Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Είχαν υπογράψει και σύμβαση για τη μίζα!! Αλέξανδρος Πουλιάσης: Ο άνθρωπος του Τσακαλώτου για όλες τις δουλειές


Βαρύτατες κατηγορίες για το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών

Mορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τις σοβαρότατες καταγγελίες του κτηµατοµεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, βασικού µάρτυρα στην υπόθεση του «Καρούζος-gate», για τις πιέσεις και τους εκβιασµούς που υποστηρίζει ότι δέχθηκε προκειµένου να καταβάλει µίζα σε πρόσωπα που λειτουργούσαν ως «ενδιάµεσοι» πολιτικών, προκειµένου να λάβει τη νόµιµη αµοιβή για τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο.


Τα «Π» δηµοσιοποιούν το Σάββατο τη «σύµβαση συνεργασίας» την οποία είχε υπογράψει η πρώτη οµάδα των «µεσαζόντων», προκειµένου να µοιραστεί το ποσό της µίζας, το οποίο αρχικά ανερχόταν στο 25% της αµοιβής που θα ελάµβανε ο κτηµατοµεσίτης και, τελικά, η απαίτηση έφτασε στο 50%. Κεντρικό πρόσω πο αυτής της οµάδας φέρεται τοπογράφος µηχανικός, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις µε συνέταιρο ανώτατου κυβερνητικού στελέχους.

Η «σύµβαση συνεργασίας» καταρτίστηκε στις 24 Οκτωβρίου 2015, την ίδια ηµέραπου συνοµολογήθηκε και το συµφωνητικό το οποίο αποκάλυψαν τα «Π» στο προηγούµενο φύλλο τους, ανάµεσα στον Ιωσήφ Λιβανό και τον δικηγόρο, γιο αρεοπαγίτη (το οποίο έφερε ηµεροµηνία 2011, για να µπορεί να δικαιολογηθεί η δήθεν εργολαβική δικηγορική αµοιβή). Το συγκεκριµένο έγγραφο καταρτίστηκε ανάµεσα στον «µεσάζοντα» και τα πρόσωπα που τον σύστησαν στον κτηµατοµεσίτη.

Αλέξανδρος Πουλιάσης: Ο άνθρωπος του Τσακαλώτου για όλες τις δουλειές


Στο µάτι του κυκλώνα για την υπόθεση Λιβανού ο πολυθεσίτης συνεργάτης του υπουργού Οικονοµικών Ευκλείδη Τσακαλώτου

Σε πρόσωπο κλειδί αναδεικνύεται ο 41χρονος σύµβουλος του υπουργού Οικονοµικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Αλέξης Πουλιάσης στην υπόθεση του κτηµατοµεσίτη Ιωσήφ Λιβανού. Ο επιχειρηµατίας καταγγέλλει ότι δέχτηκε πιέσεις από συνεργάτες υπουργών προκειµένου να τους παραχωρήσει µερίδιο από τη νόµιµη αµοιβή που θα ελάµβανε για την αποκάλυψη ευρείας φοροδιαφυγής της οικογένειας Καρούζου, υποδεικνύοντας µε σαφήνεια τον συνεργάτη υπουργού. Η πορεία του κ. Πουλιάση είναι πραγµατικά αξιοζήλευτη τα τελευταία χρόνια.

Οπως αποκαλύπτουν τα «Π», καταλαµβάνει διάφορες θέσεις στον δηµόσιο και ευρύτερο δηµόσιο τοµέα, διατηρώντας διαχρονικές σχέσεις µε κορυφαίους κυβερνητικούς και κοµµατικούς παράγοντες, καθώς προέρχεται από τον κεντρικό «πυρήνα» του παλαιού ΣΥΝ, που µετεξελίχθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννήθηκε και µεγάλωσε στο Περιστέρι, φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ, όπου ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα, και παράλληλα µε τις πολιτικές ανησυχίες ασχολούνταν επαγγελµατικά µε διάφορες δουλειές, όπως πλασιέ θυρών ασφαλείας ή υποδηµάτων.

Τον Σεπτέµβριο του 2013, πριν η Αριστερά ανέβει «πρώτη φορά» τα σκαλιά της εξουσίας, ο Αλ. Πουλιάσης συµµετέχει στις εκλογές του Οικονοµικού Επιµελητηρίου µε το ψηφοδέλτιο «Συνεργασία Αριστερών Οικονοµολόγων», του οποίου ηγείται ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης, µετέπειτα αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών στην πρώτη κυβέρνηση συ νασπισµού ΣΥΡΙΖΑΑΝ.ΕΛ.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: