Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ο Erdogan θέτει ανοικτά θέμα επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης



Ο Erdogan θέτει ανοικτά θέμα επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης
Με γεμάτη ατζέντα έρχεται ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος μίλησε ανοικτά για την ανάγκη επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά μία ημέρα πριν από την επίσκεψή στην Ελλάδα.
«Η Συνθήκη της Λωζάννης, που μεταξύ άλλων ορίζει τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Τουρκίας σε νησιά στο ανατολικό Αιγαίο, χρειάζεται επικαιροποίηση», τόνισε ο τούρκος Πρόεδρος.
Η επικαιροποίηση, ανέφερε, δεν αφορά μόνο την Τουρκία αλλά και την Ελλάδα. Πρόκειται για μια συζήτηση που θα μπορούσε να είναι αμοιβαία επωφελής, δήλωσε ο T. Erdogan. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, δεν θέλει να εισέλθει σε λεπτομέρειες επί του θέματος.
«Όταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε», είπε.
«Ο Αλέξης Τσίπρας μου υποσχέθηκε την έκδοση σε 15-20 ημέρες των οκτώ Τούρκων αξιωματικών», οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, δήλωσε
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ένα θέμα το οποίο, ως φαίνεται, είναι βασικό στην ατζέντα του ενόψει της αυριανής επίσκεψης στην Ελλάδα.
Τόνισε πως «πρέπει να υπερβούμε τις όποιες επιπλοκές ώστε να γίνεται ανεμπόδιστα η διέλευση των τουριστικών και εμπορικών πλοίων στο Αιγαίο» και συμπλήρωσε πως έχουν υπάρξει αρκετές κρίσεις οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν διευθετηθεί, αν οι υπουργοί Εξωτερικών κάθονταν να συζητήσουν.
Με πληροφορίες από skai.gr









Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: