Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ξεμένει και βάζει χέρι στα λεφτά των δήμων η κυβέρνηση!

Η οικονομία πάει τόσο καλά που το υπουργείο Οικονομικών, με έγγραφό του, ζήτησε από όλους τους φορείς γενικής κυβέρνησης και τους δήμους τα ταμειακά τους διαθέσιμα για να τα πάει στην Τράπεζα της Ελλάδος! Αυτή είναι η πρακτική, με την οποία η κυβέρνηση το 2015 και το 2016 εξασφάλιζε την πληρωμή των υποχρεώσεών της στους δανειστές και σε δάνεια, ελλείψει άλλων χρημάτων! Μαζεύοντας τα αποθεματικά ταμείων και οργανισμών!

Η πρακτική αυτή, εντελώς συμπτωματικά, θέριευε τις περιόδους της υποχρέωσης εφαρμογής και ψήφισης των προαπαιτούμενων. Η Τρίτη αξιολόγηση είναι ήδη προ των πυλών!

Ήδη, αποθεματικά και ταμειακά διαθέσιμα πολλών οργανισμών και ταμείων βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος εδώ και δύο χρόνια, αντί για τη θέση που επιθυμούν οι ίδιοι! Με το πρόσχημα, αλλά και την απειλή της απιστίας (!) αφού η Τράπεζα Ελλάδος δίνει μεγαλύτερο επιτόκιο από τις εμπορικές! Με το έτσι θέλω! Επειδή η κυβέρνηση κάνει τον αντάρτη και τον αντιστασιακό με τα λεφτά των Ελλήνων εργαζόμενων. Αυτά που πληρώνουν στα ταμεία τους και στους δήμους!

Το πρόσχημα για να συγκεντρωθούν τα αποθεματικά είναι «για να καλύψουν ανάγκες αγοράς και πώλησης βραχυπρόθεσμων γραμματίων του δημοσίου» (repos).

Η πραγματικότητα είναι ότι το έλλειμμα των δημοσίων εσόδων πλησιάζει το ένα δις ευρώ μέχρι στιγμής, μια και οι φορολογούμενοι στηρίζουν πια εμπράκτως το κίνημα «δεν πληρώνω» που τους έμαθε ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι από αδυναμία, άλλοι για προστασία του μέλλοντος τους και άλλοι από γινάτι. Όλοι, υπερφορολογούμενοι με πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ!

Ήδη, είναι η δεύτερη και ηχηρότερη βεβαίωση του αντιπρόεδρου της Κομισιόν Βάλντις
Ντομπρόβσκις η χτεσινή, ότι η υπερφορολόγηση ήταν απόλυτη επιλογή της συγκυβέρνησης, που δεν ήθελε ούτε να ακούσει την άλλη λύση, της περικοπής δαπανών στον δημόσιο τομέα. Και πώς να ήθελε, αφού από τα ψηφαλάκια του δημόσιου προσδοκά να ζήσει.

Αλλά, δεν ήταν μόνο η υπερφορολόγηση επιλογή της συγκυβέρνησης για να μην αγγίξει τη δεξαμενή των δημόσιων υπηρεσιών. Ήταν και η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων. Το αποκάλυψε χτες η Επίτροπος Απασχόλησης Μάριαν Τίσσεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκου Χουντή!

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, από την απάντηση της Επιτρόπου είναι φανερό ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει οικογενειακά επιδόματα, αναπηρίας, φοιτητικά, παροχών στέγασης, στήριξης νεοεισερχόμενων εργαζόμενων στην αγορά εργασίας και θα μειώσει τους δικαιούχους, ενσωματώνοντας όσα μείνουν στο λεγόμενο εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα, που θα είναι ελεημοσύνη!

Η κυβέρνηση καλείται να πληρώνει τις υποχρεώσεις της στους δανειστές, να πληρώνει το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών και να μαζεύει χρήματα γι αυτό. Τα μόνα χρήματα που δίνει η πολιτική της είναι οι φόροι και τα δάνεια της τρόικας μετά από τις αξιολογήσεις.

Αυτά δεν αρκούν για να καλύψουν τον φαντασιακό προϋπολογισμό και το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% που έχει συμφωνηθεί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- Τρόικας.

Οι φόροι δεν αποδίδουν γιατί το υποζύγιο καταρρέει. Τα δάνεια της τρόικας δίνονται μόνο μετά την εφαρμογή των προαπαιτούμενων. Τα προαπαιτούμενα καρκινοβατούν μονίμως από μια πολιτική δήθεν αντίστασης και στην πραγματικότητα θεάτρου και ανικανότητας. Τα οποία στοιχίζουν δισεκατομμύρια στο λαό. Ήδη, η κυβέρνηση καλείται μέχρι το τέλος του χρόνου- σε 3,5 μήνες! – να ψηφίσει και εφαρμόσει 95 προαπαιτούμενα, τα οποία, κατά τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου είναι και τα πιο δύσκολα!

Το ταμείον που είναι μείον, στο μεταξύ, πρέπει να έχει λεφτά για να πληρώνονται οι υποχρεώσεις και να υπάρχει «καβάτζα». Τα τελευταία διαθέσιμα λεφτά είναι οι εισφορές των πολιτών. Από κάθε πηγή. Σ αυτές έχει βάλει το χέρι βαθειά η συγκυβέρνηση, όπως καταγγέλλει η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.

Η κηλίδα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο φαίνεται. Και το λάδωμα των πολιτών δεν είναι τζάμπα όπως όταν βουτάνε στο μαζούτ της «Αγίας Ζώνης». Κοστίζει δισεκατομμύρια. Όπως όταν βουτάς στο λαθρεμπόριο των ψήφων.

Γ.Παπαδόπουλος- Τετράδης







Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: