Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Καμμένος θα δείξει την κατάλληλη... ευλυγισία στο Σκοπιανό για χάρη της καρέκλας

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Καμμένος θα δείξει την κατάλληλη... ευλυγισία στο Σκοπιανό για χάρη της καρέκλας
Σφοδρή επίθεση τόσο προς τον Υπουργό Άμυνας όσο και προς την κυβέρνηση γενικότερα για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξαπολύει ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι η εθνική γραμμή της χώρας καθορίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι.
Μιλώντας στο capital.gr, o Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι για πάρει θέση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα πρέπει να τοποθετηθεί επίσημα η Κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού, εκφράζοντας και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.
Τόνισε ότι η εθνική γραμμή της χώρας καθορίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι αλλά το κατά πόσο αυτή η γραμμή αποτελεί πλαίσιο και των δύο κυβερνητικών εταίρων απομένει να αποδειχθεί. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πάντως σίγουρος για το ότι ο κ. Καμμένος θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. «Θα επιδείξει μία μεγάλη πολιτική ευλυγισία και σε αυτό το ζήτημα, όπως και σε πολλά άλλα», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν παρέχει καμία επίσημη ενημέρωση, σε αντιδιαστολή με το τι συνέβαινε σε άλλες εποχές.



Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για την περικοπή των εκπαιδευτικών ταξιδιών των μαθητών στο εξωτερικό, λόγω οικονομικού κόστους. «Ο στόχος μας θα έπρεπε να είναι να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες σε παιδιά να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και όχι να κάνουν το ακριβώς ανάποδο. Και κυρίως να δίνουν ευκαιρίες σε παιδιά από φτωχότερες οικογένειες. Και πολλές φορές οι σχολικές εκδρομές είναι ένας τέτοιος τρόπος για να γνωρίσουν τα παιδιά αυτά τον κόσμο έξω από την Ελλάδα. Είναι μια επιστροφή στο παρελθόν και σε κλειστές λογικές, πασπαλισμένη με μια ταξική ρητορική, η οποία με βρίσκει ριζικά αντίθετο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για χυδαιότητα του κ. Ζουράρι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας ότι «τα παιδιά δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις αυτές ημέρες (των εκδρομών), να πάνε πριν και μετά».
Φωτογραφία: Intimenews.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: