Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Ποιο το φύλο των αγγέλων;

Ταυτόχρονες επικοινωνιακές επιθέσεις εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης, με αφορμή εθνικά θέματα, δέχεται αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός και -όπως ο αδύναμος πυγμάχος- δεν προλαβαίνει να συνέλθει από το ένα χτύπημα πριν έρθει το άλλο.

Εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης επειδή, όπως έχουν όλοι πλέον αντιληφθεί, ο σκοπός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι η επίλυση κανενός προβλήματος παρά μόνο η παραμονή τους στην εξουσία.

Σκοπιανό, τούρκοι αξιωματικοί και έξοδος από τα μνημόνια «εργαλειοποιούνται» ώστε να στηρίξουν, όχι την ανάταση της χώρας και την αναβάθμισή της στη διεθνή σκηνή, αλλά για να υφαρπαγεί για ακόμα μία φορά η ψήφος του ελληνικού λαού με ψέματα, συνωμοσίες και αποδυνάμωση της αντιπολίτευσης.

Και, φυσικά, ήδη ξεκίνησαν οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» να εμφανίζονται, οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να ξεπουλήσουν τη βουλευτική τους ψήφο για να εξασφαλίσουν τη βουλευτική τους έδρα!

Στο σκοπιανό, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στήνουν παγίδα πολλαπλών επιπέδων στην αντιπολίτευση, τόσο στη Ν.Δ. όσο και στα υπόλοιπα κόμματα.

Ο μεν Τσίπρας, χωρίς να αποκαλύπτει την «κόκκινη γραμμή» της διπλωματικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, αφήνει να αιωρείται ότι στηρίζει τη γραμμή του Κ.Καραμανλή του 2008. Ο Καμμένος, που ήταν υπουργός του Κ.Καραμανλή, εμφανίζεται στη «σκληρή γραμμή» του 1992: «καμία χρήση του όρου Μακεδονία».

Ο στόχος πολλαπλός:


Ο μεν Τσίπρας να στριμώξει τη Ν.Δ., ώστε, αν φέρει συμφωνία στην οποία να περιλαμβάνεται γεωγραφικός προσδιορισμός στην ονομασία των Σκοπίων, να μπορεί σε κάθε περίπτωση να είναι κερδισμένος! Αν η Ν.Δ. υπερψηφίσει, δεν πέφτει η κυβέρνηση αν και θα έχει χάσει τη δεδηλωμένη. Αν η Ν.Δ. δεν ψηφίσει, ο Μητσοτάκης να έχει εκτεθεί εμφανιζόμενος να μη στηρίζει τη θέση της κυβέρνησης Κ.Κ. στην οποία ήταν βουλευτής!

Από την άλλη μεριά, ο Καμμένος, εάν η Ν.Δ. υπερψηφίσει, να εμφανιστεί ως άλλος «μακεδονομάχος» ο οποίος – μόνο αυτός – θα έχει απομείνει να εκφράζει το εθνικό συναίσθημα για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία». Εάν δεν υπερψηφίσει, να εμφανίσει το Μητσοτάκη ως «συρόμενο» πίσω από τον ίδιο! Αφήστε που μπορεί να τον κατηγορήσει ότι σύρεται από τα «ακροδεξιά βαρίδια» της Ν.Δ. (υπονοώντας Άδωνι & Βορίδη) σε θέσεις μακριά από τις θέσεις της Ν.Δ. του 2008! Θέσεις από τις οποίες ο ίδιος έχει απομακρυνθεί, ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός της Ν.Δ. το 2008! Τρέλα δηλαδή!

Αναφορικά με τους τούρκους αξιωματικούς, ενώ η κυβέρνηση είναι εμφανές ότι υποσχέθηκε στον Ερντογάν να τους «πακετάρει», αλλά η δικαιοσύνη δεν της έκανε το χατίρι, αριστοτεχνικά και πάλι περνάει στο λαό μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας.

Η απόφαση της δικαιοσύνης στην πραγματικότητα βολεύει την κυβέρνηση. Μπορεί παράλληλα να ισχυριστεί προς τον Ερντογάν ότι «σέβεται τη δικαιοσύνη» και δεν μπορεί να κάνει κάτι επιπλέον και προς το αριστερό της ακροατήριο ότι είναι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ έκανε αίτηση αναίρεσης στην απόφαση της δικαιοσύνης!

Τέλος, η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια έγινε ξαφνικά «αυτοδύναμη έξοδος» σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα και τον «αιγαλεώτη» κ. Τζανακόπουλο.

Η διαφορά στην πράξη των δύο όρων θα φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Άλλωστε, όπως έχουμε καταλάβει, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος μπορεί να είναι παντελώς ανίκανοι να κυβερνήσουν με θετικό πρόσημο για τη χώρα, είναι όμως εξαιρετικοί τακτικιστές. Προφανώς κάποιες πληροφορίες, κάποια στήριξη από τους εταίρους έχουν λάβει, ώστε να αλλάξουν αφήγημα. Καθόλου δεν θα φανεί περίεργο αν ανακοινωθεί μία επέκταση του QE (της ποσοτικής χαλάρωσης) από την ΕΚΤ, ώστε να στηριχθεί η «αυτοδύναμη έξοδος». Άλλωστε, καλύτερο σύμμαχο στην Ελλάδα από τους Τσίπρα & Καμμένο δεν πρόκειται να βρει η «συντηρητική νομενκλατούρα της Ευρώπης» (Αλέξης Τσίπρας, 2 Μαϊου 2014)!

Σε όλες τις περιπτώσεις, αν επιτύχουν οι σχεδιασμοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο χαμένος θα είναι ο Μητσοτάκης και κερδισμένοι οι Τσίπρας και Καμμένος. Ο Τσίπρας, αριστοτεχνικά κινούμενος, κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τον συνεταίρο του, ώστε να «πιάσει» το 3% στις επόμενες εκλογές και να μπει στη Βουλή, καθώς πιστεύει ότι ο ίδιος μπορεί να «γυρίσει το παιχνίδι» χρησιμοποιώντας για ακόμα μία φορά αυτά τις άριστες ικανότητές του στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την προπαγάνδα. Διαθέτει πλέον και όλα τα απαραίτητα επικοινωνιακά μέσα ώστε να το καταφέρει. Οι «φίλοι» του φρόντισαν να τον εξοπλίσουν με αυτά.

Ο τελικός όμως χαμένος δεν θα είναι ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε η Ν.Δ., ούτε η αντιπολίτευση γενικότερα. Θα είναι η ίδια η χώρα.

Για όποιον δεν έχει καταλάβει ακόμα τους κινδύνους, μήπως θα πρέπει να αναλογιστεί ποια τμήματα της χώρας μας γίνονται πλέον διεκδικούμενα από τούρκους και σκοπιανούς;

Μήπως αντί να ακολουθούμε, όπως ο γάιδαρος το καρότο, τα αφηγήματα του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, να φροντίσουμε για την υπεράσπιση της πατρίδας με κάθε τρόπο και κάθε μέσο;

Ειδάλλως, αφού επέλθει το κακό και «δεν θα έχουμε χώρα να υπερασπιστούμε» θα θρηνούμε για νέα ιστορικά λάθη και προδοσίες.

Ας μην φιλοσοφούμε λοιπόν, ως νεο-Βυζαντινοί, για «το φύλο των αγγέλων» την ώρα που κάποιοι ανοίγουν νέες Κερκόπορτες. Η «Υπέρμαχος Στρατηγός» είμαστε εμείς.
* Ο Ηλίας Ψυχογιός έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και Τεχνολογίες Διαδικτύου στη Σκωτία. Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρείες του τουρισμού και την πληροφορικής. Επικοινωνήστε μαζί του στο https://twitter.com/psichogioselias


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: