Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Διαγωνισμός μιζέριας και μίσους

Η πρωτοφανής παρακμή της χώρας και η συνεχής οπισθοδρόμησή της στο επίπεδο της πολιτικής και των ιδεών αποδεικνύεται συνεχώς με τα απίστευτα πράγματα που ακούγονται σχεδόν καθημερινά όχι μόνο από τους κυβερνώντες αλλά ακόμη και από, υποτίθεται, πνευματικούς ανθρώπους - λες και υπάρχει ένα άτυπος διαγωνισμός μιζέριας, μίσους και παραδοξότητας, μόνιμα καλλιστεία τεράτων με στόχο την ικανοποίηση των χειρότερων ενστίκτων της ελληνικής κοινωνίας.

Ο ένας να στάζει μίσος εκφράζοντας την ευχή να έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του κεντρικού τραπεζίτη, η άλλη να παραληρεί ότι ο Σόιμπλε έγινε παραπληγικός λόγω παραφροσύνης, ο τρίτος να χαρακτηρίζει προδότες όσους νέους εγκαταλείπουν τη χώρα για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό και μία συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων να υποστηρίζει στην αναχρονιστική γραμμή Τράμπ ότι η αλλαγή του κλίματος είναι μια κινεζική συνωμοσία!

Ο ένας υπουργός να χαρακτηρίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους "γκεσταμπίτες", ο άλλος υπουργός να διαλύει ότι έχει απομείνει στην Παιδεία για να χαϊδέψει τους αγράμματους, τους κουκουλοφόρους και τους αφηνιασμένους ιδεοληπτικούς ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα των υποστηρικτών ενός φυγόδικου απατεώνα ολκής που υποστηρίζει ότι έχει περιουσία δισεκατομμύρια ευρώ επειδή πούλησε στις ΗΠΑ την τεχνολογία του Απόλλωνα που επιτρέπει στα διαστημόπλοια να πετούν χωρίς καύσιμα!

Κι αντί η χώρα να κάνει το παν για να ξεκινήσει μία επένδυση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ , που θα μεταμορφώσει το παραλιακό μέτωπο και θα φέρει 70.000 θέσεις εργασίας αναζητεί τρόπους για να ξεπεραστεί η γνωμάτευση ενός δασάρχη που θεωρεί ότι εκεί που αποπροσγειώνονταν επί 75 χρόνια αεροπλάνα σήμερα υπάρχει ένα καταπατημένο δάσος!

Κι αντί η κυβέρνηση να κάνει το παν για να πάρει την ερχόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ και να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η χώρα στην ανάπτυξη και τις αγορές ο κ. Τσίπρας απειλεί να μην κλείσει την αξιολόγηση εάν πρώτα οι δανειστές δεν δεσμευτούν ότι θα ελαφρύνουν το χρέος της χώρας.

Κι αντί η ελληνική κοινωνία να γυρίζει την πλάτη στη βία, να αναζητεί την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την δημιουργία νέων ευκαιριών για ανθρώπους με προσόντα και ιδέες, να επιθυμεί την αξιολόγηση, την αξιοκρατία και την ισχυροποίηση της κοινωνικής συνείδησης, παλεύει νυχθημερόν με νύχια και με δόντια να συγκρατήσει κάτι από τα κεκτημένα της, να βολέψει τα παιδιά της στο δημόσιο, να γυρίζει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πίσω στην εποχή της εικονικής της ευμάρειας και της πελατειακής ακινησίας.

Οι άλλοι προχωράνε με άλματα, αναζητούν νέους δρόμους και τολμούν. Κι εμείς βυθιζόμαστε στην άγνοια, την αδιαφορία και την αρχαιολατρία μας. Αναπαυόμενοι αυτάρεσκα στις δάφνες του παρελθόντος. Υπέρμαχοι της ήσσονος προσπάθειας και πεπεισμένοι ότι για τα δεινά μας φταίνε πάντα οι άλλοι που θάπρεπε κανονικά να μας υπηρετούν.

Παπαδόπουλος Νότης

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: