Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Eurogroup: Δεν εγκρίθηκε η δόση - Διορία δύο εβδομάδων για τα προαπαιτούμενα

Eurogroup: Δεν εγκρίθηκε η δόση - Διορία δύο εβδομάδων για τα προαπαιτούμενα
Διορία δύο εβδομάδων έδωσαν στην Ελλάδα οι θεσμοί δηλαδή μέχρι το επερχόμενο Euroworking Group προκειμένου να έχουν υλοποιηθεί και τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα – ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και Ελληνικό- προκειμένου να δοθεί η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης.
Τα δυο θέματα που εκκρεμούν για την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ αφορούν το Ελληνικό (αναμένεται η έκδοση της απόφασης του ΣτΕ) και η πρόοδος στον τομέα των πλειστηριασμών. ΕΕ και Αθήνα ελπίζουν ότι τα θέματα θα έχουν διευθετηθεί πριν την επιστροφή των δανειστών στις 26 Φεβρουαρίου.
Νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg είχε ουσιαστικά προαναγείλει την εξέλιξη του σημερινού Eurogroup καθώς σύμφωνα με έγγραφο που είχε στην κατοχή του, οι θεσμοί επέμεναν στην ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων. Αλλά και το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών μετά τη διαρροή του συγκεκριμένου εγγράφου με ανακοίνωση του τόνισε ότι τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα (που αφορούν την ομαλή διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και το Ελληνικό) είναι τεχνικής φύσης. Κυβέρνηση και θεσμοί, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες πηγές, αναμένουν ολοκλήρωσή τους και τυπικά μέσα στο προσεχές διάστημα. Η εκταμίευση της δόσης ακολουθεί αμέσως μετά.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: