Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Ά. Γεωργιάδης για Μενίδι: Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει

Ά. Γεωργιάδης για Μενίδι: Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει
Στην τραγωδία στο Μενίδι, στην καταστροφή στο Αμύνταιο, αλλά και στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, σε σημερινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Alpha 989.
«Η δολοφονία αυτού του παιδιού – έστω και εξ αμελείας- είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει. Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στη Βουλή το θέμα της εγκληματικότητας, ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε ότι είναι εκτός επικαιρότητας. Ο κ. Τόσκας πρέπει να δείξει σημάδια ότι ξυπνάει. Δεν χρειάζεται μαγικό ραβδί για να κάνεις τα αυτονόητα. Η περιοχή εκεί έχει γίνει γκέτο. Έπρεπε να θρηνήσουμε ένα 11χρονο παιδί για να πάρουμε μέτρα; Αυτή η τραγωδία δεν έχει προηγούμενο», σημείωσε ο βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ σχετικά με την εγκληματικότητα, στον απόηχο της τραγωδίας με τον θάνατο του 11χρονου παιδιού στο Μενίδι.
«Έχετε συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ζημιάς στο Αμύνταιο;», διερωτήθηκε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης συμπληρώνοντας πως «η ζημιά για τη ΔΕΗ ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο. Εκεί, δεν είχαμε φυσική κατολίσθηση. Είχαμε ένα έργο που δεν εκτελέστηκε σωστά. Μία εργολαβία η οποία είχε ξεκινήσει και είχε σταματήσει τέσσερις φορές επί ΣΥΡΙΖΑ, για ευνόητους λόγους. Είχε ψηφιστεί νόμος από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για την αναγκαστική απαλλοτρίωση της περιοχής ώστε να μην κινδυνεύσουν τα σπίτια και να προχωρήσουν ταχύτερα οι εργασίες και δεν τέθηκε ποτέ σε εφαρμογή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δυόμιση χρόνια τι κάνουν;».
Τέλος, εκτίμησε ότι «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος μετά το Eurogroup. Επειδή η αποτυχία είναι τεράστια και ο κ. Τσίπρας δεν θα την πάρει πάνω του, θα την φορτώσει στον κ. Τσακαλώτο. Την ευθύνη όμως την έχει ο Αλέξης Τσίπρας».
Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως «όταν του λέγαμε όλοι να κλείσει την αξιολόγηση πολύ πριν από τις γερμανικές εκλογές, κάποιος πήρε την απόφαση να παίξει ένα στοίχημα. Αυτό το στοίχημα δεν το έβαλε ο κ. Τσακαλώτος μόνος του. Αυτή την απόφαση την πήρε ο Πρωθυπουργός και αποδείχθηκε μοιραία».
(Φωτογραφία: Sooc)



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: