Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Novartis με συνταγή Μαδούρο

ΙΑΣΩΝΑΣ ΠΙΠΙΝΗΣ
Τον Ιανουάριο του 2015, λίγες ώρες μετά από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, έκανε λόγο για «εκστρατεία της διεθνούς δεξιάς» σε βάρος του, που στόχο είχε να πλήξει τον Αλέξη Τσίπρα για να μη κερδίσει τις εκλογές.

«Πρόκειται», όπως ισχυρίστηκε, για «εκστρατείες που στοχεύουν να πλήξουν τους φίλους της μπολιβαριανής επανάστασης», όπως είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Από τότε οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησαν πλήρως την ρητορική του Μαδούρο. Ειδικά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, καλλιεργήθηκε έντονα στην χώρα μας η εκδοχή της «διεθνούς συνωμοσίας της δεξιάς» για να αποτύχει ο Αλέξης Τσίπρας και να υπάρξει «αριστερή παρένθεση». Στην πραγματικότητα βέβαια, η «διεθνής δεξιά» και το «ευρωπαϊκό κατεστημένο» δεν είχαν κανέναν λόγο να εμποδίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, διότι όπως αποδείχθηκε, ήταν η μοναδική κυβέρνηση που «αγκάλιασε» τα μνημόνια και υλοποίησε σκληρά μέτρα λιτότητας, χωρίς να προκληθούν κοινωνικές αντιδράσεις.

Ο τρόπος που ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε το σκάνδαλο της Novartis για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, δείχνει πως ακόμη και στο συγκεκριμένο ζήτημα το Μαξίμου αξιοποίησε τις πρακτικές αλλά και την τεχνογνωσία του Νικολάς Μαδούρο.

Τον Ιούλιο του 2015, λίγες ώρες μετά από το διχαστικό δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νικολάς Μαδούρο αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο Telesur, (8/7/2015), ότι του τηλεφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μεταξύ άλλων του εκμυστηρεύθηκε πως η νίκη του «ΟΧΙ» του «θύμισε το δημοψήφισμα που είχε κάνει ο κομαντάντε Ούγο Τσάβες στη Βενεζουέλα». Ο κ. Μαδούρο αποκάλυψε επίσης ότι έδωσε «συμβουλές» στον κ. Τσίπρα και «όλη την πολιτική, ηθική και πνευματική στήριξη του λαού της Βενεζουέλας».

Τα γεγονότα που ακολούθησαν στη χώρα μας, αποδεικνύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας –δυστυχώς- ακολούθησε τις «συμβουλές» του Νικολάς Μαδούρο σε πολλά πεδία της διακυβέρνησης του. Οι ομοιότητες που εντοπίζονται στην ρητορική αλλά και στην στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης του Μαδούρο στη Βενεζουέλα είναι τρομαχτικές.

Προσέξτε τις ομοιότητες:
Ο Μαδούρο έχει δηλώσει για τον εαυτό του: «Εγώ είμαι Δημοκρατία», ενώ έχει εξηγήσει ότι στη Βενεζουέλα υπάρχει μια «Δημοκρατία των πολλών, νέα, λαϊκή, σοσιαλιστική». Το κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, Αριστόβουλο Ιστούρις, δήλωσε πως ο Τσάβες «είχε αλλάξει τον ορισμό της Δημοκρατίας στη Βενεζουέλα που χαρακτηριζεται από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που δίνει στον λαό».
Ο κ. Τσίπρας δίνει έναν δικό του ορισμό για τη Δημοκρατία, που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της φιλελεύθερης Δημοκρατίας, και δηλώνει ότι Δημοκρατία είναι ένα «εργαλείο επιβολής της θέλησης των πολλών».

Ο Μαδούρο εμφανίζεται ως ο προστάτης των φτωχών, των αδυνάμων και των αδικημένων. Μοιράζει επιδόματα, «σοσιαλιστικές κάρτες» και δωρεάν φαγητό στις ασθενέστερες τάξεις και κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.
Ο κ. Τσίπρας δηλώνει: «Εκλέχθηκα για να προστατεύσω τους αδύναμους και όχι τους ισχυρούς», «δεν λογοδοτούμε στην ολιγαρχία, μόνον στους φτωχούς, στους άνεργους και στους αδικημένους», μοιράζει «κάρτες αλληλεγγύης» και επιδόματα, ενώ σε κάθε ευκαιρία επιχειρεί να ταυτίσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τα συμφέροντα της «ολιγαρχίας».

Ο Μαδούρο εμφανίζει τον εαυτό του θύμα «οικονομικού πολέμου» και καταγγέλλει ότι η «ακροδεξιά» αντιπολίτευση και η ολιγαρχία επιδιώκει την βίαιη ανατροπή του.
Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να εμφανιστεί θύμα οικονομικών συμφερόντων και της αντιπολίτευσης, που επιδιώκουν την βίαιη ανατροπή του. Από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε μάλιστα, πως «η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ Χιλή του Πινοσέτ».

Ο Μαδούρο κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι είναι «παράνομη» και στη συνέχεια κατήργησε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι κινείται «μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας», ενώ με αφορμή τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και την εμπλοκή των πολιτικών αντιπάλων του στο σκάνδαλο της Novartis δήλωσε πως “προσπαθούν να πετύχουν βίαια ότι δεν μπορούν να πετύχουν με δημοκρατικά μέσα”.

Ο Μαδούρο χαρακτηρίζει τα στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν συμφωνούν μαζί του, ως «ακροδεξιούς».
Ο κ.Τσίπρας κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «ακροδεξιά ρητορική φόβου», οτι «σύρεται από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος του», ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την ΝΔ «πολιτικό υβρίδιο επιθετικού εθνικισμού».

Ο Μαδούρο κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι εκπροσωπούν το «διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα», το οποίο δεν θα επιτρέψει να κυβερνήσει ποτέ ξανά.
Ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει πως «το παλιό, γερασμένο, φθαρμένο, το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο οδήγησε τη χώρα στην κρίση» και πως δεν θα επιτρέψει την «παλινόρθωση» του, ενώ διεμήνυσε: «Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Ο Μαδούρο έκλεισε κανάλια και εφημερίδες, απαξίωσε τα μέσα ενημέρωσης, υβρίζοντας τους δημοσιογράφους και κατηγορώντας τους καναλάρχες ότι ευθύνονται για την οικονομική και πολιτική παρακμή της χώρας. Μεθόδευσε την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος μεγάλων μέσων ενημέρωσης που του ασκούσαν κριτική, και πλέον στηρίζουν την κυβέρνηση του, ενώ δημιούργησε τον δικό του μιντιακό κατεστημένο.
Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε με τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά να κλείσει τηλεοπτικούς σταθμούς, η κυβέρνηση του στοχοποίησε και καθύβρισε δημοσιογράφους, κατηγόρησε τους καναλάρχες ότι ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας, μεγάλοι δημοσιογραφικοί όμιλοι άλλαξαν ιδιοκτησιακό καθεστώς, πέρασαν στην αντίπερα όχθη και πλέον στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δημιουργήθηκε ένα νέο μιντιακό κατεστημένο.

Ο Μαδούρο προανήγγειλε δικαστικές αποφάσεις κατά της αντιπολίτευσης, άνοιξε πόλεμο με δικαστικούς, κατάφερε τελικά να ελέγξει την Δικαιοσύνη, ενώ άσκησε διώξεις στην Γενική Εισαγγελέα της χώρας, Λουίζα Ορτέγα Ντίας, όταν εκείνη κατέκρινε δημόσια τον αυταρχισμό του καθεστώτος. Η Ντίας κατάφερε να διαφύγει από την χώρα πριν συλληφθεί.
Ο κ. Τσίπρας κατηγορείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι προανήγγειλε δικαστικές αποφάσεις, ότι επιχειρεί «να χειραγωγήσει την Δικαιοσύνη», την «εκθεμελίωση του κράτος δικαίου», κατηγορείται για «καθεστωτικές πρακτικές», ενώ δικαστικές ενώσεις κατήγγειλαν «ωμή παρέμβαση» της κυβέρνησης στον χώρο της Δικαιοσύνης. Ο κ. Τσίπρας άνοιξε «πόλεμο» με δικαστές και απάντησε στις κατηγορίες, τοποθετώντας την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ως σύμβουλο του στο Μαξίμου.

Ο Μαδούρο ενέπλεξε τους πολιτικούς του αντιπάλους σε σκάνδαλα διαφθοράς για να τους ασκηθούν διώξεις. Τον περασμένο χρόνο η Δικαιοσύνη της Βενεζουέλας ενέπλεξε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες στο μεγάλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο της βραζιλιάνικης κατασκευαστικής εταιρείας Odebrecht, με την κατηγορία ότι πήρε μίζες 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι κατηγορίες δεν αποδείχθηκαν. Τον Απρίλιο του 2017 η Δικαιοσύνη στη Βενεζουέλα καταδίκασε τον Ενρίκε Καπρίλες με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 15 χρόνια, λόγω «διαχειριστικών παρατυπιών» κατά την διάρκεια της θητείας του ως Περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Μιράντα την περίοδο 2011 -2013.
Ο κ. Τσίπρας κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι έστησε σκευωρία εναντίον των βασικών πολιτικών του αντιπάλων, (όπως είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Ανδρέας Λοβέρδος), εμπλέκοντας τους στο σκάνδαλο της Novartis, χρησιμοποιώντας «κουκουλοφόρους» ψευδομάρτυρες, με στοχο να αφήσει σκιές σε βάρος τους και να τους πλήξει πολιτικά.

Καλό είναι να θυμηθούμε πως ο Μίκης Θεοδωράκης έχει ερμηνεύσει τις ομοιότητες, ανάμεσα στις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της Βενεζουέλας του Μαδούρο, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως τον «εγκέφαλο της επιβολής του Μαδουρισμού στην Ελλάδα».

Τελικά, στην περίπτωση της Βενεζουέλας αποδείχθηκε πως ο Μαδούρο «εξ ιδίων έκρινε τα αλλότρια», καθώς το σκάνδαλο της Odebrecht άγγιζε την ίδια την κυβέρνηση του Μαδούρο. Η Γενική Εισαγγελέας Λουίζα Ορτέγα Ντίας κατήγγειλε ότι ένας από τους λόγους που η ίδια υπέστη διώξεις και παύθηκε από τα καθήκοντα της ήταν επειδή το καθεστώς προσπάθησε να την εμποδίσει να ερευνήσει την υπόθεση Odebrecht, καθώς “η έρευνα εμπλέκει τον κ. Νικολάς Μαδούρο και το περιβάλλον του”, όπως κατήγγειλε η ίδια.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως, που έφθασε στο σημείο να υιοθετεί τους ισχυρισμούς των ανωνύμων μαρτύρων του σκανδάλου Novartis, μιλώντας για «τροχήλατες βαλίτσες» που έμπαιναν στο Μαξίμου επί κυβερνήσεως Σαμαρά, θα πρέπει να γνωρίζουν πως όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, στο τέλος πέφτει ο ίδιος μέσα…


Πηγή: efimerida.gr


Άδωνις: Ο Τσίπρας έπεσε μέσα στο λάκκο που έσκαψε


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: