Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Αριστερός ψάλτης...



Εντελώς ξαφνικά ο Αλέξης Τσίπρας πάει στην Αρχιεπισκοπή να ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο για το Σκοπιανό. Εντελώς ξαφνικά, και χωρίς να έχει ενημερώσει ο πρωθυπουργός πρώτα τα κόμματα, πάει να ενημερώσει την Εκκλησία, προφανώς για να καταλαγιάσουν τα πάθη. Και προφανώς για να πείσει τον Ιερώνυμο ότι δεν πρέπει να γίνουν συλλαλητήρια και να υπάρξουν… ακρότητες. Κοινώς «κάνε βούβα όσο μπορείς, να περάσουμε το θέμα χαλαρά, να μην εξοργίσουμε το χριστεπώνυμο πλήθος».
Μετά τη συνάντηση που κράτησε 1 ώρα και πλέον άρχισαν οι διαρροές. Ο Τσίπρας λέει, ζήτησε από τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας να συμβάλει ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, κατά τη συνάντηση τους, η οποία
ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, ο κ. Τσίπρας άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατάει ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Επιπλέον, του ζήτησε να συμβάλει, όπως τονίζεται, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:Έχω εμπιστοσύνη προς τους καθ' ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διατύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ' ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία.
Με απλά λόγια, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι τα βρήκαν μια χαρά πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος και συμφώνησαν επί της ουσίας η Εκκλησία να μην στηρίξει τα συλλαλητήρια, παρά το γεγονός ότι τα ονόματα που έδωσε ο Νίμιτς σημαίνουν εθνική ήττα για τη χώρα μας. Δεν ξέρουμε με ποιο αντάλλαγμα έγινε αυτή η συμφωνία. ΤοAntinewsείχε πρώτο γράψει ότι η στάση του Αρχιεπισκόπου, μετά την πρόσφατη Ιερά Σύνοδο, δεν ήταν και η καλύτερη. Θόλωνε τα νερά, δε ξεκαθάριζε τι θέλει η Εκκλησία κι άφηνε το γήπεδο ελεύθερο στην κυβέρνηση.
Με την αποψινή συνάντηση επιβεβαιωθήκαμε. Η Εκκλησία ή μάλλον ο Αρχιεπίσκοπος… εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση για το όνομα. Και γιατί την εμπιστεύεται ότι γι’ αυτούς το όνομα Μακεδονία είναι από πριν ξεπουλημένο; Γιατί να μη γίνουν συλλαλητήρια σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε;
Γιατί ο κόσμος να μην εκφράσει τη θέση του, χωρίς ακρότητες, χωρίς μίση και χωρίς πάθη;
Φαίνεται ότι κάποιοι στην Εκκλησία ξεχνούν εύκολα. Ξεχνούν τον Φίλη που χαρακτήριζε προδότες του παπάδες, ξεχνούν την κατάργηση των θρησκευτικών και της προσευχής, ξεχνούν την εκθεμελίωση της ορθόδοξης πίστης από την αριστερή κυβέρνηση.
Κι αφού τα ξεχνούν όλα αυτά δίνουν και «πάσο» στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί όπως αυτή γουστάρει και χωρίς αντίσταση.
Είναι τουλάχιστον ντροπή.




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: