Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Κυρ. Μητσοτάκης για συλλήψεις μελών Ρουβίκωνα: Είναι εύκολο όταν υπάρχει πολιτική βούληση


Κυρ. Μητσοτάκης για συλλήψεις μελών Ρουβίκωνα: Είναι εύκολο όταν υπάρχει πολιτική βούληση
Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Γ. Σιώτο και στους αστυνομικούς της Τήνου, έδωσε μέσω twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη στάση που τήρησαν απέναντι στα μέλη του Ρουβίκωνα τα οποία εισέβαλαν το πρωί στο Δημαρχείο του νησιού.
Μάλιστα, στην ανάρτηση του, ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον κ. Βούτση και του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους ρωτάει σκωπτικά αν είδαν «πόσο εύκολο είναι, όταν υπάρχει πολιτική βούληση».
Αναλυτικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει στο tweet του: «συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Γ. Σιώτο και στους αστυνομικούς της Τήνου. Οι «ακτιβιστές» του Ρουβίκωνα θα δικαστούν στη Σύρο μετά από μήνυση του Δημάρχου για την εισβολή τους στο Δημαρχείο του. Κε Βούτση, κ. υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είδατε πόσο εύκολο είναι, όταν υπάρχει πολιτική βούληση;»
Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Γ. Σιώτο και στους αστυνομικούς της Τήνου. Οι «ακτιβιστές» του Ρουβίκωνα θα δικαστούν στη Σύρο μετά από μήνυση του Δημάρχου για την εισβολή τους στο Δημαρχείο του. Κε Βούτση, κ. υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είδατε πόσο εύκολο είναι, όταν υπάρχει πολιτική βούληση;
Συνελήφθησαν δέκα μέλη του Ρουβίκωνα στην Τήνο
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι δέκα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» εντοπίστηκαν από τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές της Τήνου και συνελήφθησαν έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Σιώτος, μετά την εισβολή τους στο Δημαρχείο του νησιού.
Σύμφωνα με το protothema.gr, τα μέλη του Ρουβίκωνα επιχείρησαν να επιστρέψουν με το πλοίο της γραμμής και προσπάθησαν να βγάλουν εισιτήρια από κεντρικό ταξιδιωτικό πρακτορείο του νησιού. Ωστόσο, οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί που είχαν ακροβολιστεί σε κεντρικά σημεία και στο λιμάνι, τούς εντόπισαν και αμέσως προχώρησαν στη σύλληψή τους.
Υπενθυμίζεται, ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο, πέταξαν φέιγ βολάν κατά της δημοτικής αρχής και αποχώρησαν. Σύμφωνα με κείμενο που ανάρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η νέα «παρέμβαση» πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο δύο δημοτικών υπαλλήλων στο τροχαίο με απορριμματοφόρο στις 30 Απριλίου.
Βάσει όσων αναφέρουν στο κείμενο, η οργάνωση θεωρεί υπεύθυνο για το γεγονός τον δήμαρχο του νησιού, με αφορμή τις «εγκληματικές ελλείψεις» που παρατηρούνται στον Δήμο.
Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της ΜΚΟ Oxfam στην πλατεία Βικτωρίας
Το πρωί, σε άλλο περιστατικό, η αντιεξουσιαστική ομάδα Ρουβίκωνας πραγματοποίησε νέα καταδρομική επίθεση τα γραφεία της βρετανικής ΜΚΟ Οxfam στην οδό Πατησίων 81 στην πλατεία Βικτωρίας, λίγο μετά τις 11 το πρωί.
Ομάδα δέκα ατόμων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προκάλεσαν φθορές σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, πέταξαν κόκκινη μπογιά εντός του χώρου και διέφυγαν.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, οι Αρχές συνδέουν την επιλογή του στόχου Ρουβίκωνα με την επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας.
Έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές, σπάζοντας γραφεία και υπολογιστές και πετώντας μπογιές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως υποστηρίζουν, για ένα σκάνδαλο κακοποίησης ανηλίκου.
Σε ανάρτηση του σε σελίδα του αντειξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας μεταξύ άλλων συνδέει την επίθεση με το σεξουαλικό σκάνδαλο που απασχόλησε τη παγκόσμια κοινή γνώμη και στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται στελέχη της ΜΚΟ. «Η επίθεση αυτή ήταν μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε όλα αυτά τα άτομα, ενήλικα και ανήλικα που κακοποιήθηκαν και μια έμπρακτη εναντίωση στα σκουπίδια της Oxfam».


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: