Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΡΤ εμείς, ψόφο εσείς

Υπουργοί και βουλευτές έχουν ξεχυθεί από το πρωί στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα να «θολώσουν» τα μυαλά για την φιλο-επενδυτική στροφή της κυβέρνησης που αποτυπώνεται τάχα μου στο ρεκόρ των άμεσων ξένων επενδύσεων του 2016. Κι έρχεται η Eldorado Gold να κάνει κάρβουνο το χρυσάφι τους και «καπάκι» ο Καρανίκας ως πρωθυπουργικός σύμβουλος να τινάξει στον αέρα το «Grinvest» αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα.
Όσο σάλιο και αν χαλάσουν στην κυβέρνηση, η ζημιά έγινε. Η λαϊκίστικη πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε. Το μήνυμα είναι σαφές και μεταδίδεται σε παγκόσμια κλίμακα: ΕΡΤ εμείς, ψόφο εσείς. Τα δικά μας παιδιά να βολέψουμε, εργοστάσια μόλυνσης του μυαλού να φτιάξουμε και όλοι οι υπόλοιποι «στα τσακίδια και να μην στεριώσετε πουθενά».
Με διαφορετικά λόγια αλλά αναθεματίζοντάς την, αυτά είπαν λίγο πολύ σήμερα όλοι όσοι εκ μέρους της κυβέρνησης χειρίστηκαν ή χειρίζονται την υπόθεση της Eldorado Gold. Ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης επιτέθηκε στην εταιρεία καταγγέλλοντάς την ότι δεν έχει συνηθίσει να λειτουργεί σε ευρωπαϊκές χώρες. Ο πρώην υπουργός Π. Σκουρλέτης είπε ότι η Eldorado έχει αλλεργία στα συμπεφωνημένα. Ο Π. Καμμένος που την περασμένη φορά κατηγόρησε την εταιρεία για χρηματιστηριακά παιχνίδια, σήμερα την ξεπροβόδισε κανονικά λέγοντας ότι η χώρα δεν χρειάζεται επενδύσεις που οδηγούν σε οικολογική καταστροφή.
Έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους από την αρχή, έχουν δημιουργήσει στρατιές πολέμιων της επένδυσης μαζεύοντας ψήφους. Δεν χρειάζεται να πουν τίποτα άλλο.
Όσο ο πρωθυπουργός συνεχίζει να πληρώνει από τον προϋπολογισμό του κράτους ανθρώπους που κάνουν στρατηγικό σχεδιασμό μοιράζοντας «χολέρες», όλη η κυβέρνηση είναι Καρανίκας κι όλοι εμείς που το δεχόμαστε να συμβαίνει, υπεύθυνοι για την τύχη μας.
Αυτό που μένει μετά τα διαπιστευτήρια, είναι να τον διορίσει ο Πρωθυπουργός τον Καρανίκα ως αντ’ αυτού υπεύθυνο της Task Force για τις επενδύσεις. Είναι βέβαιο ότι έχουμε πολύ μεγαλύτερη επιτυχία από ό,τι έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα στο να εκδιώκουμε επενδυτές από τη χώρα.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK


Δεν υπάρχουν σχόλια: