Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΝΔ: Έλλειψη προετοιμασίας της ελληνικής πλευράς για την επίσκεψη Erdogan

ΝΔ: Έλλειψη προετοιμασίας της ελληνικής πλευράς για την επίσκεψη Erdogan
Έντονα προβληματισμένη δηλώνει η Νέα Δημοκρατία για το πως εξελίσσεται η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan στην Αθήνα.
Την ίδια ώρα πάντως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν να κρατούν υπεύθυνη και εθνική στάση, γι' αυτό και αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι η ΝΔ θα τοποθετεί συνολικά μετά το πέρας της επίσκεψης.
Ωστόσο, στελέχη της Πειραιώς εντοπίζουν έλλειψη προετοιμασίας της ελληνικής πλευράς.
Πιο συγκεκριμένα κομματικές πηγές τονίζουν πως: «Όσα παρακολουθούμε μέχρι στιγμής δείχνουν ασυγχώρητη προχειρότητα και αδικαιολόγητο έλλειμμα προετοιμασίας εκ μέρους της κυβέρνησης.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΝΔ είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να ενημερώσει εγκαίρως την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την επίσκεψη του κ. Erdogan, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς το αρνήθηκε», σημειώνουν πηγές της Πειραιώς.
Για ελλιπή προετοιμασία ενόψει της επίσκεψης του Tayip Erdogan στην Ελλάδα κατηγόρησε την κυβέρνηση και ο τομέαρχης της ΝΔ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε αρνητικό το ξεκίνημα της επίσκεψης, εξαιτίας των όσων είπε ο τούρκος πρόεδρος τόσο στην τηλεοπτική του συνέντευξη όσο και στη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο. 
Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα τοποθετηθεί συνολικά στο ζήτημα μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, «όπως επιβάλει μια υπεύθυνη εθνικά στάση», αλλά και μετά την δια ζώσης εικόνα που θα σχηματίσει ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Erdogan, το απόγευμα. Πάντως, τόνισε ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα εάν είχε γίνει δεκτό από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, το αίτημα του ίδιου και της ΝΔ για έγκαιρη ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων αναφορικά με την επίσκεψη και τους στόχους που θέτει η Αθήνα. 
Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε, επίσης, ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Πρόσθεσε δε ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η επίσκεψη μέχρι σήμερα, τα μηνύματα που έχει στείλει η τουρκική πλευρά δεν είναι ευοίωνα, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων από τουρκικά μαχητικά και πλοία.




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: