Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν μπορώ να φανταστώ ένα νέο ναυάγιο στο Ελληνικό!

Υπάρχουν δύο τρόποι για να βρει ο κόσμος δουλειά. Να στείλουν τους άνεργους εργάτες στο εξωτερικό ή να φέρουν τις δουλειές στην Ελλάδα. Πρέπει να διαλέξουμε τι θέλουμε. Τα παιδιά μας μετανάστες ή ένα νέο οικονομικό θαύμα; Αν η επιλογή είναι η κουρτίνα με το νούμερο δύο, τότε θα πρέπει να δείξουμε στον κ. Τσίπρα ότι οι Καρανίκες του λένε μπούρδες.
Εκατοντάδες χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, δισεκατομμύρια ευρώ θυσία στον βωμό της πολιτικής ανικανότητας. Οι επιπτώσεις της πολιτικής τους είναι τρομακτικές. Δείτε τι συμβαίνει γύρω μας. Χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία ετοιμάζονται να μας αφήσουν έτη φωτός πίσω τους, όταν μόλις πριν από μία δεκαετία οι οικονομίες τους ήταν εξαρτώμενες σε έναν σημαντικό βαθμό από την Ελλάδα.  Η ήττα δεν αφορά μόνο τις ελληνικές επιχειρήσεις που εξαναγκάστηκαν σε άτακτη υποχώρηση ή την ελληνική Οικονομία που αποκόπηκε οριστικά από υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις. Η ήττα είναι και πολιτική και αφορά τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του ελληνισμού, εντός και εκτός συνόρων.
Η χώρα καταστρέφεται από τον κρατισμό. Δεν είναι τωρινό φαινόμενο, συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Ο λαϊκισμός και το κρατικοδίαιτο κεφάλαιο τρώνε τις σάρκες της Ελλάδας. Μιας χώρας που αντικειμενικά έχει όλες τις προϋποθέσεις για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το μέλλον με αισιοδοξία. Εκείνο που χρειάζεται να συμβεί είναι να αφήσουν τον κόσμο να δουλέψει. Να σταματήσουν να δηλητηριάζουν την Οικονομία με τις ιδεοληψίες τους. Να πυροβολούν του ίδιους τους πολίτες αυτής της χώρας με την υψηλή φορολογία, με την κομματοκρατία, με την δικτατορία των ανίκανων.
Επενδύσεις, επενδύσεις, επενδύσεις. Όποιον σοφό κι αν ρωτήσετε σε αυτόν τον πλανήτη θα σας πει το ίδιο ακριβώς πράγμα: Για να μπορέσει η Οικονομία να αναπτυχτεί χρειάζεται επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Κι εμείς αντί να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους επενδυτές να τοποθετήσουν τα χρήματά μας σε εμάς, κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να τους δείξουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι.
Δεν ξέρουμε αν το πιθανό ξεμπλοκάρισμα στην Επένδυση του Ελληνικού φτάνει για να ανατρέψει την ιδιαίτερα αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί στο εξωτερικό από την μεταχείριση που επιφύλαξε το ελληνικό δημόσιο στους επενδυτές της Eldorado. Δεν μπορώ όμως και να φανταστώ τι θα σήμαινε για την χώρα ένα νέο ναυάγιο, αυτή την φορά στο Ελληνικό. Καλύτερα να μην το συζητάμε. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι δεν φτάνουν οι Επενδύσεις στο Ελληνικό και στην Χαλκιδική για να πάρει μπροστά η ελληνική Οικονομία. Χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη δουλειά, περισσότερη ένταση. Μόνο αν η Ελλάδα γίνει ένα τεράστιο εργοτάξιο έχουμε πιθανότητες επιβίωσης.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, όσο κι αν ψάξουμε. Οι Καρανίκες δεν είναι απλά ένα σύμπτωμα, είναι ασθένεια που προσπαθεί να σκοτώσει τις επενδύσεις. Το σωστό αντιβιοτικό είναι οι φιλελεύθερες πολιτικές. Κι εδώ το σωστό ερώτημα δεν είναι αν ο κ. Τσίπρας είναι ψεύτης. Νομίζουμε ότι σε αυτό έχει ήδη απαντήσει ο ίδιος. Το σωστό ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας μπορεί να εφαρμόσει φιλελεύθερες πολιτικές.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: