Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Το Μαυροβούνιο έγινε επίσημα το 29ο μέλος του NATO

Η σημαία του Μαυροβουνίου κυματίζει για πρώτη φορά στα αρχηγεία του NATO
Το Μαυροβούνιο έγινε επίσημα το 29ο μέλος του NATO τη Δευτέρα. Η ένταξή του έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση της Ρωσίας.Στο αρχηγείο του NATO στις Βρυξέλλες κυματίζει από σήμερα Τετάρτη η σημαία του Μαυροβουνίου, αφότου η βαλκανική χώρα έγινε επίσημα το 29ο μέλος της Συμμαχίας τη Δευτέρα.

Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο για ιστορική ημέρα, σημειώνοντας πως οι εταίροι κατανοούν την αξία και τη συνεισφορά του Μαυροβουνίου.

Προσέθεσε πως η βαλκανική χώρα, μόλις 11 χρόνια μετά την ανεξαρτητοποίηση της από τη Σερβία, θα έχει ισότιμη φωνή στη λήψη των αποφάσεων της Συμμαχίας.

Η ένταξη του Μαυροβουνίου στο NATO έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση της Ρωσίας, η οποία επί χρόνια επιδιώκει να αναχαιτίσει την επέκταση της Συμμαχίας τις σλαβικές χώρες των Βαλκανίων και στην ανατολική Ευρώπη.

Κροατία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και οι τρεις Βαλτικές χώρες είναι ήδη μέλη του NATΟ. Εξαίρεση είναι Σερβία, η οποία έχει διαμηνύσει πως δεν ενδιαφέρεται για ένταξη στο Βορειοατλαντικό μπλοκ.

Πηγή: skai.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: