Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος τα 100 δισ. ευρώ σε επενδύσεις και ρυθμοί ανάπτυξης 4%

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος τα 100 δισ. ευρώ σε επενδύσεις και ρυθμοί ανάπτυξης 4%
Το στόχο των 100 δισ. ευρώ στον τομέα των επενδύσεων έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΒ, με θέμα «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις». 
«Ο στόχος των 100 δισ. ευρώ στις επενδύσεις είναι πρώτη προτεραιότητα για εμάς. Επενδύσεις σημαίνουν καλύτερο πλαίσιο εργασιακής κάλυψης, για να μειώσουμε την ανεργία και για να δώσουμε στα νέα παιδιά που έφυγαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Χρειάζονται ρυθμοί ανάπτυξης γύρω στο 4% για να το πετύχουμε», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην αναγκαιότητα μίας αποφασιστικής κυβέρνησης, παράλληλα με ένα συγκροτημένο πλαίσιο πολιτικών.
«Χρειάζεται μία αποφασισμένη και αποτελεσματική κυβέρνηση που θα θέτει την προσέλκυση επενδύσεων ως πρώτη προτεραιότητα κάτι που δεν έχω δει την σημερινή κυβέρνηση να κάνει. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα μόνο παροχής υπηρεσιών. Τι χρειάζεται περισσότερο η βιομηχανία σήμερα; Φορολογικά κίνητρα, διευκόλυνση αδειοδοτήσεων, χρειάζονται και παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος.
Για εμάς η μεταποίηση είναι κλάδος αιχμής και οι πολιτικές μας προτάσεις θα βοηθήσουν σημαντικά στον κλάδο βιομηχανίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης που τόνισε ιδιαίτερα την πολιτική σταθερότητα ως προϋπόθεση προσέλκυσης επενδύσεων.

«Αυτό που εγγυάται την μακροχρόνια εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι η πολιτική σταθερότητα. Η ΝΔ είναι η μόνη μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας. Η ΝΔ θα μειώσει τη φορολογία, θα προσφέρει κίνητρα στις επιχειρήσεις. Περιμένουμε και από εσάς να πληρώνετε τους φόρους σας και να προσέχετε τους υπαλλήλους σας. Αυτή είναι η συμφωνία που προτείνουμε στην επιχειρηματική κοινότητα. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΕΒ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η κυβέρνηση βγάζει μεγαλύτερα πλεονάσματα από ότι της ζητάνε για να δίνει επιδόματα, σημειώνοντας ότι αυτό δεν αποτελεί διατηρήσιμη πολιτική. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση που θα συγκροτήσει θα είναι μία «κυβέρνηση των αρίστων», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση αποτελεί για τον ίδιο κεντρική προτεραιότητα.
«Οι επενδυτές θα δουν με προσοχή την σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης και θα βγάλουν αμέσως τα συμπεράσματά τους. Δε θα δείτε στην δική μου κυβέρνηση αποτυχημένους πολιτευτές διοικητές νοσοκομείων». 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως το μοναδικό της μέλημα είναι η παραμονή στην εξουσία.
«Η Ελλάδα την ώρα που ο λαϊκισμός είναι ελκυστικός στην Ευρώπη, έχει ωριμάσει γιατί ήδη έχει φάει τα μούτρα μας. Αν με ρωτάτε αν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας θα σας πως όχι. Είναι ένας κυνικός μηχανισμός παραμονής στην εξουσία. Η μόνη τους προτεραιότητα είναι το πως θα μείνει στην εξουσία λίγο ακόμα. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι απαράδεκτο, οι δικοί σας φόροι να χρησιμοποιούνται για να μεγαλώσει το πελατειακό κράτος. 
Είμαι βέβαιος ότι στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης η άποψη ότι χρειάζεται ένα μικρότερο κράτος ειναι πλειοψηφική” είπε ο κ. Μητσοτάκης.
«Πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία και στην αλληλεγγύη. Η διαχωριστική γραμμή είναι μεταξύ αυτών που αγκαλιάζουν τις προκλήσεις της εποχής και αυτών που θέλουν κλειστές χώρες. Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ των πιο ανοιχτών δυνάμεων και των δυνάμεων του εθνολαϊκισμού υπάρχει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον ένα νέο κόμμα, μια και παλιώνει με μεγάλη ταχύτητα.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: