Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Κυρ. Μητσοτάκης: Θεσμική εκτροπή οι συνομιλίες Καμμένου με ισοβίτη καταδικασμένο για ναρκωτικά


Κυρ. Μητσοτάκης: Θεσμική εκτροπή οι συνομιλίες Καμμένου με ισοβίτη καταδικασμένο για ναρκωτικά
Δύο πρόσωπα που ουσιαστικά αντικατοπτρίζουν το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης στηλίτευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλής. Για τον μεν Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο αναρωτήθηκε αν «απολαμβάνει κάποιου είδους πολιτικό, θεσμικό και τελικά, νομικό ακαταλόγιστο», ενώ χαρακτήρισε χυδαίο τον Παύλο Πολάκη.

«Το ύφος και το ήθος είναι σε γνώση όλων. Ταυτίζεστε μαζί του. Μπορεί ο κ. Καμμένος να χρησιμοποιεί στρατιωτικά ελικόπτερα σαν να είναι το χόμπι και το παιχνίδι του; Υπουργός Άμυνας ευνομούμενης δημοκρατικής χώρας να έχει αλλεπάλληλες συνομιλίες με ισοβίτη; Ποτέ έχουν ξαναγίνει αυτά στην χώρα μας; Όποιος εμπλέκεται σε αξιόποινες υποθέσεις πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες του νόμου. Σε μια δημοκρατία όμως κ. Τσίπρα το αποφασίζει η δικαιοσύνη. Ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης», είπε χαρακτηριστικά.
Για τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, αφού τον χαρακτήρισε «χυδαίο», με αφορμή τις πρόσφατες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε «Εσείς γνωρίζετε το γιατί τον καλύπτετε. Κάποιος καλοπροαίρετος θα μπορούσε να αποδώσει τις επιθέσεις του στον καύσωνα. Δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερη ….στοιχείωση για να ξέρετε ότι δεν ξεπερνιούνται οι θεσμοί αλλά υπάρχουν για να συγκρατούν την εξουσία από τις αυθαιρεσίες».
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε ένα τρίτο ζήτημα, αυτό της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνικών. «Επί χρόνια από αυτό το βήμα συκοφαντούσατε προκατόχους ότι δήθεν ανέχονται φοροφυγάδες και λαθρέμπορους. Δεν χάσετε ευκαιρία να κάνετε βουτιά στη λάσπη. Είπατε ότι θα φέρνατε την κάθαρση και μαζί 3 δις ευρώ από λίστες και λαθρεμπόριο καυσίμων. Ωστόσο, σε τρία χρόνια πήρατε μόνο 100.000.000 ευρώ», τόνισε για να συμπλήρωσε ότι τελικά η κυβέρνηση είναι πρωταθλήτρια στους φόρους αλλά… ουραγός στην καταπολέμηση φοροδιαφυγής!
Σε ότι αφορά την αξιολόγηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να κλείσει σύντομα η δεύτερη αξιολόγηση, να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, να οριστικοποιηθούν τα μέτρα απομείωσης του χρέους και να είμαστε σε θέση να αποκλιμακώσουμε το ύψος των πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2,5% για το 2019 και στο 2% για το 2020. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκης ήταν να αποτύχει ο Αλ. Τσίπρας να πιάσει τους στόχους. «Αποτύχατε σε όλα. Πραγματικότητα - Τσίπρας: 5-0.», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση υποσχόμενος παροχές 12 δισ. και τελικά έφερε μέτρα 14,5 δισ.
Σχετικά με την ομολογία Χουλιαράκη για την ποσοτική χαλάρωση ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού αναφέρθηκε στην ομιλία του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών στο συνέδριο του Economist, υπερθεμάτισε λέγοντας ότι
 «την περασμένη εβδομάδα ο Draghi τερμάτισε το θέμα της ένταξης της Ελλάδας στο QE»!
Ακόμα απάντησε σε όλα όσα ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τα κατορθώματα της κυβέρνησης Σαμαρά. Ειδικότερα, υπενθύμισε ότι εκείνη την περίοδο η χώρα είχε πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ μειωνόντουσαν οι φόροι και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές «Τώρα εσείς ξεζουμίζετε τους πάντες», επισήμανε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είχε θράσος να συγκρίνει το σήμερα με το 2014. Μάλιστα, επικαλέστηκε τη φετινή έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ), υπογραμμίζοντας ότι πλέον οι Έλληνες δεν δουλεύουν για τον εαυτό τους αλλά για το κράτους.
Παρ’ όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους επενδυτές ακόμα και κάτω από αυτό το πλαίσιο να έρθουν και επενδύσουν στην Ελλάδα. «Γιατί κάποια στιγμή θα φύγετε και η ελπίδα θα γυρίσει», συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας πάντως ότι την είσοδο της της Cosco στο λιμάνι, τις αποκρατικοποιήσεις, «με το στανιό τις δεχτήκατε». Μιλώντας, δε, για τις επενδύσεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «εκνευρίστηκαν» όταν ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για 30 χαμένους μήνες. «Δεν ντρέπεστε λίγο; Το καλοκαίρι του 2015 πως έμεινε η χώρα στο ευρώ; Εάν η χώρα στέκεται όρθια ύστερα από τρία μαύρα χρόνια αυτό οφείλεται και στη στάση της αντιπολίτευσης», τους απάντησε, την ώρα που ο Ν. Βούτσης προσπαθούσε να επαναφέρει την τάξη στην αίθουσα.
Απηύθυνε, επίσης, προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου και ξεκαθάρισε ότι η πρόσκληση του είναι πέρα και  πάνω από τα κόμματα, «να προσφέρουν οι καλύτεροι ασχέτως ιδεολογικών προσδιορισμών». Τέλος, επικαλούμενος δηλώσεις του Α. Τσίπρας, όπου καλούσε τον Γιώργο Παπανδρέου να… φύγει με τις δημοσκοπήσεις να τον φέρνουν στο 15% είπε: «Φύγετε λοιπόν τώρα εσείς. Τα δικά σας λόγια είναι αυτά!»


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: