Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Σαμαράς: Θα λογοδοτήσουν. Θα τους πάω ως το τέλος!

Δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά: "Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν."Κατάθεση μήνυσης κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την σκευωρία της Novartis.

Μήνυση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της εισαγγελέως, Ελένης Τουλουπάκη, υπέβαλε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για μια κακο-στημένη και άθλια σκευωρία που καταρρέει από μόνη της.

Ο κ. Σαμαράς, με μια σκληρή ανακοίνωση, ξεκαθαρίζει πως θα πάει την υπόθεση μέχρι τέλους προειδοποιώντας όσους πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες. «Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν», τονίζει.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει τη μήνυση, υπογραμμίζοντας ότι δεν αποτελεί ένα πρόσκαιρο «επικοινωνιακό» τέχνασμα, αλλά μία συνειδητή κίνηση που αποτυπώνει την οργή εξαιτίας μίας υπόθεσης, η οποία θεωρεί ότι ξεπέρασε τα όρια.

Σημειώνεται πως η μήνυση εκτός από τον Α. Τσίπρα έχει αποδέκτες τους κ.κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Ελένη Τουλουπάκη, Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, Χρήστο Nτζούρα, Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, Στέλιο Μανώλη, Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών καθώς και τα πρόσωπα υπό την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση», «Μάξιμος Σαράφης» και κατά παντός άλλου υπευθύνου συνεργού των ανωτέρω στις μηνυόμενες πράξεις.

Αναλυτικά, η δήλωσή του:


«Σήμερα, καταθέτω μήνυση κατά του Πρωθυπουργού. Γιατί με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία. Είναι τόσο κακο-στημένη, που καταρρέει από μόνη της. Οι κατηγορίες “φωνάζουν από μακριά” ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες. Και το έκαναν βιαστικά, μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους, διχάζοντας τον Ελληνικό λαό. O μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιγνίδι όσων πετούν “λάσπη στον ανεμιστήρα”, είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους.

Αλλά υπάρχει και πολιτικός λόγος: Γιατί στο μέλλον, κάθε νέα Κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό, όμως, θα ήταν το τέλος της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς “Μαδούρο” στην Ελλάδα!

Οι συκοφάντες ξεχνάνε ότι ήταν η Κυβέρνησή μας που χτύπησε αποτελεσματικά τη διαφθορά στο χώρο του φαρμάκου. Μειώνοντας δραστικά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης. Ενώ η τότε αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα καταψήφιζε τα μέτρα με τα οποία εμείς χτυπάγαμε την ασυδοσία.

Αυτοί λοιπόν, που συμμάχησαν τότε με τα συμφέροντα, κατηγορούν σήμερα όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά. Αν το δεχθούμε αυτό, κανείς δεν θα αγγίξει τη διαφθορά στο μέλλον! Και δεν θα αρκεστώ να καταπέσει η εναντίον μoυ σκευωρία. Θα το φτάσω ως το τέλος, για να αποκαλυφθεί ποιος την έκανε, ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του και γιατί. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές. Αυτοί να δούμε πως θα κρυφτούν.

Η εθνική ομοψυχία στηρίζεται στην αλήθεια. Όχι στις συκοφαντίες! Η αλήθεια, λοιπόν, θα λάμψει. Και η αλήθεια φοβίζει τους θρασύδειλους.

Χθες, μόλις, μας είπαν οι Ευρωπαίοι πως ο Τσίπρας χρέωσε τον Ελληνικό λαό όχι με 100, αλλά με 200 δισεκατομμύρια! Κι έχουν το θράσος να μιλάνε. Όμως θα λογοδοτήσουν!

Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν! Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο! Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν».

Δείτε εδώ ολόκληρο το κείμενο της μήνυσης.

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: