Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Ανήμποροι να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα του Μητσοτάκη, Τσίπρας και Καμμένος


Βλέποντας τα συνεταιράκια της συμφοράς στην τελευταία «καυτή» συνεδρίαση της Βουλής, όλοι κατάλαβαν ότι πράγματι το τέλος τους πλησιάζει. Και ίσως ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε πως έχει πτυχίο χειριστή ελικοπτέρου και 5.000 ώρες πτήσης, να ετοιμάζεται για να το προσγειώσει στο Μαξίμου και να τους πάρει όλους μαζί του.
Επί της ουσίας η συζήτηση για την οικονομία δεν διαφώτισε κανέναν. Ουδείς Έλληνας έγινε σοφότερος από τα όσα είπε η κυβέρνηση για τη συμφωνία με τους δανειστές. Αλλά και ουδείς κατάλαβε τι έγινε τελικά με τον Καμμένο, τον ισοβίτη και τις συνομιλίες που είχαν για να αλλάξει κατάθεση ο καταδικασμένος για το Noor 1. Πέραν κάποιων ψεκασμένων θεωριών περί συνομιλιών που έχει η ΕΥΠ με βουλευτές της ΝΔ, που όμως ο υπουργός Άμυνας δεν τόλμησε να εμφανίσει, όλοι μείναμε με την άποψη ότι πράγματι η κυβέρνηση έχει πρόβλημα και η υπόθεση αυτή θα την κυνηγά για πολύ καιρό.
Δύο είναι τα βασικά σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα που αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος αυτός όχι μόνο δεν βάζει μυαλό αλλά όσο πλησιάζει το πολιτικό του τέλος γίνεται όλο και χειρότερος.
Το πρώτο είναι η πλήρης κάλυψη που παρείχε στον Καμμένο για την υπόθεση ισοβίτη – Noor One. Απέδειξε ότι είναι όμηρος ενός υπουργού που τον κάνει ό,τι θέλει γιατί κάνει ό,τι γουστάρει. Και που θα συνεχίσει να αποτελεί βαρίδι για την κυβέρνηση γιατί ο αριστερός της συμφοράς δεν μπορεί να διώξει τον δεξιό της απάτης. Ακόμη κι όταν ο Μητσοτάκης του ζήτησε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση, ο Τσίπρας πέταξε την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας ότι εάν έχει στοιχεία να τα δώσει στην Δικαιοσύνη.
Το δεύτερο είναι επίσης η πλήρης κάλυψη που παρείχε ο Τσίπρας στον Παύλο Πολάκη. Εδώ δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάποιο είδους εξάρτησης ή συναλλαγής, αλλά το πιο πιθανό είναι απλά αυτό να είναι το επίπεδο του πρωθυπουργού. Θέλει να διατηρεί στην κυβέρνηση ένα
πολιτικό «μαντρόσκυλο» που γαυγίζει σε αριστερούς, άθλιους και βλακώδεις ρυθμούς όπως κάνουν όλοι όσοι δεν έχουν τίποτε να πουν. Ένα σκυλί που αλυχτάει είναι ο υπουργός και αυτό συμφέρει τον πρωθυπουργό γιατί δημιουργεί οχλαγωγία και δεν ακούγεται η αλήθεια. Η φτήνια, όμως, δεν κρύβεται κύριε Τσίπρα.
Στο κομμάτι της οικονομίας, για το οποίο έγινε η συζήτηση αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι η στρεβλωτική άποψη που έχει η κυβέρνηση για την πραγματικότητα. Και ορθώς του είπε ο Μητσοτάκης ότι είναι 5 – 0 το σκορ. Ούτε μια κουβέντα του Τσίπρα για τα 100 δις ευρώ που έχασε η χώρα. Ούτε μια λέξη για τον Βαρουφάκη, για την επέτειο από τις κλειστές τράπεζες, για την ατελέσφορη διαπραγμάτευση που δεν έφερε αποτέλεσμα για το χρέος. Ούτε κουβέντα από τον Τσίπρα και τον Καμμένο γιατί έχουν υπογράψει δύο μνημόνια σε δύο χρόνια κι ετοιμάζονται για ένα τρίτο.
Η μόνη κουβέντα ήταν ότι έπεσαν τα επιτόκια στα επίπεδα του 2014. Χάσαμε δύο χρόνια για να φτάσουμε εκεί που ήμασταν και δεν ντρέπονται να μιλούν για επιτυχία.
Οφείλουμε να πούμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνηθίζει πλέον τις κοινοβουλευτικές μάχες και είναι εύστοχος στις αναφορές του. Δείχνει να ξεπερνά τον άκρατο λαϊκισμό, τις φωνασκίες, τις ψεκασμένες θεωρίες και τα πρακτορίστικα που χρησιμοποιούν οι κυβερνητικοί για να αποπροσανατολίσουν κάθε συζήτηση. Τους ξετίναξε ουκ ολίγες φορές, έθεσε αμείλικτα ερωτήματα για τον Καμμένο, για τον Πολάκη, για τις χαμένες ευκαιρίες στην οικονομία, για τη μεγάλη ζημιά της τελευταίας διετίας. Φυσικά δεν περιμένει κανείς να πάρει απαντήσεις από ανθρώπους που δεν έχουν τσίπα και είναι απλά άθλιοι συκοφάντες.
Η συνεδρίαση αυτή απέδειξε ότι μπορεί να είναι και το τελευταίο καλοκαίρι της κυβέρνησης. Κι ευτυχώς υπάρχουν δυνάμεις που δεν θα επιτρέψουν ούτε Κολομβία να γίνουμε, ούτε η Σοβιετία του Πολάκη, ούτε βεβαίως να μετακομίσουμε στον Άρη με το διαστημόπλοιο του Παππά. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που μπορούν να παλέψουν για να επιστρέψει η αξιοπρέπεια στη χώρα.
antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: