Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Aπαγορευτικό εξόδου στις αγορές εξέδωσε η …Rothchild

Λίγοι, ελάχιστοι Έλληνες γνωρίζουν την κυρία  Anne-Laure Kiechel, νούμερο τρία στην ιεραρχία της γαλλικής επενδυτικής τράπεζας Rothchild η οποία έχει αναλάβει ουσιαστικά τις διεθνείς επαφές και σχέσεις του πρωθυπουργού μαζί με μια συμφωνία πολλών εκατομμυρίων για την παροχή συμβουλών διαχείρισης του ελληνικού χρέους. 
Στην παρούσα συγκυρία είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τις απόψεις της Rothchild στο θέμα της περιβόητης «καθαρής εξόδου» της Ελλάδας στις αγορές…
  • Ήδη η Rothschild ανακοινώνει απαγορευτικό εξόδου στις αγορές.
  • Ούτε σκέψη βέβαια για νέα έκδοση ομολόγου, ενώ
  • προβληματισμός επικρατεί και για τα έντοκα.
Η κατάσταση στις αγορές έχει γίνει περίπλοκη.
 Ιταλία, Ισπανία και Folli Follie δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα σε χρηματιστήριο και ομόλογα.
Ήδη την Δευτέρα (το ΧΑ ήταν κλειστό, όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο) το 10ετές της Ιταλίας εκτινάχθηκε στο 2,7%, στην Μαδρίτη οι…ανάσες είναι προσωρινές,
με την El Pais να «βλέπει» για την 1η Ιουνίου τη συνεδρίαση της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον Ραχόι. 
Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας η υπόθεση/σκάνδαλο Folli Follie όλο και χοντραίνει, στην αγορά αρκετοί μιλούν μέχρι και για τεμαχισμό της εταιρείας, άλλοι για πρωτοβουλίες από Fosun, Fidelity και άλλα ισχυρά funds με σημαντική μετοχική συμμετοχή.
Ένα είναι σίγουρο: Η Folli Follie που ήξερε η αγορά, το επιχειρείν, το χρηματιστήριο μέχρι την Πέμπτη 3 Μαΐου, έχει τελειώσει.
Το τι θα προκύψει και πως θα φανεί συν τω χρόνω, ενώ παράλληλα θα μεγεθύνει το έλλειμμα αξιοπιστίας, την κρίση εμπιστοσύνης που καλώς ή κακώς είναι πλέον διάχυτο μεταξύ των ξένων. Έχει έρθει να προστεθεί και η Ιταλία και όλα έχουν γίνει…μύλος.
banks.com.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: