Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Κυρ. Μητσοτάκης: Δώστε λύση για να σταματήσει η διάλυση, κάντε εκλογές



«Φύγετε να πάμε σε εκλογές». Αυτό το αίτημα επανάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αλιεία, που έχουν παρεισφρήσει οι πέντε τροπολογίες τα προαπαιτούμενα. Με τον Αλέξη Τσίπρα να απουσιάζει από την Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραδώσει την εξουσία στον λαό, να «κάνει εκλογές και να δώσει στο λαό την δυνατότητα να αποφασίσει». Σύμφωνα, άλλωστε, με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει χρόνος, καθώς όπως προέβλεψε «μέχρι τις εκλογές στη Γερμανία δεν θα ληφθεί καμία απόφαση, ούτε για το χρέος, ούτε για την ποσοτική χαλάρωση.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει εξαντληθεί, αλλά κυρίως τα αποθέματα της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί», είπε και με σκωπτικό ύφος υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάτι να φοβηθεί, αφού με την καλή επίδοση του Corbyn, «αλλάζει η Ευρώπη, όπως λέτε».

Λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε αναλυτικά την αποτυχία της κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα. «Η αποτυχία της κυβέρνηση περιγράφεται με τα λόγια του πρωθυπουργού. Είχε ορίσει τότε τρεις στόχους: κλείσιμο αξιολόγησης, ένταξη στο qe και ρύθμιση χρέους. Έχασε και τους τρεις στόχους και μαζί χάνεται η χώρα και οποιαδήποτε θετική προοπτική. Θυμίζω ότι η ίδια κυβέρνηση προέβλεπε ανάπτυξη 2,7% κι έχει αναθεωρήσει σε 1,8%».

Μάλιστα, κατά τον ίδιο, απομακρύνεται και η ποσοτική χαλάρωση, στην οποία έπρεπε να είχαμε μπει από το πρώτο 6μηνο του 20 15, «αν δεν είχε μεσολαβήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». «Παίρνετε ότι σας δίνουν και κάνετε ότι σας ζητούν, δεν συμμετέχετε στην διαπραγμάτευση ,απλά παρίσταστε», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ξεκαθάρισε ότι «όσα μέτρα λιτότητας, όσα προαπαιτούμενα και να πάρει η κυβέρνηση , η χώρα δεν σταματά να πληρώνει τα 2,5 χρόνια εξουσίας σας». «Στην πραγματικότητα δεν κυβερνάτε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ειδική μνεία έκανε στον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση, εν προκειμένω με τις τροπολογίες. «Τίποτα φαίνεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει την κυβέρνηση. Υπουργοί που μέσα στην Ολομέλεια έλεγαν άλλα, δεν ντρέπονται σήμερα να βάλουν την υπογραφή τους σε εκπρόθεσμες τροπολογίες. Τροπολογίες που αναδιατυπώνουν προαπαιτούμενα για τη δεύτερη αξιολόγηση που φαίνεται ότι ανοιγοκλείνει κάθε εβδομάδα», τόνισε και αναρωτήθηκε αν είναι αληθές ότι οι εταίροι ζήτησαν πρόσθετα προαπαιτούμενα. Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για διαδικασία που καταντάει «γελοία», πέρα φυσικά από την κακοποίηση των θεσμών.

Να σημειωθεί ότι ξεκινώντας την ομιλία εξέφρασε την βαθιά του λύπη για τον άδικο χαμό μικρού μαθητή στο Μενίδι από μία αδέσποτη σφαίρα. «Λόγω της ανθρώπινης διάστασης γι’ αυτό γεγονός δεν θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο όλοι μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας», υποστήριξε, αφήνοντας αιχμές προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αλέξανδρος Διαμάντης



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: