Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Πρωτοφανής πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Τα Ίμια ανήκουν στη χώρα μας

Συνεχίζουν την προκλητική ρητορική η Τούρκοι με αμείωτο ρυθμό. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε μία προκλητική ανακοίνωση, στην οποία ισχυρίζεται ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία.
Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει τα εξής:
«Σε μία δήλωση που έγινε σήμερα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, γίνεται ο ισχυρισμός ότι έγινε έντονο διάβημα από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με ένα επικίνδυνο περιστατικό στα Καρντάκ, παρουσία του υφυπουργού μας. Δυστυχώς με αυτή τη δήλωση, η ελληνική πλευρά, παραπλανά την κοινή γνώμη και παραποιεί τα γεγονότα όπως πάντα».
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η συζήτηση μεταξύ των αξιωματούχων περιστράφηκε γύρω από τη διαμαρτυρία της τουρκικής πλευράς για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά συνεχίζει τις μανούβρες στα Ίμια, «τα οποία ανήκουν στη χώρα μας, κάτι που δεν θα το ανεχτούμε».

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιλντιρίμ

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά από αίτημα της τουρκικής πλευράς.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε στον Τούρκο ομόλογό του ότι γεγονότα, όπως το χθεσινό στην περιοχή των Ιμίων, υπονομεύουν ευθέως τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.
Τέλος, συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
lykavitos.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: