Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Υπόθεση Καμμένου – Ισοβίτη: Ξαναμπαίνουμε σε βρόμικες και πολύ σκοτεινές περιόδους


Πριν από μερικές ημέρες δημοσιογράφος της ΕΡΤ ενημέρωνε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι επίκειται μεγάλη αποκάλυψη.
Μια αποκάλυψη για γνωστή πολιτική οικογένεια, έλεγε, και τη σχέση της με επιχειρηματίες και τη διαπλοκή.
Προφανώς κάτι ξέρουν στην κυβέρνηση και στο… παπαγαλιστάν, μάλλον έχουν άσους στο μανίκι τους. Τώρα που πέρασε με τεράστια επιτυχία η διαπραγμάτευση έχουν αποφασίσει να παίξουν το παιχνίδι των σκανδάλων και της σκανδαλολογίας με κάθε τρόπο.
Κι αν είναι αλήθεια, αν υπάρχουν σκάνδαλα, ασφαλώς και να βγουν στο φως και ο κάθε απατεώνας να πάει φυλακή.
Όμως, η υπόθεση Καμμένου και οι τηλεφωνικές συνομιλίες με έναν ισοβίτη για ναρκωτικά είναι ένα μείζον πολιτικό σκάνδαλο που ξεπερνά τα όρια της ηθικής και μας οδηγεί σε άλλες σκέψεις που μπορεί να έχουν και επιχειρηματικό – οικονομικό υπόβαθρο.
Αλλά δημιουργείται κι ένα επίσης πολύ μεγάλο ζήτημα. Βγαίνουν στο φως συνομιλίες και μηνύματα ενός υπουργού με έναν κατάδικο κι επίσης βγαίνουν συνομιλίες του κατάδικου με άλλους, και οι οποίες είναι «φωτιά». Γιατί όταν ο ένας λέει «10 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ρε φίλε. Δεν τους νοιάζουν οι Τούρκοι, εξολοθρεύουν την οικογένεια Μητσοτάκη αν μιλήσεις…» τότε έχουμε ένα μείζον θέμα.
Ακόμη κι αν ο επιχειρηματίας που θέλουν να «καρφώσει» είναι ένοχος, με τον τρόπο αυτό, με τις συνομιλίες που βγήκαν και με την προκλητική μεθόδευση του Καμμένου, ο εν λόγω επιχειρηματίας απλά… αθωώνεται. Ακόμη δηλαδή κι αν ο Μαρινάκης εμπλέκεται με κάποιο τρόπο με το Noor 1 (κάτι που είναι δουλειά των δικαστών να το βρουν) η παρέμβαση Καμμένου «καίει» την υπόθεση.
Το όλο ζήτημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, όμως, η κυβέρνηση εθελοτυφλεί. Προσπαθεί να το περάσει όπως… τα μέτρα. Δηλαδή σιωπηλά και χωρίς καμιά φασαρία.
Εδώ βγαίνει ο Κοντονής κι όχι μόνο καλύπτει πλήρως τον Καμμένο αλλά μιλά και για… σκευωρία που έχει στηθεί. «Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης για την υπόθεση προσπάθειας να διαχυθούν στη χώρα 2,1 τόνοι ηρωίνης δεν θα σταματήσει από οικονομικά συμφέροντα που επιχειρούν κλίμα αποπροσανατολισμού, και αν έχει συμβεί οποιαδήποτε παρατυπία με επίσκεψη εκτός ωραρίου στη φυλακή, και αυτή θα ελεγχθεί. Είπε ωστόσο ότι θα περίμενε άλλου είδους αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα για μια υπόθεση για την οποία οι μάρτυρες της δίκης εξαφανίστηκαν ένας-ένας από προσώπου γης.Εγώ θα ήθελα να σας πω ότι βορβορώδης και βροντώδης κατάσταση είναι όταν τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα και να διαμορφώσουν, δια των φιλικών τους εφημερίδων, τα οικονομικά συμφέροντα, ένα κλίμα στην κοινή γνώμη αποπροσανατολισμού».
Καταλάβατε που το πάει; Λες και τα… οικονομικά συμφέροντα τηλεφωνούσαν στον κατάδικο κι έκαναν deal μαζί του.
Το τοπίο είναι πράγματι βορβορώδες, είναι πολύ βρόμικο και πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα. Αν υπάρχουν κι άλλοι ένοχοι για το ναρκοπλοίο να πάνε φυλακή για όλη τους τη ζωή.
Αν υπάρχουν πολιτικοί που κάνουν deal κρυφά να αποδείξουν ότι οι ίδιοι δεν εμπλέκονται στην υπόθεση ή ότι δεν έχουν επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα.
Κι αν υπάρχει μια κυβέρνηση ή κάποια μέλη της να παίζουν βρόμικα παιχνίδια τότε πρέπει να παραιτηθούν.
Ένα μείζον ερώτημα, όμως, είναι αν ξαναμπαίνουμε σε βρόμικες και πολύ σκοτεινές περιόδους. Με τηλεφωνικές υποκλοπές, με συνομιλίες που βγαίνουν σε cd, με πράκτορες που παρακολουθούν επιχειρηματίες και πολιτικούς, με «βαλιτσάκια» που κυκλοφορούν σε όλη την Αθήνα. Και ο νοών νοείτω.

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK


Δεν υπάρχουν σχόλια: