Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού
Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την 114 πτέρυγα μάχης στην 331 ΜΠΚ όπου υπηρετούσε ο Γιώργος Μπαλταδώρος.
Χωρίς την συνοδεία τηλεοπτικών καμερών, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, συζήτησε με τον διοικητή της μονάδας, τον διοικητή της μοίρας και τους χειριστές για περισσότερο από μια ώρα.
Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ισχυρή, ενώ κάλεσε για ακόμη μια φορά την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τους δύο Έλληνες αξιωματικούς.
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού, είπε χαρακτηριστικά, σε απάντηση των δηλώσεων Ερντογάν, εκφράζοντας την εκτίμησή του στο έργο των πιλότων και στην προσπάθεια που κάνουν για να προασπίσουν την εθνική μας κυριαρχία. 
Παράλληλα, σημείωσε ότι γνωρίζει τους κινδύνους που διατρέχουν οι ιπτάμενοι αλλά και την αγάπη τους για την Πατρίδα και τους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε την Τανάγρα προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες που επικρατούν σε μία από τις πιο μάχιμες μονάδες αλλά και για να στηρίξει τους πιλότους μετά το χαμό του Γιώργο Μπαλταδώρου, τον οποίο χαρακτήρισε ήρωα.
Αναλυτικά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ, από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και από την 331 Μοίρα, στην οποία υπηρετούσε ο ήρωας Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα: Η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ισχυρή και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ακμαίο.

Η Ελλάδα επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Δεν μπορεί να δεχθεί, όμως, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε πολιτικές οι οποίες αντιβαίνουν στους κανόνες καλής γειτονίας. Καλώ και σήμερα, από εδώ από την Τανάγρα, την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφάλειας.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού». 



Εδώ, από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και από την 331 Μοίρα, στην οποία υπηρετούσε ο ήρωας Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα: Η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ισχυρή και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ακμαίο.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: