Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

ΝΔ: Μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία η τοποθέτηση Θάνου στο γραφείο Τσίπρα...

Μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

Με ανακοίνωση του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι η συγκεκριμένη κίνηση καταδεικνύει πως για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν υφίσταται καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών, ενώ οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου.

Κατηγορεί μάλιστα την κυβέρνηση, ότι στην αγωνία της να «εξυπηρετήσει» και να «εξυπηρετηθεί» δεν κρατάει ούτε καν τα προσχήματα και προειδοποιεί ότι «η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ανάληψη των καθηκόντων της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα από την μέχρι πριν από μερικές ημέρες Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Θάνου, είναι μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία μας.

Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτήν την Κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών.

Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου.

Στην αγωνία τους να “εξυπηρετήσουν” και να “εξυπηρετηθούν” δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής.

Η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια».

skai.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: