Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Κυρ. Μητσοτάκης σε Ζ. Κ. Γιούνκερ: Δεν με δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Κυρ. Μητσοτάκης σε Ζ. Κ. Γιούνκερ: Δεν με δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ
Σαράντα λεπτά κράτησε η κατ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες τρία ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν:
- Το σχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη λήξη του προγράμματος και η προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή τους. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε στον ευρωπαίο αξιωματούχο τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ είναι μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο διάστημα με τις αλλαγές που γίνονται στην ΕΕ.
- Η διευθέτηση του κόστους εξυπηρέτησης του ελληνικού Δημοσίου χρέους. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Κομισιόν να προχωρήσει η διευθέτηση του χρέους, χωρίς προϋποθέσεις, καθώς πρόκειται για μια υπόσχεση των πιστωτών που εκκρεμεί από το Νοέμβριο του 2012. Την απόφαση αυτή, μάλιστα, είχε λάβει τότε το Eurogroup με επικεφαλής τον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ. Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα επανέλαβε ότι δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η ΝΔ έχει επεξεργαστεί πλήρως της δική αναπτυξιακή πρόταση η οποία στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και μέσω της μείωσης της φορολογίας.
- Οι επόμενες ευρωεκλογές, στις 26 Μαΐου 2019. Ο κ. Γιουνκερ ήταν ως γνωστόν υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν από ΕΛΚ στις ευρωεκλογές του 2014. Το ΕΛΚ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη τότε και ο κ. Γιουνκερ εξελέγη Πρόεδρος από το Ευρωκοινοβούλιο μετά την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Τώρα το ΕΛΚ ετοιμάζεται για τις επόμενες ευρωεκλογές, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της καμπάνιας Ντάρα Μέρφι θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 29 και 30 Μαΐου και θα συναντήσει και τον κ. Μητσοτάκη.Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: