Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Οι εκλογές έρχονται, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φεύγουν...


Οι εκλογές έρχονται, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φεύγουν...
Του Γιάννη Λοβέρδου
Η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρότατους κινδύνους τόσο στα διεθνή μέτωπα της, ορισμένα από τα οποία τα άνοιξε η ίδια, εξαιτίας της αβελτηρίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως το Σκοπιανό, όσο και στην οικονομία και την κοινωνική συνοχή. 

Η αύξηση της ανεργίας, που στο δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου ανέβηκε πάνω από 23% και πάλι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, καταδεικνύει ότι το success story του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των συντρόφων του ήταν ακόμα ένα παραμύθι, που αποσκοπούσε αποκλειστικά και μόνον στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, η οποία στην καθημερινότητα της αντιμετωπίζει μια συνεχώς επιδεινούμενη πραγματικότητα και πνίγεται από την έλλειψη προοπτικών και διεξόδου.

Συγχρόνως, η επιλογή της κυβέρνησης να διχάσει τους Έλληνες και να πολώσει το πολιτικό κλίμα με την σκανδαλολογία, όπως η υπόθεση Novartis, έχει αποκλειστικά και μόνον στενά κομματικούς στόχους για να επηρεασθεί η ψήφος έστω κάποιων πολιτών, ενόψει των εκλογών. Εκλογές που θεωρώ πλέον βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθούν εντός του προσεχούς φθινοπώρου, μέσα σε συνθήκες απόλυτης πόλωσης και ακατάσχετης παροχολογίας, για να δικαιολογηθεί το άλλο μεγάλο παραμύθι της δήθεν «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια, που στο μυαλό των Ελλήνων επιχειρείται να επιβληθεί ως δήθεν τέλος της λιτότητας.
Το επικρατέστερο σενάριο, που τώρα επιχειρεί να υλοποιήσει το πρωθυπουργικό επιτελείο στο Μαξίμου, είναι να γίνουν οι εκλογές μέσα στο φθινόπωρο του 2018,
λίγο μετά το τυπικό τέλος του Γ' μνημονίου, εάν κι εφόσον η 4η αξιολόγηση ολοκληρωθεί ομαλά κι αρχίσει να κινείται κάτι στις συζητήσεις για την απομείωση του χρέους.

Με το επιχείρημα ότι δήθεν τελειώσαμε με τα μνημόνια, δηλαδή με την λιτότητα, ο κ. Τσίπρας κι οι σύντροφοι του, θα προσπαθήσουν να πείσουν το ακροατήριο τους ότι δήθεν τελειώσαμε με τις περιοριστικές πολιτικές. Μάλιστα σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν μέρος από τα χρήματα, που δίνονται από τους δανειστές για να δημιουργηθεί ένα «μαξιλαράκι ασφαλείας» για να μπορούν να καλυφθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας το 2019-2020, σε περίπτωση ανάγκης, για να χρηματοδοτηθούν παροχές σε στοχευμένες ομάδες του πληθυσμού και να υφαρπάξουν έτσι ανεύθυνα την ψήφο τους.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γνωρίζουν ότι θα χάσουν τις εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο (τελευταία διακινείται μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ και η ημερομηνία 11-11-18). Αλλά στοχεύουν να έχουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, κοντά ή κι άνω του 25% περιορίζοντας το προβάδισμα της ΝΔ και του Κυριάκου, ούτως ώστε να μην πετύχουν την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.

Έτσι θα παραμείνουν ένα ισχυρό κόμμα της αντιπολίτευσης με δυνατότητα να κυριαρχήσουν στο πολιτικό σκηνικό στο εγγύς μέλλον εφόσον η νέα κυβέρνηση αποτύχει να σχηματισθεί κι οι μεθεπόμενες εκλογές πραγματοποιηθούν με την απλή αναλογική. Αυτή είναι μια παντελώς ανεύθυνη ενέργεια, που υπονομεύει την πορεία της πατρίδας μας μέσα στο εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί.

Αλλά για τους Συριζαίους είναι προφανές ότι το κόμμα είναι πάνω από την Ελλάδα. Κι οι προσωπικές σκοπιμότητες πάνω από τις εθνικές επιδιώξεις.


Δυστυχώς, η κατάσταση διαμορφώνεται εξαιρετικά επικίνδυνη για την χώρα. Κι η απόφαση θα είναι του ελληνικού λαού, που αντίθετα από ό,τι υπολογίζουν οι κυβερνώντες, εκτιμώ ότι τελικά θα δώσει όχι μόνον την πλειοψηφία αλλά και την αυτοδυναμία στη ΝΔ, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές.

Αυτό, μελετώντας σοβαρά τις έρευνες της κοινής γνώμης, καταδεικνύεται κι από όλες τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις. Τα κομματικά παιχνίδια έρχεται η ώρα, που δεν αγγίζουν έναν λαό ο οποίος έχει υποφέρει πολλά, έχει δοκιμασθεί σκληρά.

Αλλά, που αργά η γρήγορα ξέρει και να τιμωρεί όσους τον κορόιδεψαν ανοιχτά...
Φωτογραφία: APIMages


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: