Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Οι «Παραιτηθείτε» προς την κυβέρνηση: Φύγετε, μας εξαπατήσατε

Ένα χρόνο μετά την πρώτη τους αντικυβερνητική διαδήλωση, οι «Παραιτηθείτε» επέστρεψαν για να εκφράσουν την αγωνία τους για τον τόπο, τη φυγή των «μυαλών» και τη διεκδίκηση λύσεων σε συγκεκριμένα αιτήματα

Την αγωνία τους για το μέλλον του τόπου, για τη συνεχή φυγή των νέων που αναζητούν καλύτερη τύχη εκτός των συνόρων, στεγνώνοντας, ταυτόχρονα την Ελλάδα από τα μυαλά της, διατρανώνουν στην πλατεία Συντάγματος πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργανωτικής επιτροπής με κεντρικό σύνθημα «Παραιτηθείτε» και «Φύγετε- Μας εξαπατήσατε»

To Κίνημα που γεννήθηκε και οργανώθηκε μέσω των social media δίνει δυναμικό παρών στην κεντρική πλατεία της Αθήνας ένα χρόνο μετά την πρώτη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση που οργάνωσε και είχε καταφέρει να ταράξει τα νερά.



Ο κ.Γιώργος Τσουκαλαδάκης είναι εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης



Ο κ.Αλφρέντο Σαλτιέλ είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής των «Παραιτηθείτε»


Ένα χρόνο μετά, και λίγες μέρες μετά την υπογραφή μιας ακόμη επώδυνης συμφωνίας για τη χώρα, οι διαδηλωτές συγκεντρώνονται χωρίς πολλά πανό και σημαίες - πλην ορισμένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δίνουν το στίγμα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού τους- το Κίνημα Παραιτηθείτε επιδιώκει διπλό στόχο: Αφενός να ακουστούν τα πολύ συγκεκριμένα αιτήματά του, αφετέρου να κάνει σαφές ότι δεν ήταν «πυροτέχνημα» και σκοπεύει να κάνει διακριτή την παρουσία του.







Ήδη, από τα μεγάφωνα που έχουν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος ακούγονται αποσπάσματα από ομιλίες και υποσχέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες είτε έμειναν στα χαρτιά είτε διαψεύστηκαν.

«Να φύγουν», λένε οι πολίτες


Οι πολίτες που δίνουν το παρών εκφράζουν την αγωνία τους για τις εξελίξεις: Άλλοι σημειώνουν ότι μετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρόμενοι συνολικά για την κυβερνητική πολιτική, άλλοι για να πούνε «φτάνει» με τις περικοπές στα εισοδήματά τους, άλλοι για να διεκδικήσουν να γίνουν επενδύσεις στον τόπο και να σταματήσουν να μπαίνουν εμπόδιο- όπως για παράδειγμα η επένδυση στο Ελληνικό.

"Φτάνει πια, δεν αντέχουμε άλλο ξουτ από εδω", λέει μία διαδηλώτρια και κάποιος άλλος σημειώνει: "να παραιτηθούν όσο πιο γρήγορα, δεν πάει άλλο".

"Ειμαστε ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ανθρώπων που δουλεύουν σκληρά, πληρώνουν φόρους, επένδυσαν στην μόρφωση τους και ήλπιζαν σε μία ανταποδοτική κοινωνία".























Τα αιτήματα των «Παραιτηθείτε»: 

- Σοβαρή συνεννόηση χωρίς προβοκατόρικη δήθεν εχθρική συμπεριφορά απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη για το κοινό στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και χωρίς τις άκριτα “τυφλές” υπογραφές σε ό,τι γράφουν τα Μνημόνια πίσω από κλειστές πόρτες στις Βρυξέλλες, προκειμένου κάποιοι να κρατήσουν τις καρέκλες τους -και τους παχυλούς τους μισθούς- ώστε να συνεχίσουν να διορίζουν τα “Δικά τους Παιδιά” για να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον.

- Δραστικές περικοπές δαπανών παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος, με ουσιαστική αξιολόγηση στον Δημόσιο Τομέα και με απομάκρυνση τυχόν αργόμισθων και ατόμων που διορίστηκαν με πλαστά πτυχία ή εντελώς ελλιπή προσόντα.

- Άμεσα μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής.

- Ουσιαστικά ισοδύναμα που θα οδηγήσουν στη δραστική μείωση του ΦΠΑ και των νέων έμμεσων και άμεσων φόρων τους οποίους επιβαρυνόμαστε όλοι μας καθαρά λόγω της απίστευτης ανευθυνότητας των κυβερνώντων.














Ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Θανάσης Χειμωνάς



Παρών στο Σύνταγμα ο κ.Θάνος Πλεύρης: «Είπαν ψέμματα στον ελληνικό λαό και πρέπει να φύγουν», δήλωσε



«Υπάρχουμε όλοι εμείς και θα μας δείτε» απαντούν οι «Παραιτηθείτε» στον Αλέξη Τσίπρα, που πρόσφατα είχε δηλώσει ότι «ο κόσμος έβγαινε τότε στους δρόμους και σήμερα δεν βγαίνει», ως απόδειξη ότι η κυβέρνησή του έχει την αποδοχή και την κατανόηση των πολιτών. Τονίζουν μάλιστα πως έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσουν την ασφαλή διεξαγωγή της «νέας αυτής δημοκρατικής και ειρηνικής κίνησης».
Ποιοι είναι οι «Παραιτηθείτε»
Εμπνευστής της κίνησης «Παραιτηθείτε» είναι ο αρχιτέκτονας και εικαστικός Στάθης Στάικος, γνωστός στο διαδίκτυο και ως “Ethan Quinn”, ενώ ανάμεσα στους περίπου 50 συνδιοργανωτές συμπεριλαμβάνονται ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, η δημοσιογράφος Ελισσάβετ Ζητουνιάτη, οι επιχειρηματίες Γιώργος Τσουκαλαδάκης και Αλφρέντο Σαλτιέλ και η ιδιωτική υπάλληλος Μαρία Μπινιάκου.

Όπως λένε οι διοργανωτές, αποφάσισαν να επαναλάβουν αυτό που έκαναν και πέρυσι: πολίτες, χωρίς κομματικούς χρωματισμούς, ενώνονται και απευθύνουν κάλεσμα μέσω Facebook για συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Αίτημα η παραίτηση της κυβέρνησης.

«Όλοι οι πολίτες οι οποίοι ανήκουμε στο δημοκρατικό τόξο δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό το εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα της αριστερο-δεξιάς συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.


Φέτος δεν είχε «τσακωθείτε» αλλά τρολ
Παραδόξως, φέτος, δεν στήθηκε  το περσινό σκηνικό «τσακωθείτε», όπου η κυβέρνηση είχε εξαπολύσει ανοιχτή επίθεση κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγορούσε ότι υποκινούν την εν λόγω διαμαρτυρία και εξαπέλυε μύδρους κατά του Κινήματος. Δεν ακούστηκε λέξη, λοιπόν, από το Μαξίμου και ούτε υπήρξαν  οι περσινές μεγαλοστομίες  υπουργών και στελεχών, όπως της τότε κυβερνητικής εκπρόσωπου Όλγας Γεροβασίλη που είχε δηλώσει ότι το κίνημα Παραιτηθείτε «κινείται εχθρικά προς τη χώρα», ενώ ο Νίκος Φίλης είχε πει οτι «είναι ένα κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής». ()

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν μέλη του κινήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ εναντιώθηκε κατά της διοργάνωσης ύπουλα, κινήθηκε με ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter, μοιράζοντας μέχρι και με έντυπα φυλλάδια που ανέφεραν διαφορετικές ημερομηνίες για την συγκέντρωση. Υπήρξαν επίσης κάποια μέσα ενημέρωσης που συνέδεσαν τη διοργάνωση  με κόμματα της αντιπολίτευσης, προκαλώντας  την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που αποποιείται την πατρότητα των συγκεντρώσεων των «Παραιτηθείτε».  Την ίδια στιγμή στηρίζει το «δικαίωμα των πολιτών να οργανώνουν συγκεντρώσεις και να εκφράζουν τις απόψεις τους με δημοκρατικό τρόπο». Με ανακοίνωσή του το Μοσχάτο χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις επιθέσεις που δέχονται όσοι πρωτοστατούν σε αυτή την πρωτοβουλία.



Πάντως, από τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα φαίνεται ότι ο κόσμος διχάζεται για την επανάληψη μιας διαδήλωσης με αίτημα την παραίτηση, αν και βασικά επικροτεί την πρωτοβουλία.  Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, δεν τους ενδιαφέρει αν η συγκέντρωση της Τρίτης θα έχει επιτυχία, αλλά το σκεπτικό είναι όσοι θα συμμετάσχουν  να λένε ότι  “είχαμε αντιδράσει!”.   «Δεν διατηρούμε την αυταπάτη ότι θα μας ακούσουν και θα αφήσουν έτσι εύκολα τις καρέκλες τους τις οποίες άλλωστε τόσο πολύ αγαπούν, αλλά ας μάθουν επιτέλους ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι πλέον μαζί τους» αναφέρουν στην πρόσκληση.

Συγκεκριμένα, στην πρόσκληση για συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση η ομάδα πολιτών, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:


«Μια συγκυβέρνηση η οποία προεκλογικά χρησιμοποίησε ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ για δήθεν αυξήσεις μισθών, σκισίματα Μνημονίων και μειώσεις φόρων απέναντι στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό ώστε να αποκτήσει την εξουσία, ενώ στην συνέχεια βρήκε για να σερβίρει σε όλους νέα συνθήματα για δήθεν "Παράλληλα Προγράμματα" και "Αντίμετρα".

Ζητάμε ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής ΤΩΡΑ.

Ζητάμε επιτέλους σοβαρή ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ χωρίς προβοκατόρικη δήθεν ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ απέναντι στην υπόλοιπη ΕΥΡΩΠΗ για το κοινό τους στο εσωτερικό, αλλά και χωρίς τις άκριτα 'τυφλές' υπογραφές σε ό,τι γράφουν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ πίσω από τις κλειστές τους πόρτες στις Βρυξέλλες, προκειμένου κάποιοι να κρατήσουν τις καρέκλες τους -και τους παχυλούς τους μισθούς- ώστε να συνεχίσουν να διορίζουν τα 'Δικά τους Παιδιά' για να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον.

Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος, με ουσιαστική αξιολόγηση στον Δημόσιο Τομέα και με απομάκρυνση τυχόν αργόμισθων και ατόμων που διορίστηκαν με πλαστά πτυχία ή εντελώς ελλιπή προσόντα.


Ζητάμε ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και όχι "βόλεμα" του Κομματικού Στρατού της Συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ζητάμε άμεσα ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ της καθημερινής μας ζωής. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ισοδύναμα που θα οδηγήσουν στη ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ και των νέων ΕΜΜΕΣΩΝ και ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ τους οποίους επιβαρυνόμαστε όλοι μας καθαρά λόγω της απίστευτης ανευθυνότητας των κυβερνώντων.

Λέμε ΌΧΙ στην δημιουργία ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ στο Εξωτερικό και στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της χώρας.

Λέμε ΌΧΙ στον άκρατο ΛΑΪΚΙΣΜΟ, την χειραγώγηση των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και τον ΤΑΞΙΚΟ και ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ συμπολιτών μας από τους Πολιτικούς που μας παρουσιάστηκαν δήθεν ως "Καθαροί" και "Άφθαρτοι" όντες τελικά ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ από ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους προηγούμενους.

Η θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ και η Οικονομία μας πρέπει επιτέλους να βρεθεί σε ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

ΟΛΑ τα παραπάνω ΦΥΣΙΚΑ τα απευθύνουμε και ΣΥΝΟΛΙΚΑ στην ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, η οποία έχει αφήσει την Ελλάδα ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ και σε έναν μοιραίο δρόμο, που αν δεν φροντίσουμε να βγούμε ΑΜΕΣΩΣ, στην χώρα μας θα δούμε ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ τις εικόνες εξαθλίωσης που βλέπουμε ΤΩΡΑ στην ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ.


Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ οι Έλληνες να ενωθούμε κατά του ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ο οποίος μας έφερε σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση και όμως, με την ανιστόρητη και ανεκδιήγητη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζει και βασιλεύει ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.

ΌΧΙ κύριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, δεν υπάρχει "Νομιμοποίηση" της Πολιτικής σας όπως ανερυθρίαστα δηλώσατε δημοσίως πρόσφατα επειδή "Δεν υπάρχει κόσμος στους δρόμους". Υπάρχουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ και ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΤΕ.

Δεν διατηρούμε την αυταπάτη ότι θα μας ακούσουν και θα αφήσουν έτσι εύκολα τις ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ τις οποίες άλλωστε τόσο πολύ αγαπούν, αλλά ας μάθουν επιτέλους ότι Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

Έναν χρόνο μετά, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 στις 20:00 το βράδυ πάμε ΟΛΟΙ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ για να βροντοφωνάξουμε : #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ».


protothema.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: