Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Πρέσβης Ισπανίας: Η ελληνική κυβέρνηση δεν καταδίκασε την απόσχιση - Πυρά εναντίον του από το ΥΠΕΞ

Πρέσβης Ισπανίας: Η ελληνική κυβέρνηση δεν καταδίκασε την απόσχιση - Πυρά εναντίον του από το ΥΠΕΞ
Πυρά κατά του Ισπανού πρέσβη στην Αθήνα Ενρίκε Βιγκέρα, εξαπέλυσε το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τις δηλώσεις του για στάση που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της κρίσης της Καταλωνίας.
Ο κ. Βιγκέρα σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, δεν έκανε καμία δήλωση καταδίκης της προσπάθειας απόσχισης της Καταλωνίας. Την ίδια στιγμή μάλιστα, που, όπως λέει, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε απερίφραστα τη στήριξή του στην ισπανική κυβέρνηση. Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι υπήρξε και διαφορετική στάση μεταξύ της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αναφερόμενος δε, στην πρόσφατη εισβολή του «Ρουβίκωνα» στην ισπανική πρεσβεία, ο κ. Βιγκέρα τη χαρακτηρίζει ως «σοβαρή ενέργεια» αλλά και ως «αγριότητα», που «δεν έχει προηγούμενο σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Απαντώντας το υπουργείο Εξωτερικών ειδικά για το σημείο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρει ότι αυτό "εκφεύγει προκλητικά των διπλωματικά ανεκτών ορίων" ενώ για το σημείο που ο πρέσβης αναφέρεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι, "συνιστά απαράδεκτη ανάμειξη στην εσωτερική πολιτική της χώρας".



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: