Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Το στοίχημα της κάθαρσης περνά στη ΝΔ




Στις 27 Μαΐου σε άρθρο με τίτλο: «Χρέος του Κυριάκου να κηρύξει ανένδοτο κατά της διαπλοκής της κυβέρνησης» γράφαμε για τη διαπλοκή στα μέσα ενημέρωσης και για το ρόλο που καλείται να παίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ: «Τις επόμενες ημέρες ενδεχομένως να βγουν δημοσιεύματα που θα αφορούν στο πόρισμα – βόμβα της ΤτΕ κατά του Μπόμπολα. Ένα πόρισμα που υπάρχει στον οικονομικό εισαγγελέα εδώ και μήνες αλλά δεν έχει δοθεί εντολή έρευνας. Όποιος έχει δει αυτό το πόρισμα μιλά για σημεία και τέρατα, πολύ χειρότερα από του ΔΟΛ. Η δικαιοσύνη θα επιληφθεί του θέματος ή θα σέρνεται πίσω από την κυβέρνηση και τις προστασίες που βάζει σε χρεοκοπημένους επιχειρηματίες;».
Αυτά έγραφε το Antinews πριν από 15 ημέρες και μόλις προχθές οι εισαγγελείς άσκησαν ποινική δίωξη κατά των διοικήσεων των τραπεζών και κατά της οικογένειας Μπόμπολα. Ουκ ολίγες φορές σε άρθρα μας αναφέραμε για τις μυστικές συναντήσεις του ιδιοκτήτη του Πήγασου, Φώτη Μπόμπολα με τον Νίκο Παππά αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα. Όχι μόνο τώρα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πριν από το 2015.
Μια τέτοια συνάντηση πριν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, έγινε στο σπίτι του μετέπειτα διευθυντή του Έθνους και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί Μπόμπολας και Τσίπρας έδωσαν τα χέρια προκειμένου ο ένας να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ που επέλαυνε προς το Μαξίμου και ο άλλος να βοηθήσει τον επιχειρηματία να ξελασπώσει με τα θαλασσοδάνεια που είχε αλλά και να στήσει ένα συριζαίϊκο μαγαζί που τόσο είχε ανάγκη η αριστερά.
Η συμφωνία κρατήθηκε κατά γράμμα, όμως, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Κι αυτός ο ξενοδόχος ήταν η Τράπεζα της Ελλάδος η οποία δεν μάσησε από τις απειλές της κυβέρνησης και προχώρησε στη σύνταξη πορίσματος για τα θαλασσοδάνεια του Μπόμπολα. Το πόρισμα αυτό, όπως είχε αποκαλύψει το Αntinews, έφτασε στα χέρια και του Μαξίμου και των αρμόδιων εισαγγελέων πριν από έξι μήνες, ίσως και παραπάνω. Οι πληροφορίες μας λένε ότι ήταν κόλαφος, πολύ χειρότερο από εκείνο για τον Ψυχάρη διότι φαίνεται ότι ο Μπόμπολας έπαιρνε δάνεια (και το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ εκταμιεύτηκε το ομολογιακό των 80 εκατ. ευρώ) χωρίς ιδιαίτερες εξασφαλίσεις.
Γνωρίζοντες τα στοιχεία του πορίσματος έλεγαν με νόημα «απορούμε γιατί ακόμη δεν έχει πάει φυλακή κάποιος», εννοώντας τον Μπόμπολα. Όμως, παρ’ ότι η ΤτΕ έκανε τη δουλειά της, το πόρισμα παρέμενε σε κάποιο συρτάρι εισαγγελέα για μήνες. Ο λόγος; Η κυοφορούμενη προσπάθεια του Μαξίμου να παραδώσει ένα μεγάλο μέρος των media στον εκλεκτό της, Ιβάν Σαββίδη, σε συνεργασία πάντα με τον Μπόμπολα που θα μπορούσε έστω και αφανώς να παίζει ρόλο.
Η ποινική δίωξη που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό και να έχει ξεκινήσει έρευνα και απολογίες, καθυστέρησε καθώς στην κυβέρνηση ήθελαν τη δημιουργία ενός Mega κι ενός εκδοτικού συγκροτήματος ισχυρό και άκρως συριζαίϊκού.
Η μαγιά τους χάλασε την… αποφράδα ημέρα που ο Σαββίδης έκανε εκείνη τη συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και με αλαζονικό τρόπο είπε ότι θέλει media για να κάνει τις δουλίτσες του και για να στηρίξει την κυβέρνηση. Η απόφασή του να έρθει σε σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η ΝΔ ξύπνησε από το λήθαργό της, κατάλαβε το κόλπο που στήνει το Μαξίμου και βγήκε στα κάγκελα. Η αντίδρασή της ήταν αυτή που οδήγησε στα ναυάγια του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, κυρίως με τον αποκλεισμό του Σαββίδη από τον έλεγχο του ΔΟΛ.
Η ώρα που ο Τσίπρας και η παρέα του δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να φτύσουν εκείνους που τους στήριξαν έφτασε. Το Μαξίμου θεώρησε σωστότερο να αδειάσει τον Σαββίδη και κυρίως τον Μπόμπολα παρά να τους «φορτωθεί». Έτσι ήρθε και η ώρα του εισαγγελέα ο οποίος άσκησε δίωξη για τα θαλασσοδάνεια και η γνωστή επιχειρηματική οικογένεια μπαίνει σε περιπέτειες.
Ο Φώτης Μπόμπολας πέτυχε με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Τα έσπασε με τη ΝΔ και παράλληλα τον «άδειασε» ο Τσίπρας. Και τώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς έχει απέναντί του την κυβέρνηση, τη ΝΔ, τους εισαγγελείς, τους τραπεζίτες που θα τον ξεσκίσουν για το φέσι που τους ρίχνει αλλά και καμιά 500αριά οικογένειες. Οι φήμες λένε ότι θέλει να πάρει τα κουβαδάκια του και να πάει στις παραλίες της Αγγλίας. Να μετακομίσει στο Λονδίνο γιατί κουράστηκε. Θέλει κόπο και τρόπο να διαλύεις μια δυναστεία. Όμως, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Με λυμένα από την κυβέρνηση τα χέρια των εισαγγελέων θα έχει κακά ξεμπερδέματα, κι όχι μόνον αυτός.
Η πιάτσα λέει ότι σειρά για δικαστική έρευνα παίρνει η ενασχόλησή του με το στοίχημα. Στην εταιρεία Stoiximan υπάρχει η σύζυγός του και νυν γενική διευθύντρια του χρεοκοπημένου Πήγασου. Κάτι οι… μαλτέζικες εταιρείες και το αφορολόγητο χρήμα, κάτι κάποια περίεργα στοιχήματα και κάτι η προσπάθεια με δόλιο τρόπο να πάρει μερίδιο του ΟΠΑΠ, βάζουν στο στόχαστρο και αυτή τη δραστηριότητα.
Θα υπάρξουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα γιατί όπως λέει και ο λαός: «τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους…». Ειδικά στη διαπλοκή. Και πλέον το στοίχημα της κάθαρσης περνά στη ΝΔ.

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: