεθειμένα στην υπεράσπιση του εαυτού τους, χωρίς την βοήθεια ηθική ή οικονομική της υπηρεσίας τους...



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: