Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Δέσμευση Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση ΦΠΑ στον τουρισμό στο 11%

Δέσμευση Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση ΦΠΑ στον τουρισμό στο 11%
Το δικό του πλέγμα προτάσεων για την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ δεσμεύθηκε για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και ανακοίνωσε πως αναλόγως των δημοσιονομικών δυνατοτήτων ο στόχος του είναι να υπάρξει ένα ενιαίο τουριστικό πακέτο με ΦΠΑ στο 11%.
«Έχουμε περιθώριο να μειώσουμε φορολογικούς συντελεστές. Να προχωρήσουμε άμεσα στη μείωση φόρου επιχειρήσεων στο 20%, μείωση του ΕΝΦΙΑ εντός διετίας, μείωση φόρου στα μερίσματα. Έχουμε δεσμευτεί να εξετάσουμε το ειδικό πρόσθετο τέλος διανυκτέρευσης και θα εξεταστεί, μπορεί και να καταργηθεί» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Ο ΦΠΑ στην εστίαση πρέπει να επιστρέψει άμεσα στο χαμηλό συντελεστή, το κάναμε μονομερώς. Είναι ένα μέτρο που θα δώσει αυτόματα ανακούφιση σε επιχειρήσεις. Θα πάμε το ΦΠΑ στο 13% στην εστίαση και ο τελικός προγραμματισμός μας αφορά δύο φορολογικούς συντελεστές στο ΦΠΑ σε 22% και 11%. Αλλά αυτό θα γίνει σε δεύτερο χρόνο» τόνισε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα παρουσίασε στους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου το τι θα τους προσφέρει η επερχόμενη κυβέρνησή του αλλά και το τι περιμένει εκείνος από αυτούς.
«Η μείωση αυτών των φόρων δημιουργεί αναπτυξιακή δυναμική και βελτιώνουν τη φορολογική συμμόρφωση. Θα μειώσω φόρους και εισφορές, θα διευκολύνω τη ρευστότητα, περιμένω όμως και από σας να είστε απολύτως συνεπείς σε φορολογικές υποχρεώσεις, να επενδύσετε σε τουριστική ανάπτυξη, να φροντίσετε τους εργαζόμενους σας και να πάμε ένα βήμα παραπέρα με το πως θα τους κάνετε συμμέτοχους στην επιτυχία και θα φροντίζετε το περιβάλλον» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στην ανάγκη απλοποίησης της αδειοδοτικής διαδικασίας και επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή την επένδυση στο Ελληνικό.

«Το Ελληνικό είναι εμβληματική επένδυση μεικτής χρήσης, θα αναβαθμίσει την Αττική και θα στείλει μήνυμα και στο εξωτερικό. Το Ελληνικό θα προχωρήσει και θα γίνει, γιατί η κυβέρνηση θα το θέλει. Σήμερα το θέλει η μισή κυβέρνηση. Αυτό δεν θα υπάρχει στην επόμενη κυβέρνηση» ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου. «Υπάρχουν μεγάλες αγορές που δεν ενδιαφέρονται για ήλιο και θάλασσα αλλά για πολιτισμό» επεσήμανε και τόνισε την αναγκαιότητα μεγαλύτερης εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε για ύπαρξη φορολογικών κινήτρων για συγκεκριμένες δωρεές, αλλά και για φορολογικά κίνητρα σε κατοίκους του εξωτερικού, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν την Ελλάδα για για φορολογική κατοικία.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: