Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έθεσε ζήτημα δεδηλωμένης για τον Π. Καμμένο


Ο Κυρ. Μητσοτάκης έθεσε ζήτημα δεδηλωμένης για τον Π. Καμμένο
Σε μάχη χαρακωμάτων για το Σκοπιανό εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά για ζήτημα δεδηλωμένης, με αφορμή την τοποθέτηση του Π. Καμμένου περί καμίας αναφοράς σε γεωγραφικό προσδιορισμό.

«Πως είναι δυνατόν να έχετε ΥΠΕΘΑ έναν πολιτικό που αμφισβητεί την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης σε ένα κρίσιμο ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής, τίθεται ζήτημα δεδηλωμένης», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και μίλησε για μια ετερόκλητη συμμαχία που δεν πρέπει να είναι ala carte.  Να σημειωθεί ότι Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγησε στην ομιλία του ότι το «μόνο που υπάρχει για εμένα είναι το δάκρυ του Καραμανλή και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το 1992 που έλεγε ότι δεν υπάρχει θέμα το ονόματος Μακεδονία».
Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος δεν αρνήθηκε την διαφοροποίησή του και τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα τα βρει και θα βγει και πάλι νικητής»! Παράλληλα, επανήλθε στις μομφές ενάντια στον Αντώνη Σαμαρά αλλά και στην σχέδιο Ανάν, κατηγορώντας την Ντ. Μπακογιάννη ότι ήθελε να παραδώσει την Κύπρο στην Τουρκία.
Ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας στην δευτερολογία του το συγκεκριμένο ζήτημα απέφυγε να τοποθετηθεί στη «διαφωνία» Καμμένου και αρκέστηκε να δηλώσει ότι με την «ίδια υπευθυνότητα που διαχειριστήκαμε το Κυπριακό, με την ίδια υπευθυνότητα θα διαχειριστούμε και το ονοματολογικό». «Είναι προφανές ότι επίκειται ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την αλλαγή της κυβέρνησης των Σκοπιανό. Μέλημα μας θα είναι μια ευρεία σύμπτωση απόψεων που θα αφορά όλες τις πτέρυγες  της Βουλής», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Πηγές της ΝΔ, λίγο αργότερα, υπενθύμιζαν ότι υπάρχει απόφαση της Βουλής το 2007 που μιλά για σύνθετη ονομασία και προσέθεταν ότι αν έρθει λύση για το θέμα των Σκοπίων θα πρέπει να ψηφιστεί και από τους 153 κυβερνητικούς βουλευτές, «αλλιώς τίθεται ζήτημα δεδηλωμένης». Κατέληγαν, δε, λέγοντας ότι «τελικά το μόνο που τους ενώνει είναι η καρέκλα».
Αλέξανδρος Διαμάντης


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: