Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Ο καλύτερος... πελάτης του Κυριάκου


Είναι πλέον τόσο φανερό. Η κυβέρνηση και όλο το σύστημα που την στηρίζει, έχουν κουράσει κι έχουν κουραστεί. Το βλέπεις με αυτά που λένε και αυτά που κάνουν. Το αντιλαμβάνεσαι κάθε φορά που μιλά ο πρωθυπουργός ή που βγάζει μια ανακοίνωση. Οι κουρασμένοι φαίνονται και στην επικοινωνιακή τακτική που ακολουθούν.
Δύο χρόνια τώρα και δεν βαρέθηκαν να χρησιμοποιούν τα ίδια κόλπα. Τώρα σειρά πήρε για να μπει στο στόχαστρο ο Σόιμπλε. Οι αριστερούληδες τον βρίζουν «παράφρονα, παραπληγικό, Αδόλφο» και άλλα τέτοια. Ένας μεγαλοδημοσιογράφος και εκδότης ανέλαβε να κάνει τη δουλειά που του ανέθεσε το Μαξίμου. «Δικτάτορας ο Σόιμπλε» να ουρλιάζει στο ραδιόφωνο σε μια έξαρση αντιμνημονιακής παπάτζας. Η κυβέρνηση έχει δώσει γραμμή. Τώρα που ζόρισαν τα πράγματα ξαναγυρίζουμε στους μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Ξανά στο τραπέζι το αντιγερμανικό μένος. Οι Έλληνες πρέπει να ξαναμισήσουν τους Γερμανούς γιατί… αυτοί φταίνε για όλα. Όχι η κυβέρνηση που διέλυσε τα πάντα, όχι ο Τσίπρας, ο αρχηγός των ατάκτων. Πόσο εύκολα βρίσκει κανείς βολικούς εχθρούς κάθε φορά που δεν πάνε καλά τα πράγματα.
Έτσι λοιπόν και σήμερα. Σχεδόν δυο χρόνια από εκείνο το τραγικό δημοψήφισμα και τα capital controls ξαναγυρνάμε εκεί που ήμασταν. Και τότε μας έφταιγε η Γερμανία, ο Σόιμπλε, η Μέρκελ, το Βερολίνο, το ΔΝΤ. Και τώρα οι ίδιοι εχθροί για την αριστερά, ούτε ίχνος αυτοκριτικής.
Η πλάκα είναι ότι στα δύο αυτά χρόνια οι… αντιμνημονιακοί κατά περίσταση έκαναν μεγάλη καριέρα. Παρ’ ότι έγιναν πιο μνημονιακοί απ’ όλους κάθε φορά που τα βρίσκουν μπαστούνια γίνονται «επαναστάτες» του γλυκού νερού. Ποιος, ο Τσίπρας και ο Καμμένος, που έγιναν τα καλύτερα σκυλάκια του Σόιμπλε τώρα να τον βγάζουν στη σέντρα για τα όσα είπε. Και τι έχει πει διαφορετικό ο Γερμανός; Απολύτως τίποτε. Από το 2010 και τον Παπανδρέου μέχρι τον Τσίπρα τα ίδια λέει ο Σόιμπλε, είτε μας αρέσουν είτε όχι.
Αυτοί που δεν λένε τα ίδια γιατί είναι ψεύτες, είναι στην κυβέρνηση. Ψήφισαν δύο μνημόνια και τώρα που… σφίξανε τα γάλατα ξαναθυμήθηκαν τους Γερμανούς.
Αλλά δεν φταίει ο Σόιμπλε γιατί βάζουμε φόρους παντού αντί να κάνουμε ένα κράτος φιλικό στις επενδύσεις. Δεν φταίνε οι ξένοι που δεν μπορούμε να δώσουμε άδεια για να γίνει το Ελληνικό ή να έρθουν επενδύσεις στη χώρα.
Ναι ο Σόιμπλε και οι άλλοι δανειστές είναι πολλές φορές ανάλγητοι και εξωφρενικά προκλητικοί. Όμως, τις μεγαλύτερες ευθύνες για τα αδιέξοδα τις έχει ο Τσίπρας και η παρέα του. Η τρόικα δεν υποσχέθηκε λύση στο χρέος πριν την ολοκλήρωση του υπάρχοντος προγράμματος, δηλαδή μετά το καλοκαίρι του 2018. Όμως, η κυβέρνηση θέλησε να παίξει και πάλι επικοινωνιακά, θέλησε να βάλει τον πήχη ψηλά και τελικά πέρασε από κάτω, και μαζί και όλη η χώρα.
Όλες οι επιλογές κι εκτιμήσεις που έκανε η κυβέρνηση απέτυχαν. Πόνταρε στη σύγκρουση ΔΝΤ – Βερολίνου. Έκανε σημαία της την «συμμαχία του Νότου», ήθελε να βγει η Λεπέν και μετά ο Βίλντενς στην Ολλανδία. Γλυκοκοίταζε κάθε… αντιευρωπαϊστή ή περίεργους τύπους σαν τον Σουλτς ελπίζοντας ότι η αναταραχή θα ευνοήσει την Ελλάδα. Και τι πέτυχε; Μια τρύπα στο νερό.
Είπαμε, οι ευθύνες για τα αδιέξοδα και για τις νέες λύσεις που δεν θα δίνουν στην Ελλάδα οριστική άρση του προβλήματος του χρέους, βαρύνουν την κυβέρνηση. Όσο τα βάζουν με τον Σόιμπλε, και μαζί όσο διάφοροι παπαγάλοι, πολιτικοί και δημοσιογραφικοί που το παίζουν ξανά αντιμνημονιακοί, στοχοποιούν τους Γερμανούς ή όποιους άλλους, κάνουν μεγάλο κακό στη χώρα. Δυστυχώς η Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα είναι και το φθινόπωρο κι αυτοί θα παίξουν ξανά το ρόλο τους στο θέμα του ελληνικού χρέους. Οι ανέξοδες μαγκιές κοστίζουν πολλά και θα τα βρούμε μπροστά μας.
Ο Τσίπρας και το τσούρμο του δεν έβαλαν μυαλό, δεν διδάχθηκαν από τα λάθη του 2015. Και επαναλαμβάνουν τα ίδια. Γι’ αυτό εμφανίζονται κουρασμένοι και μας κουράζουν κι εμάς. Και γι’ αυτό ο Μητσοτάκης θα έρθει και θα τους σαρώσει.

antinews.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: