Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Συναγερμός" σε ΝΔ για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ν.Δ με την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Εύβοια όπου περιοδεύει, σύσκεψη με τους αρμόδιους τομεάρχες, ενώ ζητεί σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.
Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση, με φόντο τη νέα πρόκληση της γείτονος στην περιοχή των Ιμίων, έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Κ. Δουζίνα με αίτημα την έκτακτη κεκλεισμένων των θυρών σύγκληση της Επιτροπής.
Στη συνεδρίαση αυτή, η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει να δώσουν το "παρών" οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
"Οι απαράδεκτες απειλές Ερντογάν και η ακραία πρόκληση του εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό μέσα στα χωρικά μας ύδατα, στην περιοχή των Ιμίων, συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση. Αποτελούν νέους κρίκους στην αλυσίδα των προκλήσεων που ακολούθησαν την  επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας. Καλούμε την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα εταίρους και συμμάχους για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η αποθράσυνση των γειτόνων μας, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως στο Αιγαίο δεν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες"", ανέφερε, σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Απάντηση Μαξίμου
Με μια λιτή και μάλλον δηκτική ανακοίνωση, το Μαξίμου, συνιστά στον τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ, Γιώργο Κουμουτσάκο να μην "εικάζει" αλλά να είναι ψύχραιμος.
Συγκεκριμένα, από το γραφείο του Δημήτρη Τζανακόπουλου, εκδόθηκε η ανακοίνωση- απάντηση σε Γ. Κουμουτσάκο: 
"Ο κος Κουμουτσάκος δεν χρειάζεται να εικάζει τίποτα, ειδικά σε εθνικά ζητήματα. Αντίθετα χρειάζεται να επιδεικνύει ψυχραιμία, σοβαρότητα και νηφαλιότητα".
Ο κ. Κουμουτσάκος, πάντως, απάντησε με τρόπο δηκτικό στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
"Ο κ. Τζανακόπουλος σε ποιόν απευθύνει τις συστάσεις για ψυχραιμία, σοβαρότητα και νηφαλιότητα; Υποπτεύομαι στον μονίμως ενδεδυμένο με στολή παραλλαγής Υπουργό Άμυνας. Κάνω λάθος;", έγραψε, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: