Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Όνειδος!

Έχουν πλέον ξεφύγει από τα στενά ελληνικά όρια. Δυστυχώς το συνονθύλευμα που μας κυβερνά αποτελεί όνειδος για την Ευρώπη. Αν όχι για τον λεγόμενο ελεύθερο κόσμο.
Οι χθεσινές καταγγελίες του επιτρόπου  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Nils Muiznieks προκαλούν ανατριχίλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το διάστημα που μεσολάβησε από το, δήθεν, πραξικόπημα σε βάρος του Ερντογάν επαναπροωθούσε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν όποιον ατυχή Τούρκο ζητούσε πολιτικό άσυλο στη χώρα μας. Με δεδομένα τα όσα συμβαίνουν στη «δημοκρατική» γείτονα δεν αποκλείεται κάποιοι από τους συγκεκριμένους να έχουν υποστεί βασανιστήρια ή να είναι ήδη νεκροί. Ούτως ή άλλως σε λίγο καιρό όλα αυτά θα γίνονται και με τη βούλα μια και ο Ερντογάν-εφέντης εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει την θανατική ποινή η οποία θα μπορεί να εφαρμοστεί και αναδρομικά. Ήδη μάλιστα έχει γίνει γνωστό πως ανάμεσα στους επαναπροωθηθέντες βρίσκονται και γνωστοί δημοσιογράφοι αντικαθεστωτικών εντύπων που ήδη εκτίουν ποινές δεκαετιών σε τουρκικές φυλακές. Φυσικά κάτω από άγνωστες συνθήκες.
Τους ισχυρισμούς του Muiznieks επιβεβαίωσε και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όμως πέρα βρέχει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αρκέστηκε στο να πει «Η Ελλάδα δεν κάνει επαναπροωθήσεις» και το θέμα έκλεισε. Προέχει να πληροφορηθούμε πως ο Μητσοτάκης μισεί τα δημόσια πανεπιστήμια επειδή είναι φαν της Μάργκαρετ Θάτσερ.
Αναρωτιέσαι τι είναι το πιο αδιανόητο, το πιο απάνθρωπο το πιο χυδαίο. Το ότι η ΠΦΑ κυβέρνησή μας στέλνει δεκάδες ανθρώπους στον χαμό τους; Ή το ότι το κάνει όλο αυτό στη ζούλα;
Οι λόγοι πάντως είναι προφανείς.
Καταρχήν, ο Τσίπρας είναι ελάχιστος μπροστά στον Ερντογάν. Που να βρει τα κότσια να του πει όχι; Άλλωστε, είναι και μεγάλος θαυμαστής του. Ένα καθεστώς α λα  Ερντογάν και α λα Πούτιν, μια «κοινοβουλευτική χούντα» προσπαθεί να εγκαταστήσει στην Ελλάδα. Άλλο αν είναι σκιτζής και δεν το καταφέρνει. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως «εχθρός» μας σήμερα είναι η «νεοφιλελεύθερη» Ε.Ε. Δεν είναι ώρα να ανοίγουμε άλλα μέτωπα.
Τίθεται πλέον θέμα νομιμότητας για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το ότι βγήκε με εκλογές εμένα δε μου λέει τίποτα. Και ο Χίτλερ έτσι είχε αναρριχηθεί στην εξουσία. Ας μην ξεχνάμε δε πως τέτοιου τύπου κατηγορίες βάραιναν τη χώρα μας μόνο επί εποχής της Χούντας των συνταγματαρχών.
Το σίγουρο πάντως είναι πως μια κυβέρνηση που παρανόμως ξαποστέλνεισυνανθρώπους μας στους εκτελεστές τους δεν μπορεί να αποκαλείται δημοκρατική.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: