Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Βολές Χατζηδάκη-Άδωνι για την τοποθέτηση της Β. Θάνου στο γραφείο του πρωθυπουργού

Βολές Χατζηδάκη-Άδωνι για την τοποθέτηση της Β. Θάνου στο γραφείο του πρωθυπουργού
Βολές κατά της τοποθέτησης της κα. Θάνου στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύουν οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Άδωνις  Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης. "Πολιτική συναλλαγή" την χαρακτήρισε ο κ. Γεωργιάδης. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι μόνο τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ειδήσεις" τόνισε ότι είναι μεν νόμιμο αλλά όχι ηθικό και ότι «μυρίζει από μακριά πολιτική συναλλαγή». Απέρριψε δε κατηγορηματικά κάθε συσχετισμό της υπόθεσης αυτής, με άλλες ανάλογες όπως σημειώνει η κυβέρνηση αναφερόμενη στις περιπτώσεις των κ.κ. Αθανασίου και Πικραμένου.
Από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο «Ε» επεσήμανε πως:
«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι μόνο τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια». «Δεν μπορεί η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, 10 μέρες μετά την συνταξιοδότηση της, να αναλαμβάνει το γραφείο της νομικής υπηρεσίας του πρωθυπουργού. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά», τόνισε.
Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε επίσης, ότι, «και να βγει η χώρα στις αγορές, δεν θα έχουμε γυρίσει εκεί που ήμασταν το 2014. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει 2 μνημόνια με πολύ επώδυνα μέτρα για τους πολίτες και υπάρχουν και τα capital controls», και πρόσθεσε πως «όταν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ σε ένα ποσοστό που θα ικανοποιεί τους πολίτες».
Συνομιλίες Καμμένου με τον ισοβίτη
Ο κ. Γεωργιάδης αναφορικά με τις συνομιλίες Καμένου διευκρινίζει ότι, «δεν κινούμαστε από σκοπιμότητα αλλά από δικαιοσύνη, καθώς υπάρχει καταγγελία Μαρινάκη ότι προσπάθησαν να τον κλείσουν φυλακή για πολιτικούς λόγους». Καταγγελία που από όποιον πολίτη αν προερχόταν, συμπληρώνει, «θα ήμασταν υποχρεωμένοι να την ψάξουμε».
Για το Σκοπιανό αναφέρει ότι: «Εάν υπάρξει συμφωνία για τα Σκόπια και έρθει στη Βουλή, δεν πρόκειται να διευκολύνουμε την κυβέρνηση σε περίπτωση που αυτή η συμφωνία δεν την εκφράζει συνολικά».
Στην ερώτηση εάν η παραπάνω θέση ισχύει και στην περίπτωση που η ΝΔ συμφωνεί με την προτεινόμενη λύση, ο κ. Γεωργιάδης, δηλώνει ότι «για εμάς είναι θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση». Προσθέτει ότι παρατηρήθηκε διχογνωμία μεταξύ κυβέρνησης και ΑΝΕΛ επί της εθνικής θέσης για σύνθετη ονομασία και ότι δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα. «Αν η κυβέρνηση εμφανιστεί με δύο θέσεις θά ρίξει νερό στο μύλο του προβλήματος».
liberal.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: