Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Γιούνκερ: Θεραπεύστε τις παθογένειες - Το κράτος δεν πρέπει να' ναι εργοδότης

Γιούνκερ: Θεραπεύστε τις παθογένειες - Το κράτος δεν πρέπει να\
Πολλαπλά μηνύματα προς την κυβέρνηση περιείχε η ομιλία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη Βουλή, μαζί με ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 
Ο πρόεδρος της Κομισιόν επέμεινε στο γεγονός ότι η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την προσπάθεια «να μην αφήσετε να πάνε χαμένα τα αποτελέσματα με τόσες θυσίες», ενώ με το βλέμμα στο Μέγαρο Μαξίμου τάχθηκε κατά του κρατισμού. Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν πρέπει το κράτος να είναι εργοδότης, πως πρέπει να θεραπευτούν οι παθογένειες της χώρας, αλλά και να εκριζωθεί μια και έξω η διαφθορά.
Την ίδια ώρα, ο κ. Γιουνκέρ κάλεσε την Τουρκία να απελευθερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. «Να μη μου λένε ότι η παρουσία των δύο στην Τουρκία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε να απελευθερωθούν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά το Σκοπιανό ανέφερε ότι αν και δεν είναι στις αρμοδιότητές του, έχει καταστεί επείγον να βρεθεί μια λύση σύντομα.
Παράλληλα, επιφύλαξε διθυραμβικά σχόλια για την χώρα μας, την οποία χαρακτήρισε «μεγάλο έθνος που όλοι εμείς οι Ευρωπαίοι οφείλουμε πολλά». Όπως εξήγησε, «η Ελλάδα δεν είναι μόνο η φιλοσοφία και ο Μίκης Θεοδωράκης και η Μελίνα Μερκούρη, είναι επίσης για μένα όλοι από μακριά παρατηρούσα και είπαν όχι στη Χούντα. Αυτή είναι η πραγματική ελευθερία. Οι Έλληνες έδειξαν σε όλο τον κόσμο ότι θέλουν να δημιουργούν ιστορία. Από τη θέληση τους δονήθηκε η Ευρώπη. Αρνήθηκαν να σκύψουν το κεφάλι», και φωτογραφίζοντας τον Β. Σόιμπλε και άλλους υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης είπε πως έμεινε πιστός φίλος της Ελλάδας, «όταν στην Ευρώπη λαϊκιστές και δημαγωγοί ήθελαν να βγουν η χώρα από το ευρώ».
Την ίδια ώρα, έπλεξε το εγκώμιο στους Έλληνες πολίτες για τις θυσίες που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν. «Θέλω να χαιρετίσω το κουράγιο και τη θέληση του ελληνικού λαού. Με θέληση ξεπερνούν εμπόδια», τόνισε και είπε ότι κανένα άλλο κράτος δεν έκανε τόσο γρήγορα μεταρρυθμίσεις. Μιλώντας για το μέλλον υπογράμμισε ότι πλέον ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, «κρίσιμο» και για την Ευρώπη. «Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι οικοδόμημα ατελές. Αλλά και η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη θα ήταν μια οποιαδήποτε χώρα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι συνηθισμένη χώρα», υπογράμμισε.
Όπως εξήγησε τον ερχόμενο Αύγουστο τελειώνει το πρόγραμμα «και η χώρα σας κερδίζει όλα τα δικαιώματά της. «Πρέπει να γίνει χρηματοδότηση από αγορές αλλά πρέπει και να υλοποιηθούν όλες μεταρρυθμίσεις που δεσμευτήκατε και για να υπάρξει σταθερή ανάκαμψη», υπογράμμισε. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ζητώντας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει για την ελάφρυνση του χρέους.
Έκλεισε, δε, την ομιλία του μιλώντας στα Ελληνικά και λέγοντας «ζητώ η ευρωπαϊκή Ελλάδα, ζήτω η ελληνική Ευρώπη».


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: