Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Εδώ μου φαίνεται ότι δουλευόμαστε όλοι - Οι Ρώσοι έδωσαν άδεια στους Τούρκους να μπουν στο Ιντλίμπ και η Δαμασκός απαιτεί την άμεση αποχώρησή τους


Με βάση είδηση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Συρίας SANA, η κυβέρνηση της Συρίας καταδικάζει με τον πιο σκληρό τρόπο την δεύτερη εισβολή της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας.
Μιλάμε για την εισβολή που έκανε προχθές στην περιφέρεια Ιντλίμπ, νώ η πρώτη έγινε και πάλι με άδεια της Ρωσίας, τον Αύγουστο του 2016, με την επωνυμία "Ασπίδα του Ευφράτη", στην περιοχή Αλ Μπαμπ.
Με βάση το SANA, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, δήλωσε ότι για την κυβέρνηση της Συρίας η εισβολή της Τουρκίας στο Ιντλίμπ "αποτελεί μια ευθεία επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Συρίας και αποτελεί σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των αρχών του".
Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι η επίθεση της Τουρκίας στο Ιντλίμπ, δεν έχει καμία σχέση με τις συνομιλίες της Αστάνα, που στηρίζουν η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία.
Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ χθες ανακοίνωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα έχουν αρχίσει τη συγκρότηση των στρατοπέδων παρατήρησης σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας του  Ιντλίμπ,με βάση τα συμφωνηθέντα στις συνομιλίες της Αστάνα.
infognomonpolitics

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: