Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Στα χέρια του Μητσοτάκη το μέλλον της πατρίδας


Παρά το γεγονός ότι πολλοί το εύχονται, οι περισσότεροι δεν το πιστεύουν. Η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ από την εξουσία δεν θα γίνει εύκολα και σίγουρα δεν θα γίνει σύντομα.
Όταν ένα μείζον θέμα όπως αυτό του Καμμένου αντιμετωπίζεται με τόση κυνικότητα, τότε δεν μπορείς να ελπίζεις στο φιλότιμο του Τσίπρα για να υπάρξουν παραιτήσεις.
Κι όταν οι… αριστεροί βουλευτές ψηφίζουν τα πάντα δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα κολλήσουν στην τρίτη αξιολόγηση που θα γίνει τον Σεπτέμβριο και θα έχει θέματα σχετικά με τον συνδικαλισμό. Σιγά μην κολλήσουν στην ουρά όταν έχουν φάει όλο το βόδι.
Το σχέδιο του Τσίπρα για την παραμονή στην εξουσία το έχουμε αναλύσει. Θα θελήσει να παραμείνει όσο μπορεί, ακόμη και μέχρι το φθινόπωρο του 2019 κάνοντας τα γνωστά «μαγικά» του. Δηλαδή ψέματα, σκάνδαλα και αποπροσανατολισμός. Ψέματα που θα συνεχίσει να λέει για έξοδο από τα μνημόνια και το τέλος της κρίσης, όταν ο κόσμος θα γονατίζει από τα συνεχή μέτρα. Σκάνδαλα που εννοείται ότι είναι η γνωστή λάσπη στον ανεμιστήρα από τα γνωστά πιστόλια της δημοσιογραφίας. Και αποπροσανατολισμός μέσω της πολιτικής ηγεμονίας που έχει εδώ και δεκαετίες η αριστερά η οποία καταφέρνει να απαξιώσει τους πάντες, να συκοφαντήσει τους αντιπάλους και να εμφανιστεί η ίδια το θύμα που πρέπει να στηριχθεί.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων η κυβέρνηση θα πέσει τους επόμενους μήνες, μέσω κάποιου έκτακτου γεγονότος. Πολύ δύσκολο αφού, όπως γράψαμε πιο πάνω, οι άνθρωποι έχουν πάρει μάστερ στο πώς καταπίνουν τα πάντα. Σιγά μην τους κάτσει στο λαιμό ο… Καμμένος. Το μεσαίο σενάριο κάνει λόγο για εκλογές πριν αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα που ψήφισαν πρόσφατα, δηλαδή πριν από το 2019. Επομένως, υπάρχει ένας πολιτικός χρόνος για ανασύνταξη όλων των δυνάμεων.
Η μοίρα του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται από αυτήν της ΝΔ και τούμπαλιν. Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι
πρώτο κόμμα δεν είναι πλέον ξανά, εκτός κι αν πέσει μαύρο χιόνι. Η ελπίδα του είναι να πάει όσο το δυνατόν πιο ισχυρός στις εκλογές προς το τέλος του 2018. Να πουλήσει το παραμυθάκι της εξόδου από τα μνημόνια, να κόψει μερικές κορδέλες, σημάδι του ότι ήρθε η ανάπτυξη, να εκμεταλλευτεί την γενικότερη απογοήτευση του λαού που δεν ξέρει τι να ψηφίσει και δεν έχει ξεκάθαρους στόχους. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ δεν κερδίζει ακόμη τη θετική ψήφο, αλλά την αρνητική, εκμεταλλεύεται την οργή κατά της κυβέρνησης κι όχι της δικής της εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που οφείλει να παρουσιάζει όσο πιο ξεκάθαρα μπορεί.
Από τη μια ο Τσίπρας θα θελήσει να παραμείνει ισχυρός, όποτε γίνουν οι εκλογές, κι από την άλλη ο Μητσοτάκης θα θελήσει να οδηγήσει τη ΝΔ σε ποσοστά αυτοδυναμίας. Αυτό θα είναι το σκηνικό από εδώ και στο εξής, όμως, τα πάντα θα κριθούν από το «σκηνικό 2015». Κι αυτό δεν είναι άλλο από τις προεδρικές εκλογές.
Το σχέδιο του Αλέξη είναι να χάσει στις βουλευτικές με τη μικρότερη δυνατή διαφορά και ο Κυριάκος να «πετάξει» στα ποσοστά προ κρίσης, ακόμη και να πάει στο 40% και με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι θα έχει αυτοδυναμία και δεν θα έχει ανάγκη κανέναν την επόμενη τετραετία. Γιατί ό,τι κι αν λέμε, όσα μέτρα και μνημόνια κι αν χωνέψει ο Τσίπρας η μοναδική αλήθεια, ο σταθμός που θα κρίνει το πολιτικό τοπίο της επόμενης δεκαετίας είναι οι προεδρικές εκλογές του 2020. Ο Τσίπρας θα θελήσει να παίξει ξανά το χαρτί του 2015, τότε που με τον πρόθυμο Κουβέλη ανέτρεψαν τον Σαμαρά και την ελπίδα που είχε η χώρα να γλιτώσει δύο ή και τρία αχρείαστα μνημόνια.
Δυστυχώς, αν η ΝΔ δεν πάρει αυτοδυναμία ή αν στην άλλη περίπτωση δεν συγκροτηθεί μια συμμαχία με πάνω από 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν για νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς να πέσει η κυβέρνηση, τότε θα πάμε σε νέες κάλπες.
Αυτό είναι το σχέδιο του Τσίπρα. Να παραμείνει στην πρώτη γραμμή, να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων και να μην αφήσει τον Μητσοτάκη να κυβερνήσει με άνεση.
Το ύπουλο σχέδιο του Τσίπρα μόνον ο λαός μπορεί να το σταματήσει. Γιατί μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από οικονομικά, δέσμευσε και πολιτικά τη χώρα με την απλή αναλογική που ψήφισε πέρυσι. Και κατέστησε την αριστερά ρυθμιστή, εκτός κι αν ο κόσμος την οδηγήσει ξανά στο 3%.
Αυτό, λοιπόν, είναι το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου, εκεί θα κριθεί και το μέλλον της χώρας. Να σταματήσει το σχέδιο του Αλέξη για διαιώνιση της αριστεράς πάνω ή περίξ της εξουσίας και να τον οδηγήσει στην πολιτική απομόνωση. Δύσκολο στοίχημα, όμως, η σωτηρία της χώρας, το μέλλον των επόμενων γενεών κρίνεται από τις κινήσεις που θα κάνει η ΝΔ και από το πώς θα αποφύγει τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Τότε που υποτίμησε τον Τσίπρα, τον Καμμένο και τους άλλους ανίκανους που κατέστρεψαν τη χώρα.

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: