Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Στο ευρωπαϊκό σύστημα παρακολούθησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων η εταιρεία του Βασίλη Παπαδόπουλου


Νέα στοιχεία για την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου είχε καταγραφεί στο ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων.
«Ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας όπλα του οποίου βρέθηκαν στον ISIS. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο Πεντάγωνο θα βρεις από κάτω τον κ. Παπαδόπουλο. Καλούμε την κυβέρνηση να μας πει αν έχει ελεγχθεί η δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου, πριν αρχίσει ακόμα να έχει κάποια σχέση με το υπουργείο Άμυνας. Υπάρχει δημόσιο έγγραφο ευρωπαϊκής αρχής με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2014, στο οποίο καταγράφηκε η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου από το ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων. Η ΝΔ δεν έκανε δουλειές με τον κ. Παπαδόπουλο αλλά η επόμενη κυβέρνηση με τον κ. Καμμένο. Όποιος δεν κάνει δουλειές με τον κ.Παπαδόπουλο δεν έχει λόγο για να ψάξει την εταιρεία. Η τότε ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε καμία δουλειά με τον κ.Παπαδόπουλο, άρα δεν είχε λόγο για να την ψάξει», τόνισε η Μαρία Σπυράκη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Η κυρία Σπυράκη μάλιστα ζήτησε την άμεση σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας να δώσουν οι απαραίτητες απαντήσεις, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ρωτήθηκε για την ανοιχτή κόντρα κυβέρνησης - Δικαιοσύνης απαντώντας πως η Δικαιοσύνη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο αρμόδιο υπουργείο και αυτό είναι σοβαρό θεσμικό πρόβλημα.
Σχετικά με το συμπληρωματικό μνημόνιο που βγήκε στη δημοσιότητα, η κυρία Σπυράκη τόνισε ότι η ΝΔ περιμένει να δει πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις που περιλαμβάνονται εκεί, καθώς το μέχρι τώρα δείγμα γραφής δεν είναι ενθαρρυντικό.
Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, με αφορμή δήλωση του πρωθυπουργού με αποδέκτη την κυβέρνηση των Σκοπίων, με την οποία την προτρέπει «να σταματήσει την αχρείαστη ρητορική ότι αποτελεί τους μοναδικούς απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου», υπενθυμίζει ότι η εθνική θέση διαμορφώθηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κώστα Καραμανλή, για μία ονομασία έναντι όλων.
«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να μας εξηγήσει τη φράση του», σημείωσε η Μαρία Σπυράκη.
Δείτε εδώ το έγγραφο του προγράμματος itrace, με το οποίο αποδεικνύεται ο εντοπισμός σφαιρών που κατασκευάστηκαν από την εταιρεία του Βασίλη Παπαδόπουλου και χρησιμοποιήθηκαν στη Ράκα, από τον ISIS.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: